Last news in Fakti

24 Юли, 2018 15:50 4 620 9

Тръмп заплаши ЕС

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • ес

Той е готов да въведе мита за европейските автомобили

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че при провал на преговорите с председателя на ЕК Жан – Клод Юнкер, той е готов да въведе мита върху европейските автомобили, съобщи ТАСС.

Жан – Клод Юнкер ще пристигне на визита в САЩ през утрешния ден. С Тръмп ще обсъдят именно новите мита, които Вашингтон налага върху търговията на европейските страни.

„В ЕС са заели много твърда позиция спрямо САЩ. Те ще дойдат при мен в сряда и ще видим дали ще можем да се разберем, като ако това не стане, ние ще трябва да решим какво ще правим с милионите техни автомобили, които пристигат тук всяка година. Мисля, че ще можем да решим нещата по правилния начин“, заяви Тръмп.

Той подчерта, че заради политиката на неговите предшественици, САЩ са губили работни места. Според Тръмп САЩ вече няма да отстъпват по търговските въпроси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ььььььь

    20 2 Отговор
    Перчема се чуди как да запълни дупките в фалиралата им икономика-че само с печатене на $ се видя че не става. Но е твърде късно вече-и последната империя леко-полеко напуска сегашният свят.
  • 2 hmhmhm

    16 0 Отговор
    Ама не внасяте нищо тамън тук нещата ще станат по евтини. Омръзна ми от глупости
  • 3 1122

    4 0 Отговор
    Приятели
  • 4 Да му мислят американците

    12 0 Отговор
    Тръмп изглеждаше смешен пред путин. Пред Юнкер ще е жалък.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 падналия ангел

    10 1 Отговор
    И после кой бил платен! Статия как Щатите удрят по икономиката на ЕС..., козяците пълен пас! Статия срещу Русия, и настава една едно клетъчна еуфория!
  • 7 папуас

    8 0 Отговор
    Остана ли някой на този свят, който Тръмп не заплаши.
    Мерихме си бутоните, сега топки, после кво ще мерим?
  • 8 онзи

    5 0 Отговор
    Този пък...хаххахаах
  • 9 Пилат Софийски

    0 0 Отговор
    Не е до смях работата. Това би съсипало родното автомобилостроене на,, Литекс Комерс,, и госпозин Ганчев би се видял в чудо как ще продава зад океана, засипаната ни с поръчки продукция?, която жадните за евтини и качествени автомобили американци, очакват с трепет с месеци наред. В знак на кпнтрапротест, ще си купя Опел или Пежо или Хонда, а не Чевролет Калос както се бях размечтал. Тръмп, приятелю, ти уби мечтата ми за американска кола, макар и с корейски черти. