31 Март, 2018 12:45 2 508 17

Вашингтон към Москва: Сменете дипломатите

  • сащ-
  • русия-
  • дипломати-
  • сергей скрипал-
  • оон

Русия ще може да замени експулсираните от САЩ служители

Вашингтон към Москва: Сменете дипломатите - 1
Снимки: БТА/АР

Русия ще може да депозира нови искания за акредитация, за да замени своите дипломати, които САЩ сметнаха за шпиони и експулсираха като ответна мярка за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му на територията на Великобритания, предаде Reuters, цитирайки служител на Държавния департамент.

Тази седмица САЩ обявиха ескпулсирането на 48 дипломати от руското посолство във Вашингтон и на 12 други от руското представителство в ООН. Освен това те обявиха затварянето на руското консулство в Сиатъл.

Мерките бяха предприети като част от съвместни действия на западните съюзници.

"САЩ експулсираха 48 служители на руското разузнаване, но не е казано, че Русия трябва да намали персонала на двустранното си представителство", обясни вчера представител на Държавния департамент. Той уточни, че всички нови молби за акредитация ще бъдат разгледани поотделно.
Москва отрича, че експулсираните дипломати са шпиони.

Вашингтон към Москва: Сменете дипломатите

В отговор Русия експулсира 60 дипломати на САЩ и обяви затварянето на американското консулство в Санкт Петербург, но също не поиска съкращаването на броя на американските дипломати. Вашингтон също ще може да депозира нови искания за акредитация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да уж

    15 1 Отговор
    😁😁😁
  • 2 Гост

    28 2 Отговор
    Хахаха
    сега много бързо англите трябва да направят същото предложение. Хахаха
    Много интересни са взаимоотношенията между две меркантилни к...ви. приятелки,готови да си забият нож в гърба по всяко време. Бях писал някъде, че сащ ще зареже англия в момента в който няма интерес от нея. Хахаха,мисля че след като излезе от ЕС, няма да представлява никакъв интерес,за никой.затова Шотландия и Северна Ирландия по бързо трябва да правят референдум за присъединяване към ЕС
    Хахаха
  • 3 а стига бе

    38 3 Отговор
    Чакайте бееее--какво става??? След Германия сега и САЩ практически правят само замяна на дипломатите..!,,!!! Изгонили едни-дошли други...А балъците изгониха руски дипломати за някаква си тъпа солидарност...хаахаахаххааа...Сега виждате ли какво уникално лицемерие показва САЩ--- а да си спомняте американският посланник у нас какво говореше--"изгонете руските дипломати"...Айде сега вижте двуличието на САЩ спрямо партньорите си(робите си)...Честито соросоидиииии--току що американците открито ви плювнаха в лицето--язък че две седмици пищяхте като ку.ки по форумите...
  • 4 АУууууууууу

    25 1 Отговор
    Хаахаахаааа -какво стана със солидарността бе амерски подлоги.Къде сте бе соросчета малки? Я как Чичо Сам пак подхлъзна съюзниците си.Още им вярвайте на същисаните-още се пенете за тях по форумите.Хаахаахаахаха.
  • 5 vvvvv

    24 1 Отговор
    Отбой, А? Ами сега. Явно, не знаят, какво да правят, след като не се получи тяхното.
  • 6 SAAB

    25 1 Отговор
    Както вече казах.......САЩ и Русия ще се разберат !
    Тия обаче , които близаха задници ще продължат да смърдят ...на такива !
    Ученика на Бай Тодор......е запомнил отлично фразата за навеждането и ослушването докато премине бурята :)
  • 7 Я изкарай Гано

    16 2 Отговор
    Никакви заменки. Не искат дипломати - ОК. Да затварят двете посолства и това е. Да излиза Русия от ООН - тя тая организация е отживелица, безгласна буква, тъкмо ще си спестят милиони. И Юнеско да напускат, МОК и другите разни там Киото-Миото. Тъй и тъй ще се унищожава света, и явно всички страни подкрепят световна война. Да се почва, че да се свършва! Тя Гърция милиардите няма да ги върне, и ядреното оръжие не е с разсейки 20км... Така че, като ще се унищожава цивилизацията и ще настава нов световен ред - ДА БЪДЕ! Тя България по-дълбоко не може да изпадне, тиня вече сме засмукали достатъчно, та ние няма какво да губим.
  • 8 справедлив

    25 2 Отговор
    Някой да е учуден от американската подлост? Значи викаха като луди"изгонете руските дипломати" а самите те минават между капките.Това да им е за урок на европейците-макар,че и преди е имало уроци-ама те си блеят ли блеят.
  • 9 за пореден път

    23 3 Отговор
    САЩ в стойка Г пред Властелина Владимир.
  • 10 Да уж

    1 12 Отговор
    Другаде не видях такава информация.
  • 11 Барчо

    18 1 Отговор
    "СМЕТНАЛИ че били шпиони"!?!?!?!?! И на какво основание са СМЕТНАЛИ? Нещо да представят доказателства няма ли да има???? Че те утре ще сметнат и за които си искат. Това да не ти е носна кърпа или салфетка, та да ги сменяш??? Дипломат да не се създава за два дена??? Тия не ги щем, дайте други!!! Това да не ти е баница? Както казва един приятел "Оуогофрени".
  • 12 Да го кажем направо.

    11 1 Отговор
    Соросоидните драскачи хич ги няма-къде се скрихте бре? Да не се обидихте на Вашингтон,че не гонят дипломати а само ги сменят. Толкова се пенявихте тук-Русия е изолирана...цивилизованият свят е срещу Русия...солидарността на НАТО ...Какво стана сега ???
  • 13 Да уж

    8 1 Отговор
    Получават указания за опорните точки в обясненията. Те идват на талази.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 jfoxfk

    2 1 Отговор
    Ха ха ха. От маса време се знае, че само посланниците, може би и шефовете на консулствата не са шпиони. Целият останал персонал както в САЩ така и в Русия са съответно от ЦРУ или от СВР. И сега какво? Заменяме едни разузнавачи с други. Не забирам каква е далаверата. На времето всепризнатото най добро разузнаване е имал др. Сталин. А той много често е "сменял" разузнавачите.
  • 17 незнайко

    1 0 Отговор
    Като на футболен мач, при който са разрешени безброй смени !!!