Last news in Fakti

29 Юни, 2018 11:46 2 666 34

$675 милиарда за армията на САЩ

  • сащ-
  • отбрана-
  • пентагон-
  • бюджет-
  • ф-35-
  • f-35

Камарата на представителите одобри новия бюджет за Пентагона 

$675 милиарда за армията на САЩ - 1
Снимки: БТА/АР

Камарата на представителите в САЩ одобри законопроект за бюджета на министерството на отбраната в размер на 675 милиарда долара, който предвижда 2,6% увеличение на средствата за армията, предаде АР.

Той бе приет с 359 гласа "за", 49 "против" и ще отиде за разглеждане в Сената.

Общо 146 милиарда долара ще бъдат заделени за военна техника, включително 22,7 милиарда за 12 кораба, две подводници и три скоростни кораба за водене на боеве в крайбрежни зони.

Още 9,4 милиарда долара са предвидени за 93 самолета F-35 и 4 милиарда за хеликоптери Black Hawk, Apache и други.

Според републиканеца Кей Грейнджър, който ръководи една от подкомисиите по отбраната, законопроектът предоставя необходимите ресурси "за отговор и възпиране на заплахи от страни като Русия, Китай, Иран и Северна Корея, както и за противодействие на екстремисти по цял свят".

5 милиарда за армията на САЩ

Забранява се купуване на продукти и услуги от телекомуникационните гиганти Зет Ти И и Хуауей.

Компанията Зет Ти И е обвинена в нарушаване на търговските закони заради продажба на "чувствителни" технологии на Северна Корея и Иран. Хуауей има връзки с китайското правителство и се смята за опасност за националната сигурност на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    10 4 Отговор
    Познайте от къде са парите?!:)

    Коментиран от #8

  • 2 дИмУкрат

    23 3 Отговор
    Бе, добре, че са сащ с трилионния си военен бюджет, хилядата си бази по света и у нас, с двестата войни, които са водили в "защита на свободата", "демокрацията", "правата на човека(особено обратния)", в който са загинали 15млн. човека само след ВСВ(това по техни данни).

    Така сащ ни спасява от агресивната Русия с нейния 60млрд. военен бюджет и 4-5 бази извън страната.

    УРА, ДРУГАРИ дИмУкрати!

    УРААААААААА!

    ДА ЖИВЕЙ САЩ!

    ДА ЖИВЕЙ дИмУкрацията!
  • 3 Коко

    4 9 Отговор
    С тия пари пазят мира по света ,ама никой не е вечен китайците им дишат във врата
  • 4 Инкогнито

    10 2 Отговор
    Така е хората има пари за памперси няма да ходят с мокри гащи я виж че цял свят охранявали били чак.
  • 5 Ристе

    3 13 Отговор
    Аз смятам, че по последни данни на бъзз.ком братушките са с по голям ако не двойно бюджет и са първа сила на хокей. Варшавския договор е в сила но не приемат вече предвид големия наплив. Вова пази от антарктика до марс с космическите си войски и е три пъти лауреат на нобеловата награда за мир.

    Коментиран от #7

  • 6 Ник

    7 0 Отговор
    При 32-33 млрд. лева бюджет за цялата страна -БГ, от които между 2-3 са субсидия и 1 от продажба на държавна собственост, съпоставете ни с тях :-))
  • 7 НКВД

    21 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ристе":

    Русия е с бюджет за отбрана 40 милярда$ а армията им 5 пъти по ефективна от тази на US!
  • 8 СссереМ

    6 15 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    От икономиката им бе,откъде да са парите????20 трилиона БВП,за 700 милиарда бълха ги ухапала,ако искат и 10 трилиона ще дадат за армията и пак ще са добре,просия да му мисли че са пред фалит.

    Коментиран от #10

  • 9 СссереМ

    2 10 Отговор
    Ако искат и впрегнат икономиката си само за военна техника като просия и СК за една година ще направят повече подводници,самолети и ракети от целия останал свят прави за 30 години.
  • 10 goni

    12 4 Отговор

    До коментар #8 от "СссереМ":

    А, колко им е дълга?!:) Как мислиш, защо Бай Тръмп прави това, което прави?!:) Ако, само Китай изведнъж поиска плащане по държавните ценни книжа на САЩ, който притежава.....!:) САЩ са балон надуван от всички на планетата!:) Мислиш ли че е възможно да се спука?!:)

    Коментиран от #12, #19

  • 11 СССР

    4 11 Отговор
    Другари и другари не се бойте - другаря Путкин ще отпусне и за руската армия 675 милиарда … рубли което по днешен курс са около 6 милиона долара !
  • 12 СссереМ

    4 8 Отговор

    До коментар #10 от "goni":

    Тия легенди вечер под юргана ли си ги говорите,защото не съм чул и прочел от нито една финансова институция или финансов анализатор (дори и руска),подобна простотия????

    Коментиран от #13

  • 13 goni

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "СссереМ":

    Да не ти пука!:) Четенето не е за всеки!:) А, и не ти трябва!:) От него може да те заболи глава!:) А, и не само тя!:)
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Грантаджийче

    5 1 Отговор
    А ЗА нас от руСката армия искАте да кажЕте че ще се отдЕли едИн пО деБел лИ?
  • 16 goni

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "румбурак":

    Па обясни ми бе пич!:)

    Коментиран от #17

  • 17 Ник

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "goni":

    Искаш твърде много понякога от някои читатели :-))
    Любителите на задокеански свирки имат ясно изразена характеристика, освен първосигналните реакции и тя е липсата на интелектуален багаж. Четенето на книги и професионалната подготовка извън физкултурата се счита за загубено време.

    Коментиран от #18

  • 18 goni

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ник":

    За съжаление си прав! Ама, човек все пак се надява че би могло да има някакъв диалог. Едва ли! " Докато дишам се надявам!"
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Borislav Popov

    2 3 Отговор
    И два пъти по голям бюджет да одобрят - все тая! Ясно се видя каква работа върши. Нов танк от кога не е проектиран и произвеждан ? Един нов самолет ф35 който го влачат от години и още не е готов напълно . А проекта е безумно скъп даже и за американците. За това е колективна собственост!!!
  • 21 Ivo

    6 1 Отговор
    Абе ти я що не ми дадат 10 15 милиона и един гръцки остров да си ловя рибки да си блъскам млади моделки.Няма ааааа няма да ми дадат, скръндзи, да ги пляскам в кифлите.
  • 22 Borislav Popov

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "irr":

    Тоя номер няма да мине. Ще плащат ама с територия или злато. Което си изберат сами.
  • 23 Ер голям

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "irr":

    Т'ва Й го нямаш за нищо!
  • 24 Borislav Popov

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "irr":

    държавният дълг на САЩ надхвърли в сряда 19,9 трилиона долара. А от днес Стивън Мнучин, финансовият министър на Тръмп, няма да може да емитира повече нов дълг.
    Вече е в сила официалният лимит на дълга от 20 трилиона долара.

    Коментиран от #25

  • 25 ссссс

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    Къде ги четеш тея глупости ? Дългът на САЩ в момента е 21 трилиона и няма закон по-който може дългът на една страна да спре да расте.Къде ви намират такива индивиди незнам.

    Коментиран от #27, #33

  • 26 goni

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "irr":

    Ти сериозно ли мислиш че пускат печатницата и готово!:) Абе, младеж!:) Не случайно САЩ пребазират военноморските си сили там! Няма да стане с хартийки! Китай държат твърде много и от тях! Ако, ги пуснат в оборот?!:) "Тогава ще настане такъв живот!":)

    Коментиран от #28, #29

  • 27 goni

    3 4 Отговор

    До коментар #25 от "ссссс":

    Въпроса е: Докога ще ти дават на заем?:) След като не връщаш!:) Не ми се вярва да продължи още дълго време! Тяхното е чисто като мутрите ни: "Ще плащаш, щот съм силен!" Ама, това е до време!

    Коментиран от #30

  • 28 irr

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "goni":

    ОФ "младеж" обяснява ти се едно ,а ти пак си въртиш мантрите ,защото на тебе така ти се струва по-реално.Казвам ,ти как стоят нещата ,пък ти си мисли ,каквото искаш.Явно е ,че не попиваш.
  • 29 до goni

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "goni":

    Братчед ти понеже виждам че много ги разбираш нещата що не си гледаш рублата че стана 2 стотинки ами си се загрижил за упадъчния долар ? :)
  • 30 ссссс

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "goni":

    A бе ти въобще знаеш ли какво представлява целия дълг на САЩ и към кой е ,че само пишеш глупост след глупост ?

    Коментиран от #31

  • 31 goni

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "ссссс":

    Не само аз, или ти , едва ли някой знае колко точно дължат на всички страни по света! Нямам нищо общо с Русия! САЩ са най-големият паразит на света! Паразита, обаче зависи от гостоприемника! Умре ли гостоприемника-умира паразита! На гостоприемника обаче му е дошло на ум да се обезпаразити!:) Проблем е че при обезпаразитяването винаги има странични реакции, които вредят и на гостоприемника! Няма как!:)
  • 32 ****

    2 1 Отговор
    Това за възпирането само за него слуша ама, нека да кажат как и с какво,по какъв начин ще възпират,а не с общи приказки,поне аз не го виждам това възпиране.С гол Г..З на границата ли ще ги възпират ?
  • 33 Borislav Popov

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "ссссс":

    Вceĸи aмepиĸaнeц дължи пo 64 249 дoлapa. Πpaвитeлcтвoтo cъoбщaвa oбщия paзмep нa дългa вceĸи paбoтeн дeн, нo c eдин дeн зaбaвянe.
    Фeдepaлният зaeм oтнoвo ce пoвишaвa oт фeвpyapи, ĸoгaтo Koнгpecът пpиe зaĸoнoдaтeлcтвo зa вpeмeннo пpeĸpaтявaнe нa тaвaнa нa дългa.
    Haпpимep, дългът нapacнa c пoвeчe oт пoлoвин тpилиoн дoлapa зa шecттe ceдмици, cлeд ĸaтo тaвaнът нa дългa бeшe oтмeнeн нa 9 фeвpyapи.
    Oщe пo-лoшo e, чe тoзи злoпoлyчeн мoмeнт eдвa зaпoчвa дa вĸлючвa пocлeдицитe oт нeoтдaвнaшнoтo фиcĸaлнo бeзoтгoвopнo дaнъчнo и paзxoднo зaĸoнoдaтeлcтвo, ĸoeтo дoбaвя oщe дълг ĸъм вeчe нeycтoйчивa тpaeĸтopия", ĸaзa Maйĸъл Πитъpcън oт Фoндaция "Πитъp Дж. Πитъpcън".
  • 34 Неканен паразит

    1 0 Отговор
    А перхидролените изкуфялници да подкрепят съветско-българската дружба с искания Русията да изплати 2млрд лева заграбено частно и държавно имущество от 1944-7г.
    С демонстрации пред посолството в София.
    За да не стоят тия петна в отношенията ни.
    После да преразглвдат присъединяването на територии от Македония ...