31 Март, 2018 18:00 5 767 23

Лондон пуска руснаци при Юлия Скрипал

  • юлия скрипал-
  • великобритания-
  • русия-
  • сергей скрипал

Великобритания обмисля искането за свиждане с натровената Юлия  

Лондон пуска руснаци при Юлия Скрипал - 1
Снимки: БТА/АР

Британското правителство обмисля дали да разреши посещения при Юлия Скрипал, която се възстановява в болницата, след като бе натровена заедно с баща си - бившия двоен агент Сергей Скрипал, с използване на нервнопаралитично вещество, предаде Reuters.

Лондон обвини Русия за атаката, но Москва отрича причастност.

"Ние обмисляме руското искане за консулски достъп в съответствие с нашите задължения по международното и вътрешното право, включително правата и задълженията на Юлия Скрипал", каза говорителка на британското външно министерство в Лондон.

Лондон пуска руснаци при Юлия Скрипал

Руското посолство във Великобритания настоя вчера "на правото си да види" Юлия, която е руска гражданка, след като британските власти обявиха, че състоянието й се подобрява и тя е дошла в съзнание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !?!?!?!

    62 9 Отговор
    Последно, отровена или натровена. С "Новичок" или с гъби. От руснаците или от англичаните.

    Коментиран от #6

  • 2 Бесепар с предпочитания към Атака

    5 35 Отговор
    Сирийските находища и ''светая светих на руснаците, самият той-Башар Асад'' ще им изяде главите в международно отношение и то от целия цивилизован свят, групово.

    Коментиран от #20

  • 3 Кака Гинка

    58 10 Отговор
    Интересно,как така "обмисля" дали да пусне официални представители ма руските власти при руска гражданка?! Тези направо пренаписаха международното право,а и самата ситуация е смешна:едва ли не тръгнаха на война с Русия заради изпаднал руски шпионин!Поне да беше британец - така направо станаха "по-католици от Папата." Хем смешно,хем нагло - за тях всички са идиоти...

    Коментиран от #7

  • 4 vvvvv

    47 7 Отговор
    Пука се английският балон и безизходицата е пълна.
  • 5 патриотъ

    42 5 Отговор
    Можеш известно време да лъжеш всички
    можеш постоянно да лъжеш някого,но
    не можеш през цялото време да лъжеш всички!
    Американска поговорка-която би трябвало да им припомним,защото явно са я забравили!

    Коментиран от #22

  • 6 гост

    27 3 Отговор

    До коментар #1 от "!?!?!?!":

    Тези които застреляха посланика в Турско да кажат.Май са едни и същи.
  • 7 Бесен Язовец

    7 28 Отговор

    До коментар #3 от "Кака Гинка":

    Какво международно право те гони тебе ма Гино ? Ако поискат официалните американски представители да ги пуснат при Сноудън, ще ги пуснат ли ?

    Коментиран от #8, #9, #15

  • 8 Ганьо

    30 5 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Сноудън е емигрант и официално е потърсил закрила срещу държавата на която е бил гражданин! Юлия Скрипал не е!
  • 9 Да уж

    22 4 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Американци сами са анулирали неговите американски документи, той вече не е американски гражданин.
    Нещо повече, Сноудън се е срещал няколко пъти с различни хора от западните служби, в това число и от боите американски служители на ФБР.
    Той се среща с когото иска. Въпросът, дали иска.




    .
  • 10 Идея

    26 4 Отговор
    Аз се сещам за нещо много умно и логично, защо като се съвземе - не разпитат публично Тази Юлия Скрипал, тя ще каже какво се е случило по-добре от всякакви шарлатански служби и предположения на Англичани, Западняци и пр. Нали тя самата го е преживяла...... Какво по-истинско от това... С каква наглост Англия без доказателства обвинява... Нека да Я питат на живо пред няколко телевизии (да е в ефир) и ще стане ясно кой какво и кого... И ако излезе, че Англия лъже, то трябва да плати и да се извини на другите държави. Тоест Англия трябва да си завре главата в гъза от срам.

    Коментиран от #13

  • 11 Англия ще бере мн срам скоро

    22 3 Отговор
    Аз даже не знам при НЕ МЪРТВИ потършевши и свидетели на това "отравяне", как при живи тях и още не разпитани публично, някаква държава Англия ще агитира целият Свят, че видиш ли Русия е виновна? А тези отровените те нямат ли думата, как без тях Англия казва, че е Русия или изобщо каквото и да е казва?!?! С какво право. То дори не са се изказали "жертвите", които са все още живи да не забравяме. Е какъв е този абсурд бре? То вони отдалеч, че е измама!
  • 12 Англия ще бере мн срам скоро

    23 2 Отговор
    Даже, да не говорим, че мирише на опит от Англия "повод" за изкуствено създаване на международно напрежение, с цел Война. Това ако се докаже, сметнете какви санкции трябва да плати Англия, ако пък това се докаже... Тоест ако се докаже, че Англия е скалъпила този скандал (сиреч отравянето е от нейни служби). Е та тогава какво трябва да направи не само Русия, ами изобщо Света? Според мен нещата ще се обърнат срещу Англия много скоро. Без да симпатизирам на Русия или на Англия.
  • 13 зулус

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Идея":

    Защото английските служби още не са сигурни дали са и подействали "специалните лекарства" с които я лекуват.
  • 14 Грозният педал

    19 3 Отговор
    И Англия забравя, че ако Русия натисне само едно копче, никаква ПВО или ПРО няма да спре ракетите към Лондон. И тук говорим за безпощадни ракети правещи кратер от стотици метри радиус, не за пиратки от нова година.

    Коментиран от #17

  • 15 Санкция

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Сноудън е поискал политическо убежище, което е много по-различно.
  • 16 Анални глезорани

    3 8 Отговор
    Англия е прекалено близо до Руската акаща сила, за да се репчи. Няма как да е сигурна, че Бика ще спре Медведь да хвърля тонове лайна в това малко разстояние. Кой ще спре Русия и летящите разнообразни акита към Тереса Мей, летящи с безумни км/ч, Нато ще улови едно две, а другите ще ги пропусне.
  • 17 зулус

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "Грозният педал":

    Те точно това искат Русия да направи да се опита да направи грешния ход и да атакува първо...само че не са познали...да му имам железните нерви на Путин...и Слава Богу че са такива.
  • 18 Марио Бобев

    5 3 Отговор
    Една война в Европа според мен ще бъде много кратка и разрушителна. Говорим за война не повече от 48 часа. С тези оръжия ще се нанесат толкова щети, че просто няма да има къде и с какво да се бият. Просто оръжията и технологиите са съвсем различни от преди. Едва ли ще успее пехота и каквито и да е било живи и голи сили. Даже по би успяла пехота в Европата, отколкото в посока Русия. Онези ушанки няма да допуснат нищо от двата си главни фланга. Докато Европа е пъстра и ще бъде объркана. Тоест по лесна за пехота.
  • 19 ЕДИН

    17 3 Отговор
    ако бяха руснаците извършили уж покушението и то с новичок ,едва ли щеше да е жива сега . Интерсно от къде са взели антидот ?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Todik

    2 1 Отговор
    Химични съединения ПРЕДПОЛАГАМ за премахване на когото и да било се прилагат за по-голяма група от личности а за единични случаи снайперски оръжия са достатъчни от 3000 м.ще си свърши поръчката и пушкалото като зестра ще йм остави защо им е на баир лозе на Руснаците не разбирам или онзи вампир Мей търси под вола теле
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Главанак

    0 2 Отговор
    До Идея
    Твойта глава откъде я извади ?
    Не ми отговаряй.
Новини по държави: