Last news in Fakti

20 Май, 2018 15:47 1 166 3

Един за всички, всички за Мадуро (СНИМКИ)

  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • уго чавес-
  • избори

Президентът на Венецуела е на път да спечели нов мандат

Един за всички, всички за Мадуро (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Изборните секции във Венецуела отвориха врати тази сутрин в 06,00 ч. (10,00 ч. по Гринуич) за президентските избори, бойкотирани от опозицията, предаде Франс прес.

Гласуването ще продължи 12 часа, до 18,00 ч. (22,00 ч по Гринуич), освен ако избирателната комисия не реши да удължи срока, ако пред изборните секции има опашки.

Президентски и регионални избори се състоят по време на сериозна социална и икономическа криза и при бойкот на опозицията. Съперници на действащия президент социалист Николас Мадуро са кандидатът на движението "Надежда за промяна Хавиер Бертучи, Рейналдо Кихада от "Платформата за политическо единство" и представителят на партията "Прогресивен авангард" Енри Фалкон, бивш съпартиец на Мадуро.

Един за всички, всички за Мадуро (СНИМКИ)

В избирателните списъци има над 20 милиона души, а на територията на страната ще работят над 14 600 секции за гласуване, предадоха осведомителните агенции.

При липсата на сериозни конкуренти президентът Николас Мадуро е на път да спечели следващ мандат на избори, непризнати от голяма част от международната общност. По улиците почти няма предизборни плакати и се очаква той да бъде преизбран още на първия тур.

Един за всички, всички за Мадуро (СНИМКИ)

Мадуро е безспорният фаворит, въпреки че 75 на сто от венецуелците не одобряват управлението му, уморени от недостига на храна, лекарства, вода, електричество и транспорт, съчетани с нарастваща несигурност и всекидневни проблеми. Хората, които получават минимална заплата, не могат да си купят и половин килограм месо.

Стотици хиляди венецуелци са заминали да търсят по-добър живот в други държави. Според социологически проучвания между 3 и 4 милиона души са напуснали Венецуела след идването на власт през 1999 г. на покойния Уго Чавес, наставника на сегашния държавен глава.

Петдесет и шест годишният Енри Фалкон и 48-годишният евангелистки пастор Хавиер Бертучи ще се борят за вота на сломеното население и засилват шансовете за победа на 55-годишния бивш автобусен шофьор Мадуро.

Един за всички, всички за Мадуро (СНИМКИ)

Според института "Датааналисис" Мадуро и Фалкон са с изравнени шансове, докато "Делфос" дава 43 процента на Мадуро срещу 23 на противника му. Институтът "Интерласес" изчислява, че сегашният президент ще получи 52% от гласовете, при 22 на сто за Фалкон. Бертучи се нарежда трети с около 20 на сто от вота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цар Вул

    12 4 Отговор
    Все ми е тази!Важното е ,че са против краварите и тяхният грабеж!!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Да да

    3 12 Отговор

    До коментар #1 от "Цар Вул":

    Ще умреш от омраза към най-развитата страна в света! Спри Новичока!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.