Last news in Fakti

14 Март, 2018 14:08 7 708 4

Жените – единствената неразгадана мистерия на Хокинг

  • стивън хокинг-
  • мистерия-
  • загадка-
  • жени-
  • физик-
  • учен-
  • наука

Отиде си един от най-красивите умове на нашето време

Жените – единствената неразгадана мистерия на Хокинг - 1
Снимка: БТА/ AP

На 76 години почина един от най-красивите умове на нашето време – британският физик Стивън Хокинг. Неговите трудове са печелили редица награди и спокойно можем да кажем, че ако някой на нашата планета е знаел как е устроена Вселената, то това е именно Хокинг.

Дори за неговия блестящ ум обаче има една мистерия – това са жените. През 2015 година е попитан коя е най-интригуващата мистерия. Астрофизикът отговаря еднозначно – жените. „Макар да имам докторска степен, жените си остават мистерия за мен“, споделя Хокинг.

Стивън Хокинг е роден в Оксфорд на 8 януари 1942 година – точно 300 години след смъртта на Галилео Галилей. Въпреки че е диагностициран с амиотрофична латерална склероза, британецът не спира да прави открития в областта на науката.

Британецът на няколко пъти е споделял, че единственият шанс човечеството да оцелее в бъдеще е да се насели на друга планетата, защото в даден момент Земята ще стане негодна за живот. Той е предричал и апокалипсис на нашата планета. По думите му заради климатичните промени един ден Земята може да се превърне във втора Венера с температура на повърхността от 460 градуса по Целзий.

Хокинг е сред учените, повлияли най-много на съвременното разбиране за Вселената с работата си върху черните дупки и с научнопопулярни произведения като „Кратка история на времето". Приживе роденият през 1942 година британец се смяташе за един от най-големите умове в света, а според някои - за най-известния учен в съвременния свят.

Жените – единствената неразгадана мистерия на Хокинг
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наясно

    23 0 Отговор
    Трябвало да ми се обади, завалията.

    При нея нещата просто се случват. По „ефекта на пеперудата”. В зависимост от сезона, ЦИКЪЛА на Луната, времето на денононщието, музикалния фон, осветлението, количеството и вида изпит алкохола, асоциативни връзки на околната среда с нейното минало, внушения от приятелки и медии, интуитивни прозрения, новата дреха, новата прическа, новите обувки, новата работа... Елементите, които могат да се окажат мотивиращи поведението й към мъжа, са безброй и в безбройни случайни взаимовръзки, като динамично се променят, в зависимост от постоянно навлизащите нови елементи от околната среда.

    Мисля, че нейното поведение по-скоро трябва да се изследва във връзка с теорията на вероятностите, отколкото с психологията. Разбира се, има няколко твърди и неизменни ядра, около които се вихри хаосът: пари, слава, власт, в различен ред на ценност, при различните женски индивиди.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 goni

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "наясно":

    Много точно! Не мисля че има какво да се добави,или да се премахне!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 наясно

    3 1 Отговор
    Щом ви харесва да добавя - Господи и мъже, простете им - те не знаят какво вършат.
Новини по държави: