22 Май, 2018 07:35 1 204 2

Венецуела: Американските санкции са незаконни

  • венецуела-
  • избори-
  • николас мадуро-
  • уго чавес

Вотът във Венецуела беше посрещнат с критики от множество държави

Венецуела: Американските санкции са незаконни - 1
Снимки: БТА/АР

Венецуела определи като "незаконни мерки" новите санкции на Вашингтон, които имат за цел да ограничат възможностите й да извършва операции с държавни активи и дълг в САЩ, предаде Reuters.

"Санкциите са лудост, варварство и в абсолютно противоречие с международното право", заяви венецуелският външен министър Хорхе Ареаса в изявление.

В отговор на преизбирането на президента Николас Мадуро при изборите в неделя американският президент Доналд Тръмп подписа указа за нови санкции в опит да затрудни финансирането на правителството в Каракас.

Изборите във Венецуела бяха посрещнати с критики от множество държави.

Правителството на Канада реши да ограничи всякакво сътрудничество с южноамериканската страна, посочва ТАСС.

Венецуела: Американските санкции са незаконни

Посолството на Канада във Венецуела няма да се оглавява от посланик, а от временно изпълняващ длъжността. Забранява се всякакво двустранно сътрудничество, ще бъде ограничено издаването на покани за венецуелски официални лица за участие в мероприятия на канадска територия, официални канадски делегации няма да посещават форуми на територията на Венецуела и др.

Мексико също не признава резултатите от президентските избори и намалява до минимум сътрудничеството си със страната, и ще извика посланика си за консултации.

Мексиканските власти също така ще предупредят финансовия и банков сектор за риска да извършват операции с правителството на Венецуела. Мексико спира също така визитите на високо равнище "до второ нареждане".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кола

    5 1 Отговор
    Дайте им петрола си без пари и всичко ще падне.

    Коментиран от #2

  • 2 Да да

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "кола":

    Бъркаш се много! САЩ са втория по големина износител на петрол след С.Арабия и тяхната единствена цел е да се намали предлагането на петрол,за да се повиши цената и те да завоюват пазарите на Венецуела и Иран,както и от части на Русия!