1 Юни, 2018 15:28 5 360 62

САЩ към Асад: Няма да се изтеглим от Сирия

  • сащ-
  • сирия-
  • башар асад-
  • сирийски демократични сили-
  • кюрди

Башар Асад обяви, че правителството му е подготвено да започне мирни преговори с подкрепяните от Вашингтон сили

САЩ към Асад: Няма да се изтеглим от Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

САЩ отхвърлиха призова на президента на Сирия Башар Асад американските въоръжени сили да напуснат арабската държава, съобщава Reuters.

Генерал-лейтенант Кенет Маккензи, директор на Обединения щаб на армията на САЩ, описа искането на Асад като "лоша политика".

"Ние сме там. Нищо не се е променило. Поддържането на тези зони за деескалация е важно и ние ще приемем много сериозно всички действия, които имат за цел да променят това", каза той на брифинг. Генералът също предупреди всички "заинтересовани страни" в Сирия да не атакуват американските сили или коалиционните им партньори.

САЩ към Асад: Няма да се изтеглим от Сирия

В интервю за RT Асад обяви, че правителството му е подготвено да започне мирни преговори с подкрепяните от САЩ сили, предимно кюрдите, но добави, че все още има военно решение на масата, ако Вашингтон продължи да поддържа Сирийските демократични сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 февер355

    78 5 Отговор
    чудо великанско,тогава ще умрат там
  • 2 ХАСАН

    98 12 Отговор
    Последната дума за Сирия казва Путин!!Сирия е поредния Виетнам за САЩ! ..

    Коментиран от #11

  • 3 куку руку ку

    98 7 Отговор
    Я, окупаторите показаха зъбките. Някой да е изненадан?
  • 4 Асад

    87 8 Отговор
    Тогава с лошо ще си ходите!
  • 5 българче

    80 9 Отговор
    Крайно време е братушките да дадат оръжие на Асад и последния да изчагърта наглосаксонската колониална паплач от родината си. Неканени, нежелани, обаче - нагли! Да ги направи дармадан както в Корея и Виетнам и да квичат от болка.

    Коментиран от #38

  • 6 onq s konq

    14 61 Отговор
    Асад никога няма да сложи "военното си решение" на масата,защото отлично знае,че АМЕРИКА ВМЕСТО ДА ГО ЧЕТЕ,ЩЕ МУ ДРАСНЕ КЛЕЧКАТА И ЩЕ СИ ЗАПАЛИ ПУРАТА С НЕГО.А след това като няма да може да плаши САЩ с "НЕИЗВЕСТНОТО"...какво му остава,освен да насочи патлака към челото си с единствен аргумент - "НЕПОТРЕБНОСТ В ПОЛИТИКАТА"?

    Коментиран от #47

  • 7 Българина

    62 7 Отговор
    Има време, то тече, и не в полза на юдеите и сащ. Те още не могат да раберат процесите които се случват сега сащ и израел вече нямат съюзници, сами срещу 220 държави! Как си го предствят това? Ако утре асад ги подпука с ракети ти ако отвърнат срещу дамаск която държава ще застане зад агресията на чужда територия, като се има пресвид колко им тежи думата, всяка държава може да е следващата!?!? Саш са пътници, ще ги изгонят отвсякъде неизбежно е

    Коментиран от #16

  • 8 патриотъ

    55 7 Отговор
    Време е вече целия свят да се обедини срещу янките и да ги изгони отвсякъде,щатите им да се разпаднат на 50 части и никога повече никой да не чуе за тях!
  • 9 Хан Кук

    21 42 Отговор
    Наред са руснаците. Усещат го краварите че се приближаваме все по-близо до границите им и започнаха да се насират в памперсите. Обкръжени са буквално от всички страни от САШ и НАТО. Може да дадем зелен светофар на САЩ да направят стратегичаска база и тук в България, както в Полша и Румъния. Така и така вече са насочили ракетите срещу нас, поне един ядрен удар да е от нашата територия, ако ще ни унищожават. НО МОЖЕ И ДА НЕ ДАДЕМ. ЗАВИСИ КОЛКО ГАЗ, НЕФТ И ТОК ЩЕ ПОЧЕРПЯТ:):)
  • 10 Ами сега

    4 24 Отговор
    До "патриотъ"
    Слагам те в кавички, защото не си никакъв патриот.
    Но от любопитство. Ти по цял ден ли стоиш пред компа ?
    Хрантутник ли си или мамино детенце ?

    Коментиран от #59

  • 11 Рашка в изолация

    6 40 Отговор

    До коментар #2 от "ХАСАН":

    Спокойно бе хасане.Кремълското джудже няма думата никъде ,освен в разпадащото се гето - москва.Русия е в изолация от целия свят и са принудени да се придържат към мюсюлманските си парнтъори от Туркменистан,Таджикистан и Сирия.
  • 12 Червените дрипи как се самовъзпаляват

    5 40 Отговор
    Хахахах!!!
    Нещастни избелели ушанки, плачете ли за кражбите от гарнизонния стол? Жалки некадърници до един. Даже и за нощни пазачи не ставате.

    Научете поне елементарните истини за този свят. От ПЪРВАТА световна война насам, вече 100 години се случва САМО ТОВА, което американците са одобрили. Жалките си продънени зелени гащи и тях на дължите на Америка. Ама от олигофрени от запаса какво да се очаква освен миризма на пръст, чесън и оповръщано.

    Коментиран от #18, #53

  • 13 сноу

    24 2 Отговор
    Че как ще иска да си ходи, като всеки месец в чантата му завират близо 100 хилки .Да не е луд да остави царската службица на хиляди км ,климатиче ,офисче и т.н ,цял ден друскаш кълки и пишеш доклади какъв велик юнак си ,а тлъстите печки каквито са войниците му, пуснат по някоя ракета за чалъм и задъвкват като крави.
  • 14 ТОЧКАТА

    32 2 Отговор
    ...,,зоната за ДЕЕСКАЛАЦИЯ,,???Там,където е америчка има само ЕСКАЛАЦИЯ!!!!насилие,убити,бежанци.......И нови гробове в арлингтън.
  • 15 патриотъ

    37 4 Отговор
    Много сте жалки това,проамериканските мекерета!Тука всеки има право да изказва своето мнение и да си каже думата,ама вие не сте съгласни,защото за вас е меродавно само вашето мнение и само вие сте правите!Никой друг няма право да има мнение,различно от вашето и веднага започвате да се напъвате до осиране да плюете Русия и всичко руско!Русия за мен е най-велика и винаги ще е такава,колкото и да се напъвате,а Америка е империалист и лицемер,и никой не може да ме убеди в обратното!Ама вие си я обичайте,на мен не ми пречи и не ви убеждавам в обратното!Само че,аз съм бил и там и там и знам какво говоря,а вие едва ли сте излизали иззад компютъра си!

    Коментиран от #17, #23

  • 16 Българин

    4 33 Отговор

    До коментар #7 от "Българина":

    Колкото и да квичат ушанките разделянето на Сирия на анклави е реалност. Въпреки воплите на джуджето, че Русия държи на "териториалната цялост" на Сирия. И въпреки заплахите на животното Асад. И САЩ за разлика от кочината ясно показва, че държи на коалиционните си партньори и няма да ги изостави, както направи Русия с Иран, асадистите и палестинците, които бяха удряни и от САЩ и коалиция и от Израел.
  • 17 Българин

    3 26 Отговор

    До коментар #15 от "патриотъ":

    Руските патриоти нямат място на български сайтове.

    Коментиран от #50, #58

  • 18 А стига бе

    16 3 Отговор

    До коментар #12 от "Червените дрипи как се самовъзпаляват":

    Дали пък всичко се случва по решение на САЩ ....я пак? То е ясно че пуберските мисли и страсти са далече от реалито-ама ти съвсем скъса лентата..--примери много-Виетнам-нас.ани амери...Корея--нас.ани амери..за Ангола да ти споменавам ли...Айде сваляй розовите американски очила и влизай в реалният свят. Че мога хиляди примери да ти напиша тук-как точно въпреки искането на САЩ се е случило по друг начин.

    Коментиран от #37

  • 19 патриотъ

    26 3 Отговор
    Напротив,руските патриоти са и български патриоти,а проамериканските мушмороци нямат място в българските сайтове,защото не могат и на български да пишат даже!Американската ви мила родина никога и срещу никого не е спечелила нито една война и сега няма да спечели и си обират крушите от Сирия,ама се зъбят,та да не са съвсем жалки и смешни!Янки вън!

