Last news in Fakti

20 Март, 2018 13:22 35 672 7

Абас полудя: Американският посланик е кучи син

  • махмуд абас-
  • ерусалим-
  • дейвид фридман

Израел и САЩ побързаха да порицаят публично палестинския президент за думите му

Абас полудя: Американският посланик е кучи син - 1
Снимки: БТА/АР

Американски и израелски служители порицаха палестинския президент Махмуд Абас, след като той нарече посланика на САЩ в Израел Дейвид Фридман "кучи син" и "заселник" в реч предния ден, предаде Reuters.

Израелският министър на регионалното сътрудничество Цахи Ханегби определи изказването на Абас като "подстрекателско" и "непростимо".

"Преговорите, а не обидите и омразата, са пътят към мира и благоденствието в региона", заяви Ханегби в Тwitter, след като Фридман намекна, че изказването е антисемитско.

Словесната война се разгръща в момент, когато американско-палестинските отношения са на ниско ниво. Президентът на САЩ Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел през декември, предизвиквайки гнева на палестинците.

Абас полудя: Американският посланик е кучи син

Оттогава Абас казва, че САЩ вече не могат да играят изпълняваната от десетилетия роля на главен посредник между израелците и палестинците, макар Белият дом да заявява, че все още възнамерява да представи план за мир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Бай

    19 6 Отговор
    И бай Дончу е куче, перчемлия ! Янките да го духат !
  • 2 Borislav Popov

    20 5 Отговор
    И не е само тоя . Какво рече Филипинския президент ? А президента на Боливия? А на Венецуела и Куба ? А Какво каза Ердоган ?
    Май всички почнаха да ги плюят !
  • 3 Дедо Гошо

    12 3 Отговор
    Е гледате ли кви са измекяри.Дето им отърва сакат "преговори за благоденствието на региона", а другаде давай бомби, войни и омраза.Келемета.
  • 4 Stefko88

    12 1 Отговор
    Ми да прав е патладжана.
  • 5 Джанго

    6 6 Отговор
    Технологично има само една държава в света, която може да маниполира американските избори и това ни е руската кочина, а Израел. Разгледайте внимателно снимката и ще се убедити, че бай Доньо е само един роб на Нетаняху.
  • 6 Справедлив

    15 1 Отговор
    Все повече държави вече открито показват отношението си към САЩ.Този тренд в последните години ясно се вижда и омразата към американското лицемерие и алчност са като лавина. САЩ губят лице и влияние по целият свят без шансове да променят това. Пика на могъществото им премина и в бъдеще ще трябва да плащат за греховете си. А греховете са им много-при това обляни с много кръв и жертви. Затова и сметките ще бъдат непосилни за разплащане...
  • 7 koпа

    8 0 Отговор
    Стайков като си решил да вземеш готова статия поне я напиши цялата ,че да можем да преценим кой е прав да беше и казъл че американския посланик е казъл ,че Израил има право да строй нови жилища в окопираните Палестински земи от Израил.