30 Май, 2018 19:30 5 430 22

Путин: Виждаме, че съжалявате за провала на "Южен поток"

  • южен поток-
  • владимир путин-
  • бойко борисов

Неговата реализация би била много изгодна за България, сподели руският президент

Путин: Виждаме, че съжалявате за провала на "Южен поток" - 1
Снимка: БТА/АР

Виждаме, че България съжалява за провала на проекта „Южен поток“. Това каза президентът на Руската федерация Владимир Путин след среща с българския премиер Бойко Борисов в Кремъл, цитиран от агенция „Фокус“.

„Никой не се съмнява, че неговата реализация би била много изгодна за България. В момента тя ще бъде изгодна за Турция. Потвърдихме с премиера Борисов, че сме готови за реализация на тази работа на маршрута на потока", заяви Путин.

"Що се отнася до южния коридор на Азербайджан, ние приветстваме всяка икономическа активност в тази сфера. Приветстваме диверсификацията на доставките на енергоносители на европейския пазар. Това създава пазарни условия на работа, а ние се интересуваме именно от това. Единственото, което нас ни безпокои през цялото време и доста често го дискутираме с нашите партньори в Брюксел, е това, че пазарните условия предполагат равни такива за всички. Доколкото знаем, в Азербайджан са били предоставяни специални мита и отстъпки“, заяви Путин и попита защо на „Южен поток“ не са предоставили такива условия.

„С какво България е по-лоша от други страни? Изхождаме от това, че в хода на преговорите ни с нашите партньори в Брюксел, това постепенно ще бъде решено. Искаме да се създаде благоприятна ситуация на енергийния пазар на Европа в интерес както на продавачите, така и на купувачите“, добави още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ha ha ha

    45 7 Отговор
    Непърва ще съжаляваме е по-точно изказване.
  • 2 Диди

    74 22 Отговор
    Един селянин от банкя и един господар на света

    Коментиран от #7

  • 3 МАЛЕЙЙЙЙ СЪЖАЛЯВА ББ АМА

    59 9 Отговор
    КЪКТО СА ВИКА КЕЛ ФАЙДА.НО НА НЕГО ЕДВА ЛИ МУ ПУКА ЩОТ И ПРА ПРА ВНУЦИТЕ МУ ША ИМАТ КИНТИ ЗА ФЕРАРИТА А НАРОДЕЦА ША ТЪРКА БИЛЕТЧЕТА ОТ ЛОТАРИЙКИТЕ...
  • 4 патриотъ

    55 15 Отговор
    Боко прееба ЮП,сега да си дава задника под наем и да го възстановява!И дано Путин не ни откаже!
  • 5 ВЪЗРАСТЕН

    25 40 Отговор
    НИЙ НЕЗНАМ ДАЛИ ЩЕ СЪЖАЛЯВАМЕ,НИ РУСИЯ ИСТИНСКИ ЩЕ СЪЖАЛЯВА , ОБВЪРЗА СЕ С КИТАЙ И СБЪРКА, СЕГА С ТУРЦИЯ ОЩЕ ПОВЕЧЕ,ЗАЩОТО ТУРЦИЯ СА ХИТРИ И ПРЕЦАКВАНЕТО НА РУСИЯ Е СИГУРНО! А АЗЪРБАЙДЖАНСКИЯ ГАЗ ТРЪГНА ПРЕЗ ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ, НИЕ СМЕ СВЪРЗАНИ С ТЯХ ! И ТОЗИ ПЪТ РУСНАЦИТЕ СЕ ПРЕЦАКАХА САМИ !

    Коментиран от #10, #15

  • 6 ivan4o

    17 16 Отговор
    То едната тръба вече е пълна с газ и тече към запада , а другата е почти на довършване! А мога да отговоря на Путин защо еу блокира тръбата да минава през Б-я, защото гледат интереса на Ердоган! Пред медиите го плюят но зад тях са с Турция!
  • 7 А БЕ

    21 69 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    ДИДИ ВИДЯ ЛИ ПУТКИН , КАТО МИШКА Е ПРЕД БОЙКО !! БЪЛГАРИНА СИ Е БЪЛГАРИН ВСИЧКИ, КОИТО НЕ ГО ХАРЕСВАТ БЪЛГАРСКОТО СА ПРЕДАТЕЛИ ИСТИНСКИ !!!

