Last news in Fakti

17 Май, 2018 10:59 1 344 3

Десетки хиляди на протест в Брюксел

  • брюксел-
  • протест-
  • хиляди

Недоволство от реформи в пенсионната система

Десетки хиляди на протест в Брюксел - 1
Снимка: Shutterstock

Десетки хиляди излязоха на протест в Брюксел, съобщи Belga.

Смята се, че в демонстрациите са участвали около 55 000 души. Протестът беше организиран от синдиката FTGB.

Недоволството беше предизвикано от плановете за нова пенсионна реформа в Белгия. Пенсионната система в страната е базирана на точки, а сега пенсионната възраст може да бъде вдигната до 67 години.

Хората искат тя да бъде запазена на сегашните 65. Още през 2016 г. местният парламент прие закон за увеличаване на възрастта на пенсиониране. Планира се тя да достигне до 67 години до 2030 г.

От синдикатите твърдят, че правителството на премиера Шарл Мишел значително е намалило правата на пенсиониращите се. Социалистическата партия вече обеща да отмени реформите, ако се върне на власт.

В момента се водят преговори по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    3 1 Отговор
    А бе,каква пенсия,махайте я въобще и всичко ще е ок!
  • 2 Боци ФАРА

    2 2 Отговор
    Ейй булгаристан си е най-добре.
  • 3 goni

    2 1 Отговор
    Германците пробваха сондажи да пенсионират на 70, ама се надигна един призрак и се отказаха!) Никога няма да се сетите на кого е призрака!:)
Новини по държави: