Last news in Fakti

7 Юли, 2018 11:38 3 646 8

Тръмп предлага нулеви мита за Великобритания след Brexit

  • доналд тръмп-
  • робърт джонсън-
  • brexit-
  • мита
Тръмп предлага нулеви мита за Великобритания след Brexit - 1

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предлага нулеви мита за Великобритания след Брекзит заради специалните отношения между двете страни, пише британският консервативен ежедневник Daily Express, цитиран от Фокус.

Дипломатът Робърт Джонсън заяви, че американският президент, който трябва да посети Великобритания следващата седмица, иска "бърза сделка" за драстично увеличаване на трансатлантическата търговия между двете страни, след като Великобритания напусне ЕС.

"Президентът смята, че е време да започнем", каза той и добави: "Небето е границата."

Предложението, което би могло да намали цените на американския внос за британските потребители и да увеличи създаването на работни места от двете страни на Атлантическия океан, бе приветствано като огромен вот на доверие в бъдещето на Обединеното кралство извън европейския блок.

Това изявление дойде, когато министър-председателят се приближи до споразумение за раздяла с Европейския съюз, като спечели подкрепата на кабинета за плановете си за Брекзит.

Робърт Джонсън показа ентусиазма на Белия дом за ускоряване на преговорите по двустранните търговски отношения в ексклузивно интервю с Daily Express, преди дългоочакваното първо пътуване във Великобритания от страна на Доналд Тръмп, откакто стана президент.

Говорейки в новия комплекс на посолството на САЩ в южен Лондон, Джонсън потвърди, че "нулевите тарифи" за цялата търговия между Великобритания и САЩ, биха могли да бъдат отправната точка за преговори за сключване на сделка след Брекзит между двете съюзнически страни.

"Мисля, че ще бъде смело и защо не започнем с тази нагласа", каза той и подчерта, че "Президентът (Тръмп) ще използва пълната си енергия за бърза сделка."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Явно, че Великобритания

    45 4 Отговор
    е била троянски кон в ЕС. Нашите соросоиди са също троянски коне в България - работят за чужди интереси.
  • 3 плевен

    28 2 Отговор
    Нулевите мита между голяма и малка страна, означават изчезване на по-малката икономика
  • 4 дано

    29 3 Отговор
    това да го разберат в брюксел и да не отстъпват пред англетат за някаква сделка при излизането на острова...никаква безмитна търговия с англетата защото така англия ще стане възможност на америка да заобикаля нормите на ес и да вкарва безмитно стоки...това се отнася и за китай...така , че без сделки с англетата
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Морук

    11 3 Отговор
    Кралицата майка кото каже туй става,има си хас,тя Америка отде е заселена с джендъри ,не е ли от Англия ,дето стъпи англичанин веднага почват войните,та как ше има мита между тях
  • 7 веселяк

    19 2 Отговор
    Е значи пак Путин е виновен!
  • 8 Реалист1

    5 1 Отговор
    Знаем, че Тръмпи иска да прецака ЕС. Знаем, че иска да прецака всички във всичко. В името на бога на САЩ - долара. Те даже и в зелено мислят.