Last news in Fakti

7 Май, 2018 08:40 2 456 1

Лава потече по улиците на Хаваите

  • лава-
  • хаваи-
  • вулкан-
  • изригване-
  • улици

Няма пострадали хора

Лава потече по улиците на Хаваите - 1
Снимка: БТА/ AP

По улиците на хавайското населено място Лейлани Естейтс, намиращо се на най-големия от островите, потече лава, предадоха световните агенции.

Хиляди местни жители бяха евакуирани от големия остров. Фонтаните от лава достигат до височина 70 метра. Изригванията бяха последвани и от земни трусове, най-силното от които с магнитуд 6.9 по скалата на Рихтер.

Земетресението се смята за най-мощното от 1975 година досега. Благодарение на превантивните мерки и навременната евакуация не се съобщава за пострадали хора.

Лавата изстива и се втвърдява по улиците на жилищната зона. Хавайските власти наредиха евакуацията на Лейлани Естейтс и Ланипуна Гардънс, след като по улиците започна да се стича лава.

Лава потече по улиците на Хаваите
Снимка: БТА/ AP

Лава потече по улиците на Хаваите
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 селянин

    5 2 Отговор
    Красота..Хавай не беше ли американски щат..лелеее сега Путин пак ще е виновен,той Путин де..още от 2015г.,,ръчка,,отгоре в/у Йелоустоун..и скоро ще има,,бум,,чак в Европа ще се усети и ще,,забраат,,за дизелите..