Last news in Fakti

21 Юли, 2018 16:27 1 273 3

Ето кой замества Мариано Рахой

  • испания-
  • касадо-
  • рахой

Пабло Касадо е новият лидер на Народната партия на Испания. 37-годишният политик ще замести отстранения през юни т.г. от длъжността премиер на Испания Мариано Рахой. Няколко дни по-късно той се оттегли и от председателското място в консервативната Народна партия. „Мисля, че е настъпил моментът да се сложи край на този период. Народната партия трябва да продължи напред и да изгражда своята история в служба на испанците под ръководството на друго лице", каза тогава Рахой пред съпартийци.

Касадо не само е новият лидер на партията, но и следващият кандидат за министър-председател на Испания. Избирането му на високия пост завой на дясно и промяна в поколенията за консервативната формация, която е най-голямата партия в испанския парламент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прУстакоФ

    1 3 Отговор
    Като за начало-симпатяга.
  • 2 Симпатичен джендар

    0 2 Отговор
    има ли изобщо такъв?
  • 3 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Партиец ли е -- не ми го хвали! Дотегнали ми е от тях - демократичните.
Новини по държави: