Last news in Fakti

19 Юни, 2018 12:05 1 504 3

Агент на ЦРУ отива на съд, издал секретни данни

  • wikileaks-
  • уикилийкс-
  • джошуа адам шулти-
  • цру

САЩ повдигнаха обвинения на софтуерен инженер, за който се твърди, че е издал на WikiLeaks класифицирана информация

Агент на ЦРУ отива на съд, издал секретни данни - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ повдигнаха обвинения на софтуерен инженер, който се твърди, че е издал на организацията WikiLeaks класифицирана информация, отнасяща се до хакерската програма на ЦРУ, предаде DPА.

Джошуа Адам Шулти, бивш служител на американската шпионска агенция, бе арестуван миналата година, след като при обиск в дома му бе намерена детска порнография на негови електронни устройства. Обискът бе извършен като част от разследването за изтичането на информация.

Масовото изтичане на хиляди документи стана миналата година, година след като Шулти е напуснал агенцията. Той явно е бил част от екипа, разработващ инструменти за хакерска дейност.

В обвинителния акт се казва само, че е разкрил на външна организация, обозначена като "Организацията 1", информации за събирането на разузнавателна информация от ЦРУ. Адвокатът му обаче каза, че става дума за издаване пред WikiLeaks на хакерски инструменти, зловредни софтуери, вируси и троянски коне, използвани от ЦРУ за шпиониране на компютри.

WikiLeaks започна през март 2017 г. да публикува същите инструменти, които използват американските шпиони, поставяйки ЦРУ в много неудобно положение и предоставяйки тези инструменти на професионални хакери и аматьори по цял свят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Василевс

    4 1 Отговор
    Няма по- големи хакери и терористи от ЦРУ! Може би само КГБ.
  • 2 Справедлив

    6 1 Отговор
    На този агент трябва Нобелова награда да му дават-а не да го съдят...Защото чрез WikiLeaks излезна истинското лице на САЩ-лицемери,ублийци,интриганти и т.н....
  • 3 rose anna

    0 0 Отговор
    Здравейте,
    Това е да се информира широката общественост, че г-жа Роза Анна, заемодател на частни заеми, открива финансова възможност за всички, които се нуждаят от финансова помощ. Ние даваме заем при лихвен процент от 2% на физически лица, фирми и компании при ясни и разбираеми условия и условия. свържете се с нас днес по електронна поща на адрес: ([email protected])