Last news in Fakti

22 Април, 2018 20:27 3 702 6

Политически сътресения в Армения (СНИМКИ)

  • армения-
  • правителство-
  • опозиция-
  • митинг-
  • протест
Политически сътресения в Армения (СНИМКИ) - 1

Задържан е водачът на антиправителствените протести в Армения Никол Пашинян, стана ясно от съобщение на генералната прокуратура на страната. Армения влезе в новинарските емисии с протестите, които я разтърсват вече 10-ти ден. Протестиращите искат оттегляне от властта на бившия президент Серж Саркисян, който беше назначен за премиер с повече права.

Политически сътресения в Армения (СНИМКИ)
Николай Пашинян

Полицията е започнала разпръсване на протестиращите в центъра на Ереван, използвайки специални средства. Също така властите са „извела принудително” Никол Пашинян от мястото на нова протестна демонстрация, организирана в арменската столица след провалената в неделя сутрин среща на опозиционния лидер с премиера Саркисян.

Централният Площад на републиката в Ереван е блокиран от полицията. Властите са обещали на протестиращите да им осигурят друго място за провеждане на акцията им, а именно „там, където няма да нарушават правата на други граждани”. Протестиращите обаче не желаят да се преместят от сегашното си място, което е в близост до сградата на правителството. Шестие се проведе и по централния булевард "Месроп Мащоц".

Политически сътресения в Армения (СНИМКИ)

„На фона на незаконните акции в Ереван различни хора и групи подготвят престъпления срещу националната сигурност и конституционния ред в страната", заявиха от междувременно арменската Служба за национална сигурност. Тези хора са под наблюдение на тайните служби.

Политически сътресения в Армения (СНИМКИ)

Посолството на САЩ в Армения призова всички страни, участващи във вътрешнополитическата криза, към сдържаност. „Призоваваме арменското правителство да прояви сдържаност, като позволи провеждането на митинги, а тези, които се възползват от правото си на свободно събрание, призоваваме към отговорност, като избягват насилието и предотвратяват ескалация на напрежението”, пише в изявлението на американското посолство.

Политически сътресения в Армения (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2018

    41 14 Отговор
    То може ли американското посолство да не се намеси и да дава акъли.

    Коментиран от #2

  • 2 Еее

    32 8 Отговор

    До коментар #1 от "2018":

    Е те са навсякъде,като тумор в държавите.
  • 3 Обнадежден

    6 18 Отговор
    И арменците не могат да понасят ушaнките повече!
    Само нашите комунисти им лижaт задниците.
    Дори и Ким скоро ще изрита джуджето по топките!

    Коментиран от #5, #6

  • 4 RIDIK

    8 10 Отговор
    А познайте от три пъти кой буни Армения от години. Дали са американците или едни по близко разположени говеда.
  • 5 джагал

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Обнадежден":

    лижи задника на краварите и тези с дългите носове
    после ша та опънат църните мангусти и ще те онвинят в расисъм а ти ще си пиеш боклуците на кауфланд и лидъл ама с красиви опаковки и ша смучеш гмо-тата докато те оножда резаната карабина
    аве знам че ша ти е благо
  • 6 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Обнадежден":

    Ти кога беше в Армения бе приятел та ги знаеш тия неща?