Last news in Fakti

20 Март, 2018 07:38 2 864 8

ООН: Спешни мерки или оставаме без вода

  • оон-
  • вода-
  • бразилия-
  • мишел темер

"Просто няма време за губене", предупреди президентът на Бразилия Мишел Темер

ООН: Спешни мерки или оставаме без вода - 1
Снимки: БТА/АР

В Бразилия започна Световният форум за водата. ООН и голям брой политици и специалисти, събрали се в бразилската столица, призоваха за по-бързи действия, за да не започне да страда Земята от недостиг на вода, предаде Reuters.

"Просто няма време за губене", каза при откриването на осмото издание на форума президентът на Бразилия Мишел Темер.

Страната, където се намира 18 процента от годната за пиене вода на планетата, страда от 2012 г., в североизточната си част, от най-продължителната суша в своята история.

"Има консенсус - животът на Земята е заплашен, ако не спазваме границите на природата", предупреди Темер.

ООН: Спешни мерки или оставаме без вода

ООН представи изключително тревожен доклад, според който близо половината от населението на планетата, 3,6 милиарда души, живее в райони, където може да няма вода най-малко един месец в годината. Според прогнозите броят на застрашените хора ще достигне 5,7 милиарда през 2050 г.

Форумът, който се провежда до петък под мотото "Да си поделим водата", е събрал 40 000 участници, сред които петнадесетина държавни ръководители, 300 кметове от целия свят, както и десетки учени и еколози.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗиЗи

    30 0 Отговор
    И в тази връзка изсичането на гори у нас върви с пълна сила!!! Независимо от декларациите на ББ, че видите ли имало залесяване, кой ти вЕрва бе Баце, на тебе вяра ти нямам ти само лАжеш!!! А за "фабриките" за дървени въглища просто нямам думи - масово производство! ЗАЩО ли в Турция е ЗАБРАНЕНО производството на дървени въглища - ами защото някой има АКЪЛ у главата а не магнолии....
  • 2 Румяна Костова

    4 2 Отговор
    Показателно е,ме световните господари са се ориентирали да изкупуват водоизточници из целия свят.Това ще бъде ресурс в бъдеще,за който ще се водят войни.И не чак към 2050,а значително по-рано.
  • 3 МММ

    8 0 Отговор
    Ако бяхте извикали и Баце, той веднага щеше да реши проблема.
  • 4 Радев

    2 0 Отговор
    Баба Ванга одавна каза, че водата ще стане отровна
  • 5 Гост

    12 0 Отговор
    Тоя капитализъм,който дори не бих нарекъл от джунглата(по скоро адски), трябва да спре. В джунглата има равновесие а животните не са алчни! Иначе наистина Содом и Гомор ни чака. А платените медии и журналисти даващи за пример лукса и потреблението като пример за просперитет и как всеки трябва да иска и да взима колкото може, до повръщане, са големи виновници за ситуацията.
  • 6 Баш Буш

    1 1 Отговор
    Кът няма вода – ще минеме само на бира – хахахаха!!!!
  • 7 ЧАЧ

    2 3 Отговор
    колко папанчовци само се събрали, не само за водата, ами и за въздуха и почвата ще направят форум...
  • 8 Христо

    1 0 Отговор
    Нали търсим води на Марс.
Новини по държави: