Last news in Fakti

17 Април, 2018 16:14 2 104 6

В Армения зоват за революция

  • армения-
  • протести-
  • революция

Демонстрации срещу бившия президент

В Армения зоват за революция - 1
Снимка: БТА/AP

Лидерите на протестите в Армения призоваха за „нежна революция“ в страната, съобщи ДПА.

През последната седмица хиляди протестираха срещу бившия президент в страната Серж Саркисян. В момента се очаква той да заеме премиерското място в местния парламент.

Наскоро Армения беше трансформирана в парламентарна република. Според опозицията промените ще дадат на Саркисян още повече правомощия.

Протестите се водят от опозиционния лидер Никол Пашинян и блокират основни улици в столицата Ереван. Той обяви, че моментната ситуация в страната може да доведе до революция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    4 6 Отговор
    Ердо ще ги спаси. От тях си.
  • 2 димукрация

    19 6 Отговор
    И Армения решиха да я "демократизират".
    А що се отнася до това - кой води протестите, чичко Сорос по-скоро,а не някакъв си опозиционен лидер.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Гост

    7 11 Отговор

    До коментар #2 от "димукрация":

    Вие сте много смотани! Не на всякъде е революция защого Сорос е организирал, хората се вдигат срещу власта защото ги обира и им се подиграва.Това че българина е заспал е друг въпрос, кажи ми тогава в Южна Корея преди няколко месеца хората като се вдигнаха срещу президента пак ли е Сорос? ЮК е партньор на САЩ, ако не знаеш. И какво се случи? Президента свален и съден на 20 години заради корупция, това че българите спят е друг въпрос. Не знам защо са така заспали тези хора.
  • 4 Бесен Язовец

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "димукрация":

    Ей ги на, арменците с Русия са дупе и гащи, ама не върви нещо там работата, щото тяхните управляващи са същите крадци и корупционери, като в Русия и на тях също не им пука, че народа е заголил бананата ! Но такива тролове като теб с промити мозъци, дето си мислят, че ако вървим с рашката ръка за ръка, ще живеем като в Рая, не могат да ни обяснят защо в Армения няма Рай и за всичко лошо, което става там е виновен, разбира се, Сорос.
  • 5 Ай на бас

    7 1 Отговор
    То и ние не сме с Русия ама все на същия хал! Дупки, угрижени хора масова емиграция! Украйна и тя се демократизира и за това като нас тю-тю промишленост имат си един Бат - ко и те за талисман като нашия ! Разделяй и владей от как свят светува . Хайде на бас че след меката революция съвсем ще я окъсат!
  • 6 Ереваааан

    2 1 Отговор
    Абе глупендери стига сте писали Сорос за всичко, което не ви харесва.
    Толкова ли не можете да изкажете едно смислено мнение ?
    А арменците проспаха 28 години и сега се сетиха...