Last news in Fakti

20 Април, 2018 07:21 5 258 30

САЩ харчат $1 милиард за хиперзвукова крилата ракета

  • сащ-
  • ракета-
  • крилата-
  • хиперзвукова-
  • милиард-
  • армия-
  • русия-
  • китай

Американците отговарят на Русия и Китай

САЩ харчат $1 милиард за хиперзвукова крилата ракета - 1
Снимка: Shutterstock

Американските военновъздушни сили ще отделят близо 1 милиард долара за разработката на хиперзвукова крилата ракета, съобщава изданието Defense News, цитирано от ТАСС.

Според вестника тези планове са част от амбициозна програма за създаването на цял арсенал от подобен вид оръжия. Засега не са поставени срокове, но според редица публикации, които цитират представители на оръжейната индустрия, първите образци трябва да са готови след по-малко от четири години.

Американските въоръжени сили ще платят тази сума на компанията „Локхийд Мартин“. Целта на Вашингтон е да отговорят подобаващо на Русия и Китай, които разработват хиперзвуков арсенал.

Преди седмици руският президент Владимир Путин обяви, че руската армия може да се похвали със хиперзвукова ракета, която на практика е неуязвима за вражеските защитни системи. От Пентагона алармираха Конгреса, че Китай също напредва в хиперзвуковите технологии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    30 3 Отговор
    При скорост 5км. за секунда радарът и на 50 км. да я засече в оставащите 10 секунди ПВО-то няма време за реакция. Операторът докато си потвори устата да целеукаже, очите му ще са затворени за винаги. И" в автоматичен режим за това време нищо не може да излети, набере скорост и пресрещне.

    Коментиран от #16, #21

  • 2 Гост

    52 10 Отговор
    Нали знаете че стойността на зелените хартийки е равна на цената на оризовата хартия за изработката им.

    Коментиран от #3, #22

  • 3 onq s konq

    36 13 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Така е,остава и да го обясниш на чейндж-бюрата.
  • 4 Бай хой

    42 12 Отговор
    Ма ко стана? Уж сащ бяха технологични, уж били напред а то се оказа чес само с десетина години изостанали. ФАКТ.
    И това с дест пъти по голям бюджет.
  • 5 МММ 23

    25 4 Отговор
    Хем хиперзвукова ,хем крилата -тук нещо малко ме съмнява .
    Някаква грешка има в превода.Не мисля , че възможно с хиперзвукова скорост да се следва земния релеф ,пък и не е необходимо.
  • 6 смех

    35 7 Отговор
    Абе много са назад прехвалените кравари ! Оказва се , че Русия и Китай имат вече на въоръжение хиперзвукови ракети а краваристан тепърва ги разрабитва
  • 7 mite

    35 10 Отговор
    да не стане само като с Ф35 - Провал за над 1 Трилион долара ..
  • 8 Истината

    29 5 Отговор
    Едно е да искаш, друго е да можеш!
    Лесно е да дадеш трудно е да получиш!
    Докато мечтаят, Русия ще има нещо още "ПО"!
    Напъват се като глист връз буца пръст!
  • 9 Bingo

    17 22 Отговор
    Що се връзвате на некви PR новинки от краварите, те си имат ядрен арсенал да затрият целия свят, притрябвали им свръхзвукови ракети. При 700 млрд. военен бюджет може да си сметнете колко процента заделят за тази ракета. Я по-добре сравнете учителските им заплати с тези в Ушанкия, да видим. Краварския учител за един месец взима толкова колкото ушанката взима за година. Няма какво повече да говорим за ракети, бомби и самолети.

    Коментиран от #11, #13, #23

  • 10 Петър

    19 26 Отговор
    Ушанките нямат хиперзвукови ракети а само анимация. Могат да кажат всичко и няма как да го докажем.
  • 11 Stefko88

    4 11 Отговор

    До коментар #9 от "Bingo":

    Каза им го!
  • 12 ха ха ха

    26 4 Отговор
    поредните пари, които ще потънат в бездната

    САЩ ще имат хиперзвукова крилата ракета... когато си я купят от Русия или - точно никога!
  • 13 wink

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Bingo":

    имат тръцки :)))
  • 14 Kcaniba

    7 13 Отговор
    Памперси слагайте ушанките!

    Коментиран от #18

  • 15 Kcaniba

    7 14 Отговор
    Ушанки слагайте памперсите!
  • 16 Morgoth

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Може, ако отговора е автоматичен. Точно в това се крие опасността, защото в такъв случай няма кой да поправи грешката когато тя стане, а такава рано или късно ще стане. По време на Студената война е имало случай когато американците са пуснали без да искат тестовата си програма върху реалната система - резултата е бил, че операторите са видяли как руските ракети излитат. Понеже са имали достатъчно време да помислят и проверят не са направили белята, но автоматичната система няма да провери.
  • 17 Ани

    11 10 Отговор
    Като гледам на краварите краварниците им са по хубави от наще болници
  • 18 НКВД

    13 5 Отговор

    До коментар #14 от "Kcaniba":

    Що ушанки бе ? Тука си е за леген на главата нали в САЩ ще сглобят хипер звуков памперс хехехехе Локхийд Мартинс сгкобяват провал след провал дано този нов Стар Трек памперс е читав ХЕХЕХЕХЕ
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Лошо

    8 2 Отговор
    Чета коментарите и се питам.Значи нещата не отиват на добре .То е ясно на всички че при един конфликт на земята ще останат броени хора и всичко ще започне от начало.
  • 21 Реалист

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Радара на С-400, който е доста стар технологично, засича нисколетящи цели, ако релефа е равнинен, на 400км. Ако релефа е планински, защитата е по-лесна, защото ще се наложи да лети по-високо за да може да маневрира при такива скорости. 80 секунди са по-вече от достатъчни за съвременна зенитна система, която е вече в режим на готовност. Проблема е че постоянен режим на готовност засега няма.

    Не се съмнявайте че защита има. Цялото реване е защото овенните искат още кинти - и едните и другите.
  • 22 европеец

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Това че стойността на зелените пари е колкото хартията на която са направени е НАЙ -ГОЛЯМАТА НОВИНА!!!

    От къде се сдоби с тая информация!
  • 23 mite

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Bingo":

    и какво от това ? Историята многооо пъти е показала че КАЧЕСТВОТО винаги побеждава КОЛИЧЕСТВОТО :)

    Коментиран от #25

  • 24 morski

    3 3 Отговор
    Те за плаващото бедатвие джералд дорд изхарчиха 13млрд и пак не е боеспособно, за разрушителя зумвалт 3млрд а като излезе на плаване го връщат на буксир пък и няма амуниции...
  • 25 morski

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "mite":

    За битката при курск май не си чувал
  • 26 Сатаната

    7 0 Отговор
    Не знам какво имат днес ушанките, но август 1989-та стреляхме по " Звезда 2М" на учения в Астрахан, тогава максималната и скорост беше 1100 м/с. Полигона е близо до Космодрума Байконур и още тогава съм видял опити и тестове на четири степенен ракетен двигател, а две са пределно достатъчни за излизане в космоса.

    Коментиран от #27

  • 27 mediator37

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Сатаната":

    Балистичните като тръгнат надолу достигат 10км за секунда, обаче по-голямата част от полета го извършват в разредена атмосфера, където няма триене и ракетата няма време да се загрее и да изгори.
    Крилатите ракети напротив- летят в ниското, защото следват релефа в плътните слоеве на атмосферата. Проблем не е скоростта на ракетите, а къде я развиват. В плътните слоеве се подпалват от триенето ако летят достатъчно дълго.
    С-400 поразява цели летящи със скорост под 4км.с. и то в режим на пресрещане. А те ракетите не са никак прости. Атакуващата ракета може да излъже С-400 и да я вкара първо в режим на догонване, а като й свърши вътъка- ляв завой и цюрюк, цюрюк медхен Калино.
  • 28 Мммм

    3 2 Отговор
    До №10 "Петър" Това което си написал не само не е вярно, а показва че си страшно ограничен и не се интересуваш от това какво става в противниковата страна. Не само че имат руснаците хиперзвукови ракети не като анимация, а като оборудват вече самолетите СУ 35 и за новият СУ 57,ако искаш да си запознат по случая отвори в нета има клипове с пуска на тези ракети и не е анимация а са реални. И още нещо щом руснаците показват това мисли какво е това което крият и го пазят в тайна на САШ,Англия и Франция ще им се дръпнат и спекат фъшкийте от изненада.
  • 29 jfoxfk

    4 0 Отговор
    Ами да не вярваме на руснаците ... На 18.04.18 в "Дефенс нюз" шефа на стратегическото командване на САЩ ген. Джон Хайтен отговаря на въпроса за руските хиперзвукови ракети и казва: "Няма да ви кажа как следим руснаците. Няма да разкрия никакви характеристики на руските ракети. Но ние наблюдавахме техните хиперзвукови ракетни изпитания. Ще ви кажа само вярвайте на Путин, когато говори за руските оръжия". Та питам: сега на ген. Хайтен да вярваме ли?

    до 27. Американските стратегически ракети и Минитмън и Трайдънт не правят никакви маневри. Те летят по строго балистична траектория. Затова се знае във всяка секунда къде ще бъдат и са сравнително лесни за прехват. От друга страна още от 90-те години руснаците слагат в бойните глави на Р36 до 40 лъжливи цели. И не се знае до последният момент когато е твърде късно по коя цел да стреляш. А при новите модификации те правят маневри по цялата траектория и не летят по балистична крива.
  • 30 Анонимна

    2 0 Отговор
    За какво са тези оръжия,ракети????? Малоумниците,които произвеждат оръжия,сами от тях ще загинат!!! Извънземните ни пазят,а световните лидери не спряха да избиват хора!!!! Не човеци,а зверове са !!! До кога ще убиват хора и ще прокарват злите си идеологии????