    Коментиран от #20, #21, #22, #24, #26

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 гост

    5 18 Отговор

    До коментар #15 от "патриотъ":

    Тихо бе трол.Платили са ти няколко рубли да пишеш глупости ,ама вече ставаш нагъл.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гонг

    2 11 Отговор
    Хасанчо ,да не стане за твоята любима русия нещо като Афганистан? Да не стане ,по тия които плюеш сега, да спасяват твего брата- руснака?

    Коментиран от #56

  • 26 Само питам

    5 16 Отговор

    До коментар #19 от "патриотъ":

    От кога руските патриоти са и български, бе българофоб? Срам нямате руските тролове!
  • 27 no name no face no number

    19 4 Отговор
    Мачкай Асад тези рептилски крави
  • 28 Животновъд

    7 18 Отговор
    От кръстоска между пияна руска свиня и червен български нерез се получават много интересни приплоди. Отличават се с яростно квичене срещу ЕС и НАТО и с радостно грухтене към Русия и Путин. Наддават на тегло ако се хранят от руска копанка.
  • 29 От Кухнята

    17 4 Отговор
    Където и да се намеси САЩ/НАТО/ умират повече цивилни, независимо от "умишлените действия" на когото и да било друг. Другото е без значение. За мен НАТО и САЩ са лицемери и край на студената война никога не се случвал.

    Коментиран от #31

  • 30 патриотъ

    15 3 Отговор
    Знаете ли каква е разликата между проамерикански и проруски тролове?Проамериканските виждат всичко през призмата на огледалото за обратно виждане на изкривеното си съзнание и заради 10 долара са готови да продадат и майка си и родината си,а проруските подкрепят Русия поради искрени чувства,а не за пари и са не по-малки родолюбци от всички останали,а напротив!

    Коментиран от #32, #33

  • 31 Руските свине

    6 12 Отговор

    До коментар #29 от "От Кухнята":

    Воюват единствено срещу невъоръжени сирийци, предимно жени и деца. Досега са избили над 5000.

    Коментиран от #54

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Българин

    4 9 Отговор

    До коментар #30 от "патриотъ":

    Няма руско зверство, което българския русофил да не обоснове, оправдае и одобри.
  • 34 народ

    16 4 Отговор
    Американските свине са най гнусните и противни свине на тоя свят,а квиченето им е най-силно и гадно,когато настъпят интересите им и им покажат мястото им в кочината САЩ!
  • 35 Сталин

    11 6 Отговор
    Джуджето както всички русофоби му викате почна да чисти анклавите един по един Източна
    Гута например сега чисти оня анклав дето е до еврейската кочина та за тва ония чифутите се разквичаха за тва се забавиха нещата но един по един анклавите ще паднат и ще остане асад
    напук на краварите те тоя джуджето го направи.
  • 36 Бррр

    13 3 Отговор
    Американските лобисти са по жалки и окаяни и от просяците ло бул.България!В омразата си те не виждат,че гледат в огледалото за обратно виждане,гледат си опашатите глупости и ужасени бягат с викове:Русия напада!И на този стадий вече никой не може да им помогне!
  • 37 Червените дрипи как се самовъзпаляват

    5 12 Отговор

    До коментар #18 от "А стига бе":

    Колкото и да ти е гадно ще си умреш, като изритана цивилна червена дрипа. Я да видим пропагандните ти простотии с руски акцент:
    1. Корея. Щатите сметнаха войната за безсмислена и чрез Южна Корея демонстрираха успеха на нашия свят. Днес Севера се моли да е част;
    2. Виетнам. Пред Сталинския модел за милиони жертви и пред антивоенното обществено мнение в Щатите, Никсън спря войната. Днес Виетнам се моли за договори, като най-добър партньор на Щатите;
    3. За Ангола какво. Кога е имало американци там. Дядо ми е бил в Мозамбик през 80-тте и разправяше, че там е разбрал ужаса на руската окупация, водеща винаги до глад и мизерия.

    Дай другите хиляди, де. Дърти, треперящи лъжци сте вие. Внуците ви ги е срам да ви стъпят в миризливите, сиромашки панелки.

    Коментиран от #43

  • 38 Да да

    2 7 Отговор

    До коментар #5 от "българче":

    Сеструшките няма ли да му дадат! Кажи какво оръжие! Безплатно? Старо! Некачествено! Несъществуващо! След като Израел избомби 200 ракети накуп,колко милиона още да загубят Иран и Русия! Може би милиарди! Лесно се дава на думи! Трудно се плаша,а още по-трудно се доставя!
  • 39 ууууу

    12 2 Отговор
    Русия е велика и силна държава,със справедлива и честна политика,а САЩ е агресор и лицемер,който не се гнуси от никакви подлости в желанието си да владее света,но уви!Скоро агресора ще го върнем обратно в дупката му,където гъмжи от негри,китайци и латинос и няма да смее да си покаже носа от психодиспансера САЩ!
  • 40 Наблюдател

    3 8 Отговор
    Животното Асад е пътник и е въпрос на време кога руснаците ще го пуснат по пързалката. Рашките винаги са предавали своите съюзници.
  • 41 русофил

    11 1 Отговор
    Ами като не искате да се махате,ще ви накараме!Само да мине световното по футбол и ще видим кой-кого!Наглите хамериканци ще си получат заслуженото,не се съмнявайте!
  • 42 констатация

    10 1 Отговор
    Тръмп е пътник и скоро ще видите как вашата любима перука ще бъде изритан от Белия дом!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Червените дрипи как се самовъзпаляват

    3 8 Отговор
    Хахахахах!!!!!
    Констатация, русофил, ууууууу, че то ако ставаше със заклинания шибания ви комунизъм да е победил, а Франция и Германия да са в СССрр. Не става динозаври грозни от запаса. Иска се бачкане и можене. Вие не сте по тая част. На вас дай ви дребни привилегии и пререждане за панелка и телевизор. Ооо, и Москвич, разбира се.
    Отрепки нещастни на един безвъзвратно потънал в руската кочина несправедлив, лъжлив и мръснишки свят.
    Вие да не би да не сте разбрали. България и внуците ви са част от свободния евро-атлантически свят. Мислим да покоряваме Марс, вие се мотаете из простотиите в Донбас и Сирия.

    Коментиран от #46

  • 45 Червените дрипи как се самовъзпаляват

    1 10 Отговор

    До коментар #43 от "Доктор Охболи":

    Бъркаш Старче. Дядо ми и прабабите ми са завършили американския колеж и НИКОГА не са били комунисти. Той в София, Те в Истанбул. И знаеш ли защо не са били комунисти. Защото са били способни и достойни хора. За Мозамбик комунистите явно не са се натискали. Харесвали са Запада. А и щом дядо ми е постигал нещо са го замествали с поредния техен човек.

    Но понеже се тревожиш, постарай се ТИ да промениш нивото в местното жалко управление. Дай принос. Не става с мрънкане. Насреща си имаме организирана мафия добре платена с руски пари. Не търси кусурите в мен, а се раздвижи и помагай.

    Коментиран от #48, #49

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ник

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Стига си живял във филми . Колкото до сега си е насочил пистолет към главата , толкова и по натам . Евала им правя на Асад , Ердоган и Путин защото не се съобразяват със ония идиот Тръмп. Евала и на Германия , че старата госпожа му каза : Газ ще има !!! Франция и те взеха да подскачат срещу него . Крайно време е и останалите страни от ЕС да му покажат изхода от Европа! Аз лично не съм нито русофил нито русофоб , но не е приемливо някой от някъде си да иска да командва цял свят
  • 48 Трол

    9 0 Отговор

    До коментар #45 от "Червените дрипи как се самовъзпаляват":

    Хубаво е човек да се гордее с дедите си, след това е хубаво да се опита да ги подмине!
  • 49 НАЙДЕН

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "Червените дрипи как се самовъзпаляват":

    мафията е добре платена но,с американски пари младежо.
    а баба ти и дядо ти не ни интересува къде са учили...
  • 50 ух че миришееее

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    краварските изпражнения също!
  • 51 Вили

    4 1 Отговор
    Американците остават на изток от Ефрат, ако някой не е разбрал.
  • 52 хлепбарката до коня на оня

    8 0 Отговор
    Не забравяй, че Асад е избран от по-голямата част от сирийците президент, а не е някакъв разколник главатар на банда, той е в розината си и брани хораъа и държавата от терористите, които бяха въоръжени отвън и подкрепяно и от ЮЕСЕЙ Армия и от други участници! Aсад има правото, но какъв го дирят там САЩ частите и то главно около рафинериите с петрол, това не се казва...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Руските свине":

