20 Юли, 2018 17:34 2 240 20

Либия отказа на Европа да приеме имигрантски центрове

  • либия-
  • имигранти-
  • европа

Страната няма да приеме и финансиране

Правителството в Либия отхвърли плана на ЕС за създаването на центрове на територията на страната, които да приемат имигранти, търсещи убежище в Европа, съобщи France 24.

Либийският премиер Файел ал Сараж заяви, че това няма да стане, дори при предлагане на европейско финансиране. Италия вече предложи създаването на приемни центрове на територията на Африка, за да се справя с потока от 1 млн. имигранти от 2015 г.

Либия е един от основните центрове, през които имигранти се насочват към Европа.

„Ние абсолютно се противопоставяме на Европа, която вече ни предложи да приемем имигрантите, които не иска да приеме. Всеки ден ние спасяваме хиляди имигранти по бреговете край Либия, като нашите кораби патрулират всеки ден“, заяви Сараж.

Според него Либия е оставена сама да спасява имигранти в региона на Средиземно море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    11 2 Отговор
    Добре де,защо не лагери-затворени с бодлива тел и ток в Италия и от там пълнят кораби и обратно кой откъде е ? К'во африканците (всичките там) ше нападнат Европа ли ? Франсетата ги решават конфликтите в Африка за 24ч.

    Коментиран от #16

  • 2 ГосТ

    2 9 Отговор
    Бесен съм !
    Янката и рушняка бомбат,а ЕС се чуди к'во да прави с бежанците.

    Коментиран от #5, #7, #17

  • 3 ganio

    5 0 Отговор
    Щом Либия не иска да приеме имигрантите, тогава нека ги пратим в Турция. Все пак Турция има исторически права и над Либия...
  • 4 Иванов

    17 2 Отговор
    Два разрушителя пред бреговете на Либия и проверка на всеки морски съд, който отплава оттам. Митранти? Веднага обратно или на морското дъно. Либийците друга песен ще запеят, любовна.

    Коментиран от #6

  • 5 Президент Унгого Кобе

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    Ама не си бесен а си прост.Кой бомби Африка???Та това са кораби пълни само с АФРИКАНЦИ.И хубаво си помисли КОЙ РАЗРУШИ ЛИБИЯ,дали не беше хубавия и блестящ Е.С.И коалицията на желаещите подкрепена и от булгарисТАН.

    Коментиран от #9

  • 6 Паси Пидала

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    Че какво им дреме на либийците бе?
  • 7 прУстакоФ

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    ЕС изобщо не се чуди.Ударно ги КАНИ,прибира и храни.Който не ги иска,той е ЛОШ. КАНИ си ги !!!! Дано да осъзнаваш ТЕМЕРУТЪТЛЪКЪТ БРЮКСЕЛСКИ !!! И накрая да потретя-КАНИ си ги!!!!! Тук замисълът е идиотски зловещ,но дълго е за обяснение и мнооого трудно за проумяване от нормалните редови хора.За съжаление.Понякога за хората е по добре да не знаят какво следва......Нищо лично.
  • 8 Кръст

    16 0 Отговор
    Френски и Холандски кораби регистрирани към фондации за защита на човешките права ги вадят от лодките пред либииския бряг и ги прекарват в Италия, Испания и Малта. Дяволът е тук, в Европа!
  • 9 ГосТ

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Президент Унгого Кобе":

    Да де,ама бежанците не са от Либия, а от Сирия, Афганистан и Ирак основно. Там където вашите любимци върлуват. Либия е цвете пред това което сътвориха диваците. Европееца облагородява. Тея зулуси,дето много знаят сега,още щяха да ядат змии и гущери.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Паси Пидала

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "ГосТ":

    Ти или си сляп или луд.

    Коментиран от #12

  • 11 ай стига бе

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "ГосТ":

    От Афганистан,Ирак,Сирия,Пакистан за по пряко през Либия викаш а???

    Коментиран от #13

  • 12 ГосТ

    0 8 Отговор

    До коментар #10 от "Паси Пидала":

    Сложно е,ЕС наред с интересите си наистина спазва и правила на хуманност. Единственото което знам е, че интервенцията в Либия от страна на ЕС беше много по умерена и не завърши с такива колосални разрушения както е сега в Сирия. Целта беше бързо постигната,и след това държавата беше финансирана. В момента, Русия и Сащ отново си мерят оръжията на чужда територия, без да се съобразяват с нищо и никого. После се срещат като некви императори. Смешници. Това са единствените безскрупулни агресори , нито една от останалите огромни икономики -ЕС,Китай, Япония, Канада, Австралия не си позволяват такова нещо. А тука им се радваме,колко силни били сащ и русия,пълен булшит. Космически сили,пак булшит,пръскат пари на вятъра , докато другите правят наука -в ЦЕРН,обсерваториите и университетите. Кацат прецизно на движещи се комети и събират проби, в момента японска сонда трябва да вземе проби от астероид и т.н.

    Коментиран от #18, #19

  • 13 ГосТ

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "ай стига бе":

    Либия е единя проблем. Мисля, че потока от близкия изток е по голям. С Либия по лесно би трябвало да се реши проблема. Налага се ембарго и да видиш как ше си затворят границата. Хе и либийците почнаха да изнудват.
  • 14 без мозък

    15 0 Отговор
    В австрийската преса дават информация за бежанците във Виена. 23 000 афганистанци, 7 400 иракчани и 3 500 от...Сирия!
  • 15 Gokan

    8 0 Отговор
    Ако това продължава със същото темпо най много след 5 години коренно ще се сменят правителства в Европа
  • 16 Нали

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГосТ":

    точно франсетата, заедно с краварите и англичаните ни докараха тази белязан.
  • 17 Я кажи кога

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    точно руснаците са бомбили Либия.
  • 18 До гостенин-марсианец

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ГосТ":

    Ама те вече и марсианците знаят откъде духа вятъра, а ти още вярваш на дедо Коледа! Отвори и виж малко истина:
    https://www.google.com.tr/amp/s/anonybulgaria.wordpress.com/2013/09/02/какво-научих-за-либия-и-муамар-кадафи/amp/
  • 19 Хайде маме

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ГосТ":

    Дояж си макчикена че батман започва!
  • 20 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Май затова утрепахте Кадафи ,а???????Вие НЕ искате решаване на проблема А ПРОБЛЕМИ...Така натискате собственото си население!!!!