Last news in Fakti

4 Юли, 2018 11:15 4 040 11

Иран: Израел си играе с климата

  • иран-
  • израел-
  • суша-
  • голам реза джалали-
  • стражи на ислямската революция-
  • бенямин нетаняху

Сблъскваме се с нееднократни случаи на кражба на сняг и облаци, твърдят от Техеран

Иран: Израел си играе с климата - 1
Снимка: Shutterstock

Ръководителят на иранската служба за гражданска отбрана бригаден генерал Голам Реза Джалали заяви, че зад климатичните изменения в страната стои Израел, предава РИА Новости.

Според думите на Джалали, няколко ирански научни центъра са потвърдили, че неблагоприятните промени в климата на страната са предизвикани от чуждестранна намеса.

"Обединени групи от Израел и още една съседна държава лишават облаците, попадащи в Иран от влага. Нещо повече, ние се сблъскваме с нееднократни случаи на кражба на сняг и облаци“, е заявил генералът на пресконференция, според иранската агенция Tasnim, цитирана от "Фокус".

В качеството на научно доказателство на своята теория Джалали приведе изследване, в рамките на което учените четири години са изследвали климата в района от Афганистан до Средиземно море. Съгласно техните изводи, възвишенията над 2200 метра из целия регион, с изключение на Иран, са били покрити със сняг.

По-рано от Министерството на енергетиката на Иран заявиха, че стартират проект за борба със сушата в страната, съвместно със Стражите на ислямската революция. Той цели изкуственото създаване на облаци.

Иран: Израел си играе с климата
Снимка: БТА/АР

Миналия месец премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обеща да помогне на иранците в борбата със сушата. Политикът обеща да поръча превеждането на фарси и публикуването в интернет на съвременни технологии за използване на водата, които могат да помогнат за справянето с проблема и борбата с глада.

Той също цитира данните на иранските власти, че около 96% от страната страда от липсата на достатъчно валежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    12 26 Отговор
    На Израел ли вече ще викате Аллах,то бива аборигени ама чак пък толкова....Крадяли им облаци,с въжета ли са ги връзвали?Почвате да мислите като пияните бушмени,все някой друг ви е виновен че сте шайка некадърници блъскащи по пет пъти челото в стената.
  • 2 Townboy

    23 2 Отговор
    HAARP!

    Коментиран от #3

  • 3 Щирлиц,Зорге и сие

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Townboy":

    За руският "СУРА"какво ще кажеш? Или за узбекистанският"Горизонт"?А?
  • 4 Баба Гина

    11 4 Отговор
    И над нашто село не вали! Па то било от израел!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Салам Алеко

    9 1 Отговор
    Тези са много и разхищават много вода! Сметнете, литър пият на ден че и повече+ 3 ибрика,+ 5 пъти се мият за да думкат чутуртъ у земята! Еееее той аллах да не е водоноска!
  • 7 пост

    6 0 Отговор
    Имат пряка телефонна връзка горе...
  • 8 Хосе

    5 8 Отговор
    Тъпи и лъжливи араби.
    Тъпи са и на ниско ниво и на ниво генерал.
    Лъжат и се молят вместо да работят.
    Завиждат на Израел-ама там яко се работи.
    И ние завиждаме на запада ама и там яко се работи.
    И ние плюване запада...е не всички де-има и разумни.

    Коментиран от #10

  • 9 Искам да знам

    3 3 Отговор
    Тъпите арабели,преди време обвиняваха Израел,че командва акулите и за това една акула беше убила туристка в Египет...какво може да се очаква от неграмотна паплач?
  • 10 Public Owner

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хосе":

    Ти смятай колко си неграмотен и просто, щом казваш на Иран, че били араби. Иранците са перси, промит мозък. И що за ограничен и ниско интелигентен човек трябва да си, щом в 2018г. още не знаеш, че контрола над климата е напълно в човешки ръце. Такива като теб имам чувството, че вярват в дядо коледа още, на акъл на малко дете си!
  • 11 kroks

    2 0 Отговор
    Отвратително гнусните чифути направиха злото в Сарафово,мислеха си,че светът ще повярва на гнусните ционисти-провокатори-канибали.