    Я ка точно си ги описал американците много си прав те никога не воюват срещу въоражени нападат само децки градини училища болници цркви кервани от каруци пълни с жени и деца които уж им преличали на танкове то на стрха очите са големи а ако се объркат както в спмалия да нападнат въоражени носърчетата им свалиха цели четри "прехвалени"самолета а те съдят командира на ескадрилата за уронване престижа на американската армия Какъв престиж бе да ти свалят ескадрилата при това с кремаклиики и да говориш за престиш
  • 55 ХАСАН

    3 0 Отговор
    Трябва да си признаем че благодврение-на пасивността на Обама ,Русия пак стана глобална сила!...от една страна това е добре ..светът не може еднолично да се управлява от Сащ- и целия свят да сведе глава пред интересите на Сащ и-да работи за просперитета и благополучието на Сащ!
  • 56 ХАСАН

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "гонг":

    Русия не ми е любима ,с изключение на рускините и водката! Но това е факт! За 20г през които Сащ еднолично управляваше света ,имаше възможност да бъде лидер на демокрацията,свободната предприемчивост и световния мир..но уви светът ...нападна и разби страни,рекетира Европа и др
  • 57 ТАКА Е

    1 1 Отговор
    След като Лавров се договори с американските си "ПАРТНЬОРИ" да раздели Сирия на "РУСКА" и "АМЕРИКАНСКА" зони.

    Намеси се и ИЗРАЕЛ, който също откъсна "негова" ЗОНА в която според Москва не следва да има ИРАНЦИ!!

    ОКАЗА СЕ, ЧЕ ВМЕСТО ДА СЕ БОРИ ЗА ОТСТОЯВАНЕ НА ЦЕЛОСТТА НА СИРИЙСКАТА ДЪРЖАВА, КРЕМЪЛ УЧАСТВА В РАЗДЕЛЯНЕТО Й С АМЕРИКАНСКИТЕ И ИЗРАЕЛСКИТЕ "ПАРТНЬОРИ!!

    СИРИЯ ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В ТОВА КОЕТО В МОМЕНТА Е ЮГОСЛАВИЯ, АКО НА ТЕРЕН НА ДЕЙСТВАШЕ ИРАН И ШИИТСКИТЕ МИЛИЦИИ.

    ЗА ЖАЛОСТ СРЕД КОЛОНИЗАТОРИТЕ НА СИРИЯ СЕ НАРЕДИХА И ХОРАТА НА ШАЛОМОВ - ПУТИН.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ам' ти

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ами сега":

    А ти? за да го разбереш това трябва цял ден също да стоиш?
  • 60 руснак

    0 0 Отговор
    Чакат да се вьрне ИД и си заминават
  • 61 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    РЕАЛНО : ПРАВОТО НА "ГАЗОПЕТРОЛНАТА АМЕРИКАНСКА ИСТИНА" Е -"ПРАВОТО НА ПО-СИЛНИЯ" !!! ЩАТСКИЯТ ПРОБЛЕМ СА -ЖИВЕЕЩИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА АРАБИ /И ТЕХНИТЕ ДЕЦА/ !!! -КАК ДА СЕ РЕШИ БЕЗ БОМБОРДИРОВКИ...-"ОХ СВЕТЪТ НИ ГЛЕДА"- ...И СТАВА ПО-ЛОШО... -МНОГО СА СРЕЩУ НАС АПОЛОГЕТИТЕ НА ЕВРЕЙСКИЯ ДЛАР !!!
  • 62 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НЕ МОГА ДЕ ПРИЕМА НЕАТАКУВАНЕТО НА ВОЕННИ ОБЕКНИ НА САЩ КЪДЕТО И ДА БИЛО ??!! ДОЛАРЪТ ,ВЕЧЕ, НЕ Е ЕКВИВАЛЕНТ НА БЛАГОДЕНСТВИЕ, А НА ИЗБИВАНИ ДЕЦА...ГЛАВНО В ПЕТРОЛНО-ГАЗОВИ РАЙОНИ !!! НО ,ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО НАЧАЛО Е ХОЛОХОЛОКОСТ!!!! НЕ НАД ТВОРЦИТЕ ЕВРЕИ ...А НАД СЕМИТИТЕ !!!