    Коментиран от #12, #16

  • 8 Bahti

    28 12 Отговор
    Как се говори за Народец 10 години владян от Селянин?
  • 9 ХАСАН

    12 23 Отговор
    Турция сама реши за турския поток и води независима политика .Но що бой яде и продължава да яде- терористични бомби,опити за военен преврат,икономиски кризи ,ембарго,обвинения в диктатура ...и всичко това заради Южен поток
  • 10 Ttt

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "ВЪЗРАСТЕН":

    Точно, това беше цялата игра на ЕС!!!
    Иначе азерски газ нямаше да стигне до Гърция и БГ! Сега руснаците ще компесират с бг-100%!

    Коментиран от #17

  • 11 който и да е

    27 8 Отговор
    Гасподин Путин, тези гадове за нищо не съжаляват. В момента има епидемия от грип и са наложили информационно затъмнение, а специални служители махат некролозите. Изглежда са вкарали някой новооткрит либерастносоросоиден щам за по- бързото унищожение на този народ, който изглежда не ще да мре толкова бързо, колкото им се иска на някои. Бог да накаже изедниците от ОПГ Герб!
  • 12 незнайко

    32 4 Отговор

    До коментар #7 от "А БЕ":

    не знам дали изглежда като мишка, но всички се съобразяват с него. уважаваме българското, но не и глупаците които ни управляват. как може единствено България да не може да премине прехода за 30 г, да има корупция на всички нива на властта, да няма един осъден при толкова много очевадни корупционни схеми, да сме най-бедната страна и мн др...….уважаваме българското но не тези смешници
  • 13 SAAB

    28 5 Отговор
    Много е коФти , когато не те галят по главата ......а продължаваш да си "западно балканска " болонка ! :)
  • 14 Барчо

    36 2 Отговор
    Сетила се Мара да се побара. Сега дори нещо да се получи, условията ще са изгодни само за руснаците и турците. Тогава беше времето. За всяко нещо си има време. Бойко тогава се правеше на мъж лежейки на празните обещания на ЕС, а сега прегръща Путин, се едно са първи дружки. За малко да го разцелува по .... Абе големи прегръдки. За Путин ние сме фурнаджийски лопати и профукахме с лесна ръка три яки договора. Сега той нарича турците - нашите партньори. Ще говорим с нашите партньори, ще решим с нашите партньори и т.н.
  • 15 Доктор Охболи

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "ВЪЗРАСТЕН":

    МЪ КОЛКУ СИ МИ УМИН!! Откъде ти ги ражда акъла, не знам. Уж възрастните били мъдри...долна лъжа, ако се съди по теб.
  • 16 Доктор Охболи

    1 5 Отговор

    До коментар #7 от "А БЕ":

    Голям комик си, ще знаеш. Пробвай се в някое хумористично шоу.
  • 17 Доктор Охболи

    1 7 Отговор

    До коментар #10 от "Ttt":

    Мокри сънища?
  • 18 Баче Кико

    7 10 Отговор
    Май Путин съжалява, че искаше да използва България като газов хъб безплатно. Турския поток от 63 млрд. куб. метра отиде на 15 млрд. куб. метра, не знам кой съжалява...
  • 19 ГОСТ

    3 0 Отговор
    И ОЩЕ КАК , ТЕ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ТЕ ПЪРВА ИМ ПРЕДСТОИ ЗА МНОГО НЕЩА ДА СЪЖЕЛЯВАТ , ТЕ ОНИЯ ОТ ЕС ДАВАТ А БЕ КОЙ ДАВА ТАКА И ДА НЕ СИ ЗАВИСИМ ОТ ТОЗИ КОЙТО ДАВА ИНТЕРЕСНОТО Е ЧЕ СА МАЙ БАВНОРАЗВИВАЩИ , СЪГЛАСЯВАТ СЕ КОГАТО 3АГУБЯТ ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА КОЕТО ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ,, УМНИЦИ,,
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Перото

    3 4 Отговор
    Седя до Путин и той чете Евангелието като дявола сиреч само това което му отърва. Аз да те питам господин президент като знаеш турците какво подло племе са Определено ще спечелиш Ако пуснеш и една тръбичка за всеки случай през България. Прав си За диверсификацията по тоя начин турците каквото и да правят не мога да те хванат за топките или поне и за двете едновременно. А това че България съгреши и съжалява е повече от ясно То и Борисов излезна и публично си призна за грешката Само дето такива грешки на нас ни струват милиарди руснаците са принудени да се съюзяват с разни резаци дето днеска гледа слънцето че пече и ти говори едно утре вали дъжд говорите съвсем друго..
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.