2 Февруари, 2012 16:12 2 230 0

Путин: Нещастен се върнах в КГБ - Видео

  • владимир путин-
  • русия
Путин: Нещастен се върнах в КГБ - Видео - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът Владимир Путин публично призна, че не е бил щастлив при издигането му през 1998 г. за директор на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ), която е наследник на съветското КГБ.

Откровението на силния човек в Кремъл беше изречено в документалния филм „Мост над бездната“, излъчен в сряда по държавния „Първи канал“. Лентата се появява месец преди насрочените за началото на март президентски избори в Русия, на които Владимир Путин се очертава като водещ кандидат.

Когато през 1998 г. влязох в началническия кабинет ме обзе тъга. „Тогава смятах, че отдавна съм приключил със специалните служби, че всичко е зад гърба ми. Но когато трябваше да приема  поста от моя предшественик ме обзе тъга“, разказа Путин. 

Той напуска КГБ през 1991 г.  след неуспешния августувски пуч за свалянето на Михаил Горбачов. Той се връща в родния си Санкт Петербург и се впуска активно в политиката до 1998 г., когато приема политическата поръчка да оглави ФСБ.

Връщайки се към 90-те години на миналия ХХ в. той отбеляза, че тогава държавата не е изпълнявала своите задължения. Освен това и лентата прави четки на Путин, припомняйки как той като новоназначен шеф на ФСБ е убедил стачкуващите миньори да не блокират страната, да прекратят стачката и да не искат оставката на тогавашния президент Борис Елцин.

„Демокрацията е невъзможна без спазването на закона. Тогава у нас властваше беззаконието. Това помогна за появата на престъпниците в икономиката и политиката“, отбеляза Путин.
Той е главен персонаж в „Мост над бездната“, който разглежда ключови моменти от най-новата история на Русия. Мимолетно в лентата със свои спомени се появяват и Михаил Касянов, Владимир Рижков, Андрей Иларионов.

Вижте филма тук....

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА