21 Май, 2018 20:45 1 369 9

Съседите: Изборите във Венецуела са фарс

  • групата от лима-
  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • уго чавес-
  • избори

В изявление на Групата от Лима се посочва, че държавите ще отзоват посланиците си от Каракас за консултации

Съседите: Изборите във Венецуела са фарс - 1
Снимки: БТА/АР

Групата от Лима, състояща се от южноамерикански държави и Канада каза, че не признава проведените вчера президентски избори във Венецуела за легитимни, предаде Ройтерс.

Обединението се състои от Перу, Аржентина, Бразилия, Мексико, Панама, Парагвай, Сейнт Лусия, Канада, Колумбия, Хондурас, Коста Рика и Гватемала.

В изявление на Групата от Лима се посочва, че държавите ще отзоват посланиците си от Каракас за консултации и ще проведат среща, на която да изработят координиран регионален отговор във връзка с мигрантските потоци венецуелци, "които бяха принудени да напуснат страната си".

Съседите: Изборите във Венецуела са фарс

Президентът на Венецуела Николас Мадуро спечели нов шестгодишен мандат, но основните му съперници отказаха да признаят изборите заради големи нередности в изборния процес, описван от критиците като фарс, предназначен да оправдае диктатура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    12 14 Отговор
    Фарс са и държавите които признават тези"избори"

    Коментиран от #3

  • 2 впечатлен

    10 12 Отговор
    Наскоро във Венецуела имаше масови протести поради лошото управление на държавата, затворени училища, недостиг на основни храни, мизерията, която рано или късно настъпва във всички тоталитарни държави. На фона на тези протести и недоволството на хората изборната победа просто не може да е истинска. Има някаква невменяемост, граничеща с безумие, която се наблюдава и в Северна Корея. Днес имаше някакво съобщение как искали да им върнат някакви келнерки, които работели в Китай, пък били отвлечени в Южна Корея. Звучи ли ви като нещо нормално? Сигурно келнерките умират да се върнат в С.Корея, да довършат невъзможния си гладен и нещастен живот там. Най-важното нещо в политиката е нещата да се назовават с истинските им определения, а не на лошия живот да викаме колко всичко е прекрасно, а Западът от лош по-лош. Лош, ама никой не бяга нито в Русия, нито в Северна Корея. И протестиращите държави са се видели в чудо след наплива на мигранти, спасяващи се от невъзможния живот. Да измъчваш народа си, това не е ли садизъм?
  • 3 Бесен Язовец

    9 10 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Аха, фарс са и нашти руски подлоги, оти и те ги признават и лижат тук постоянно топчеата на Мъдьуро !
  • 4 Бесен Язовец

    11 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Обединението се състои от Перу, Аржентина, Бразилия, Мексико, Панама, Парагвай, Сейнт Лусия, Канада, Колумбия, Хондурас, Коста Рика и Гватемала."
    Ти да видиш, по логиката на тъпунгерите-русуфили и темподобна пасмина, всички тези държави са под американско иго !
  • 5 Манипулатори

    7 9 Отговор
    Вечно други са им виновни САЩ са му виновни на Мадура че кат имаше пари не инвестираха нищо даваха ги за хляб и бензин по 2стотинки безплатни домове за най-бедните изгониха инвеститорите и сега вместо да имат стандарта на Саудитска Арабия и Чили нямат ко да ядат и с какво да си бършат задника на магазина ако изобщо има какво да яде се ходи с 1 торба пари то всеки може като парите идват наготово после като свършат другите са виновни
  • 6 onq s konq

    2 4 Отговор
    След като РУСИЯ ПРИЗНА ИЗБОРИТЕ,значи че ЦЕЛИЯ СОЦ. ЛАГЕР ГИ ПРИЗНАВА.Да живей Мъдуро!ПРОЛЕТАРИИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ-СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
  • 7 ох как ги боли

    7 5 Отговор
    Мадуро ви го натресе до козирката!

    Коментиран от #8

  • 8 Диди

    5 6 Отговор

    До коментар #7 от "ох как ги боли":

    Ако вие живеете там,то Мадуро ви го е натресал на вас(народът).Мадуро няма нужните ,,топки,,,за да тресе тещо.Скоро и тях ще му резнат.Явно сте заблуден комунист.Така както Чавест,така и Мадуро практикуват комунистическата ситема в страната,която доведе народът до глад и мизерия.Милиони са избягали в Колумбия.Да не би да са избягали защото водят,,нормален живот,,? На човек да му писне от такова късогледство.Русия била признала изборите.С това изказнане,Путин се изложи.А иска да се плави на ,,велик,,.Това е гротеск.
  • 9 ШшшТ

    6 3 Отговор
    Ами ние сме свикнали в БГ, като чели при нас е супер законно и честни ? ха ха ха ха ха , ми да свикнат и те , социализъмът е в криза винаги. До сега всичките соц държави фалираха па и петрол да изнасяш . Системата е : вода газиш , жаден ходиш . ЗАЩОТО СИСТЕМАТА Е ПОРОЧНА . А при нас на времето , бай Хошо печелеше 101% процента. Както е казал Сталин : важно е кой ще ги брои, не е важно за кого са гласували . ТОЧКА .