Last news in Fakti

9 Април, 2018 12:18 17 995 51

Сензационно разследване разкрива истината по случая "Скрипал"

  • сергей скрипал-
  • новичок-
  • диляна гайтанджиева

Диляна Гайтанджиева представи факти, които свидетелстват за незаконната и опасна дейност на биологическите и химически лаборатории на САЩ

Представяме новото разследване на българската разследваща журналистка Диляна Гайтанджиева, което представя множество факти свидетелстващи за незаконната и опасна дейност на биологическите и химически лаборатории на САЩ.

Информацията представена в него разкрива разработките на биологическо оръжие на САЩ в лаборатории, действащи под прикритието на медицински центрове в 25 държави от Близкия Изток, Юго-Източна Азия, Африка, Грузия и Украйна. Новото сензационно разследване е продължение по темата, която българската журналистка изучава подробно и в детайли, за да представи обективната истина, която касае безопасността на целия свят.

В мащабното и задълбочено разследване на Диляна Гайтанджиева е разкрита и нашумялата напоследък тема, станала известна като „делото Скрипал“.

Шокиращите данни представени в разследването показват, че именно Пентагонът и американските власти възможно са замесени в случая с „ делото Скрипал“, тъй като лабораторията Портън Даун, недалеч от която бяха открити в безпомощно състояние отровените баща и дъщеря Скрипал , всъщност отдавна е част от програма финансирана от Пентагона, и се е използвала от Министврството на отбраната на САЩ за провеждането на експерименти, включително и експерименти над хора.

Предвид обема на мащабното разследване, плод на задълбочена, сериозна работа, ще представим цялото му съдържание в серия от няколко материала.

Цялото разследване вече е представено в чуждестранни издания на английски и руски език.

Предупреждаваме, че информацията съдържа факти, които ужасяват и повдигат една от най-страшните теми за света- разработката на химическо и биологическо оръжие. Приканваме експертите в тези области, да изучат представените факти.

Има информация, че Пентагонът е похарчил най-малко 70 милиона долара за провеждането на военни експерименти, свързани с тестиране и изпитване на смъртоносни вируси и химически вещества във военната лаборатория Портън Даун във Великобритания- именно тази същата, коята нашумя покрая случая с „делото Скрипал“.

Лабораторията Портън Даун е създадена през 1916 година, и оттогава развива дейността си. Към днешна дата, лабораторията е секретен военен обект за биологически и химически вещества.

Този секретен обект за биологически и химически изследвания е разположен едва на 13 км от Солсбъри- мястото, на което на 4 март бяха открити на пейка бившшия полковник на ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, за които впоследствие Великобритания съобщи, че са натровени с нервно-паралитичния газ «Новичок».

Сведенията получени от регистъра на федералните договори на САЩ, показват, че за последното десетилетие Агенцията за противодействие на заплахи на Пентагона (DTRA) е финансирала редица военни проекти, които са били изпълнявани именно в битанската научно-техническа лаборатория (DSTL) Портън-Даун (Porton Down).

Сред провежданите експерименти:

— респираторни инфекции върху примати, сибирска язва, вируса Ебола, вируса Марбург, вируса на венецуелския енцефалит и най-различни други форми на енцефалит.

DTRA е финансирала експерименти върху животни, които също са били подложени на въздействието на химически вещества, такива като Sulphur Mustard и Phosgene.

Фосген е бил използван още по времето на Първата световна война като химическо оръжие.Този газ води до бърза и масова смърт.

Най-малко 122 хиляди животни са били използвани в извършването на военни химически и биологически експерименти в Портън Даун.

Опитите с животни са класифицирани като поверителни в Обединеното кралство. Съгласно раздел 24 от Закона за животните (научни процедури) от 1986 г. е криминално престъпление да се разкрива определена информация относно опитите с животни в Обединеното кралство.

Данните, получени чрез Закона за свобода на информацията, обаче, дават представа за размерите на военните химически и биологични експерименти, проведени в Портън Даун (Porton Down)

Общо 122,050 животни са били изложени на смъртоносни патогени, химикали и нелечими болести през последното десетилетие (2005-2016 г.).

Сред използваните животни в опитите са мишки, морски свинчета, плъхове, прасета, порове, овце и нечовекоподобни примати.

Някои от смъртоносните експерименти са спонсорирани от Пентагона по договори между DSTL и DTRA. Учените от Портън Даун са заразявали или натравяли животни, за да се измери времето на действие на препаратите до настъпване на смърт и какво количество представлява смъртоносна доза.

Подобни експерименти със животни са забранени от международните норми.

Най-страшното е това, че в Портън Даун са били извършвани тайни експерименти с хора, граждани на Великобритания.

Ебола като био оръжие.

12 маймуни са били експериментално инфектирани с вируса Ebola чрез аерозол в Портън Даун по проект, финансиран от Пентагона — Експериментална респираторна инфекция на мармозети с вируса Ebola Kikwit (щама Zaire на вируса Ebola, който уби повече от 245 души в Заир, сега Демократична република Конго, през 1995 г.).

Проектът е част от програма за DTRA от 6.3 млн. Долара, която се изпълнява на Porton Down от 2012 до 2016 г. — Разработване на общи модели за мармозетки за патогени от категория А / В и оценка на продуктите в мармозети.

С вируса на Ebola Kikwit, Journal of Infectious Diseases, том 212, 1 октомври 2015 г. Декларираната цел на експеримента е да се измери смъртоносната доза на излагане и времето до смъртта, което означава, че вирусът Ebola Kikwit е изследван за потенциала си като био оръжие.

Всички заразени маймуни маймуни умират от 6 до 10 дни след излагане на вируса на Ebola.

Пентагонът финансира и проучвания на смъртоносния вирус на Марбург: проект за $ 2.6 милиона — експериментална инфекция с хеморагична треска на Marburg вирус в обикновения мармозет и още един проект за разработване на вирус на Марбург от 1.4 милиона долара, който се провежда в Портън Даун през 2017 г.

Източник: Експериментална респираторна инфекция на мармозетки (Callithrix jacchus)

Този вирус причинява вирусна хеморагична треска и е включен като агент за биотероризъм от категория «А».

Всички заразени маймуни умират от 8 до 10 дни.

Целта на проучванията е да се изследва дозата и времето до смъртта на животните, изложени на аерозолен Marburg вирус.

Очаквайте продължение и следващите части от разследването на Диляна Гайтанджиева.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    264 20 Отговор
    добро утро незнам как събрахте такава смелост да изложите истината срещу "мирната" групировка САЩ управлявана от англо-еврейчетата ...
  • 2 Гост

    29 210 Отговор
    След всичките скандали които сътвори с нагласената си и платена “журналистика” тая какви очи изобщо има да си напише името някъде... блудница...
  • 3 Гоше

    33 201 Отговор
    По-голяма глупост не бях чел в живота си!

    Коментиран от #25

  • 4 бай Джон

    195 21 Отговор
    Ето такива неща включва ценностната система на "демокрацията", налагана ни от братята-американци и Европейския съюз..... После се чудят, защо все повече хора се "радикализират" и защо на изборите гласуват за крайни партии.....
  • 5 Иван

    31 181 Отговор
    Дотук пълни глупости и никакв иконкретн ифакти или доказателства...преписала е от тук от таме по нещо, лепнала две снимки едната от гугъл мап сякаш ние не можем сами да проверим ако искаме. Много рубли ще да е получила...

    Коментиран от #6

  • 6 а стига бе

    191 14 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Що бе Ванчо-британците да не дадоха по-конкретна информация и доказателства в нападките си против Русия????..Айде сега ни обяснявай че нямаш сестра...
  • 7 идил

    103 10 Отговор
    За един предател толкова рев това са най долните същества които не трябва да живеят...
  • 8 Иван

    28 127 Отговор
    За пари всякакви репортажи се правят.
    Станахме за смях
  • 9 diferent

    33 83 Отговор
    Eй ако не са тези БГ журналисти да разкриват тайни лаборатории,ко ша прайм.
  • 10 Bingo

    26 114 Отговор
    А тази джурналиска дали е си получи хонорара в рубли или ще иска евро или долари. Май ще се нахвърли на вторите. Като е толкова смела що не направи и едно задълбочено разследване за руските лаборатории или там достъп до информация не съществува.
  • 11 Крис

    115 7 Отговор
    По темата дали Руснаците са опитали да убият Скрипал мога да питам вярвате ли, че българин е опитал да убие папата?
  • 12 Руските свине

    21 111 Отговор
    Са мобилизирали цялата проруска сволоч в своя защита. Всеки ден излизат подобни "разкрития", които целят да замъглят, оцапат, неглижират руското престъпление.
  • 13 Серго

    23 86 Отговор
    Е тази и от Волен, по голям бабаит излезе. Явно с това "задълбочено" разследване ,ще си заслужи рублите.
  • 14 Гост

    22 84 Отговор
    Това ,,нещо,, е писано в Кремъл и разпратено на журналистически подлоги да си сложат подписа под него за да станат ,,разследващи журналисти ! :)

    Коментиран от #16

  • 15 Иванов

    17 74 Отговор
    Това е така, янките правят опити с животни. За разлика от тях, руснаците правят опити директно с хора. Всяка година в РФ изчезват безследно около 200 х. човека. Абсолютно без следа!

    Коментиран от #44

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 onq s konq

    18 52 Отговор
    Хора запознати МАКАР И ЧАСТИЧНО/пълно запознаване е изключено защото е свръхсекретно/ със дейността пък на РУСКИТЕ ХИМИКО-БИОЛОГИЧНИ ЛАБОРАТОРИИ,едва ли биха се впечатлили от изложеното в статията.Въпросът е КАКВА Е ВРЪЗКАТА МЕЖДУ НЯКАКВА ПОДОБНА ЛАБОРАТОРИЯ И ОТКРИТИТЕ "НЕДАЛЕЧ" ОТ НЕЯ СЕМЕЙСТВО СКРИПАЛ?Можеби авторката намеква че Скрипал са били на гости в лабораторията,играли са си безотговорно с отровни химикали там ,от което са и пострадали?И какво значи "недалеко" и колко метра или километра е?А по тази логика ако аз бъда намерен прострелян "недалеко" от Министерството на отбраната,неминуемо това е дело на министъра му или на някой от заместниците му?А иначе фактите относно поразяващите качества на еболата които авторката подробно описва,са меко казано "до болка известни".
  • 18 Глеб

    14 65 Отговор
    Всяка една фармацефтична компания прави опити с животни и после с хора . При братята се започва направо с хората , и то не от фармацията а от военните защото при нас в Матушка Рус няма фармация има само военни и което не е БОВ отива в болниците другото се пробва на " матеряла "
    Защо да убиват прасета и овце като и без това няма , маймуните са скъпи , а тук има много патриоти готови да се жертат за родину

    Коментиран от #20, #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 МММ

    49 12 Отговор

    До коментар #18 от "Глеб":

    За да имаш такава информация явно си работил там и носиш персонална отговорност за опитите с хомо сапиенс. В противен случай си лъжец и долна подлога.

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 МММ

    25 7 Отговор

    До коментар #22 от "Мънфи":

    Дали съм Джендър или не на тебе кво ти влиза и къде ти влиза? За другар не съм щото съм бил много малък по тяхно време. Но за разлика от зурльовците като теб си имам мнение и то си е лично мое. При теб послушко няма да се получи, трябва и мозък, ама това е друга тема и не мисля да те отварям, че за това се плаща в евраци.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гамена

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гоше":

    А ми защото си ограничен

    Коментиран от #29

  • 26 Дилянка

    11 32 Отговор
    Гаварит Масква
  • 27 патриотъ

    47 12 Отговор
    Намери се здравомислещ човек и журналист да каже истината и да я огласи,макар че,тя и така беше известна.Това може да направи само човек,който има чест и съвест,браво!А вие жалките соросоидни душички колкото и да плювате и ревете,не можете да попречите на истината да излезе наяве,защото истината има свойството винаги да излиза на бял свят!Дребните ви душички не могат да разберат,че хората са мислещи същества и не могат така лесно да се манипулират!Живейте си в омерзения и продажен собствен свят и не си мислете,че ще оцелеете в една евентуална война,за която жадувате и се борите да стане факт!Пожелавам ви да останете живи при атомната война,която предстои,за да се мъчите за греховете си!

    Коментиран от #36

  • 28 Анти смотаняк

    12 31 Отговор
    До псевдо антисоросоидите
    Абе не разбрахте ли какво значи джендър ?
    ТОВА ЗНАЧИ ПОЛ ! Ти ако не си днеждър, значи си БЕЗПОЛОВ !

    Коментиран от #34, #35

  • 29 иво

    13 28 Отговор

    До коментар #25 от "гамена":

    Тази журналистка не беше ли протеже на Бареков? Май беше в неговата ТВ. Защо си мисля ,че имаше пак някакъв скандал покрай нея? Май пак нещо разследваше,ама като не си спомням!!!Някой помни ли?
  • 30 Тая не става

    15 36 Отговор
    Репортажите на Диляна Гайтанджиева са нагласени и фалшифицирани. „Топжурналистката“ представя свои познати и приятели като свидетели в разследванията си за ТВ7. Гайтанджиева отдавна е известна в медийните среди като поръчкова репортерка, но нови разкрития хвърлят светлина върху механизма, по който заснема материалите си.


    Репортажът на Диляна Гайтанджиева за корупцията в митниците, озаглавен „Касиерите“, се оказва поредната измама на известната журналистка. „Разследването“ е монтаж от интервюта с подставени лица и кадри от стари видео материали. Част от хората, които уж разкриват информация за контрабандата на цигари и подкупни митничари, всъщност били служители в Нова тв, където Гайтанджиева работеше.


    Типична магистрална измамница, достойна за лъжите путински.
  • 31 Бог

    39 10 Отговор
    Всеки знае че всичко написано е вярно. Но аз се чудя на търпението на Путин. Извратеняците САЩ и АНГЛИЯ трябва незабавно да се заличат от лицето на земята. И света ще стане по хубав
  • 32 Заразно зло

    27 5 Отговор
    Ще си платят тия всичкия гяволък
  • 33 Айде-айде

    10 36 Отговор
    Крайно време беше да се появи такова сериозно и задълбочено разследване, в което да се докаже, как щом имам мъжки полов член то съм изнасилвач.😁😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃 Първосигналното простолюдие само това и чака. 😁😁😁😁😁😁

    Ей днешните комуняги немогат и една интрига да завържат без да станат за смях....

    Коментиран от #40

  • 34 паяк

    13 8 Отговор

    До коментар #28 от "Анти смотаняк":

    По твоята логика-хомо означава човек, примат. Следва че хомосексуалистите са...?

    Коментиран от #38

  • 35 Гост

    9 9 Отговор

    До коментар #28 от "Анти смотаняк":

    Обратното на умен, male (мъжки ) и female (женски) са половете. а джендър си е джендър, неопределен
  • 36 Румяна Костова

    24 7 Отговор

    До коментар #27 от "патриотъ":

    Лаборатории за биологично оръжие има в Украйна,да,гледала съм в интернет.Доста изгодно,хем близо до границата на най-големия враг на американци и англичани,хем ефтина излиза поддръжката.А на журналистката пожелавам да си намери добра охрана.Не се живее дълго и спокойно,ако човек има доказателства на тази тема и ги сподели.
  • 37 Подводница

    26 6 Отговор
    Одупили сте се на запада и потдръжниците му и не виждате повече от кривите си носове.Жалки сте.Ще дойде ден в който да прозрете,че англия и сие никога не са мислили добруването на България.Не съм русофил,но прекрасно знам как запада действа и се отнася с нас.Събудете се от сладкия си сън и се погрижете за себе си,семействата си и не бъдете алчни егоисти които си мислят,че някъде на запад,ще бъдат нещо.Ще се затриете всички които бягате и позволявате на отрепки като бб и цвцв да вършеят и да изнудват майките и бащите ви.Събудете се жалки твари,една държава е народът и а не тези които я управляват.Безволеви същества и алчни жалки твари сте.Гнус ме е от вас.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Барчо

    10 4 Отговор
    Защо ли не съм учуден????? Статията не се нуждае от коментар. Подценили са г-жа Гайтанджиева и са я изпуснали с това разследване.
  • 40 hmhmhm

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "Айде-айде":

    За съжаление нещата са така колкото и да не ти харесва.
  • 41 хаха

    4 2 Отговор
    Колкото и да има манипулици я, истината е факт-правят се такива опити и от 2 страни.Защо не сте обективни?Има ли нещо вярно че и в страната от 7 американски бази 1 е лаборатория?Говоря това защото го прочетох от 3 различни един от друг сайта Не се дървета на фобия и Филип а да гледаме да сме по далеко от и да не се ползва в страната тайно
  • 42 Katysan

    8 5 Отговор
    Нямам думи...но млъкни сърце! Толкова сте промити от Запада, както комунизмът не е промивал.. Мислете с ъс собствените си глави! Не е трудно - просто заемате не дна или друга страна, а единствено възможната и най-близо до истината - тази на човешки същества. Не виждате ли, че ние, обикновените хора, сме опитните зайчета на Големите братя, които и да са те.Тях ги вълнува единствено възможно най-голямото господства е над нас, за да сложат ръка на колкото се може повече ресурси - разбирай пари. В конкретния случай със Скрипал това е прозрачна постановка на ЦРУ и МИ6. Играйте си на "Фили" и "фоби", зайчета, така сте по-удобно за доене и експерименти.
  • 43 Минувач

    5 4 Отговор
    Обърнете внимание на статийте на тази патка..всичките са антибългарски и антиевропейски.било за цългарско оръжие в сирия било против европейски ценности
    Журналист от руската ТВ7 бившата
  • 44 Тупалка

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Иванов":

    Вие сте напълно заблудени овце
    Не четете и не знаете само гавкате против Русия
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Освен това

    3 0 Отговор
    не ни обичат
  • 48 Помияри

    2 0 Отговор
    с една дума
  • 49 Ivan asen

    2 0 Отговор
    Откъде Сирия е взела това химическо оръжие ,това обяснява много нища за ситуацията в момента
    За трезво мислещи хора
  • 50 Guest

    0 2 Отговор
    тая какво намеква .. някаква лаборатория отравя Скрипал и дъщеря му и ги захвърля пред вратата си ... ако утре намерят труп пред президенството Радев ще да е :) тая надмина дори и Волен :) а между другото мисля че Диляна Гайтанджиева има и английско гражданство ако не бъркам .. що не вземе да си изкара руско .. толкова е опасно в Англия .. :)
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.