Last news in Fakti

28 Юни, 2018 18:44 2 177 2

Двете Кореи обединяват пътните си мрежи

  • панминчжон-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • корейски полуостров

Става дума за 19-километров участък, който ще съедини в една магистрала пътищата, водещи към Пхенян и Сеул

Двете Кореи обединяват пътните си мрежи - 1

Високопоставени служители от транспортните министерства на Северна и Южна Корея започнаха преговори за съединяване на шосейните мрежи между двете страни, което в перспектива ще позволи да се пътува безпрепятствено с автомобил от Пхенян до Сеул, предаде агенция "Йонхап".

Консултациите се провеждат на граничния пункт Панминчжон в демилитаризираната зона, разделяща двете държави на Корейския полуостров.

Става дума по-конкретно за 19-километров пътен участък между градовете Кейсон в Северна Корея и Мунсан в Южна. Той ще съедини в една магистрала пътищата, водещи към Пхенян и Сеул.

На този етап може да става дума само за предварителни проучвания по въпроса, защото икономическите санкции, въведени от ООН спрямо КНДР, са пречка пред разширяването на икономическото сътрудничество между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    7 5 Отговор
    Рано или късно ще се обединят ; ) и тогава тежко на добитъка от фермата. Заобиколена от Китай, Япония и Корея 😂 Европа също трябва да се обедини, като оправят отношенията си с Русия. На всеки е ясно, че това трябва да се случи.

    Коментиран от #2

  • 2 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГосТ":

    Прав си - тежко на рашките във фермата наречена Сибир. Тея три азиатски страни са вече пренаселени и Сибир е единствената възможна алтернатива за разселване. Още по-вече че там на километър човек няма.

    И така ще бъде сложен край на една несправедливост спрямо Китай. Все пак Сибир и Монголия са си били техни.
Новини по държави: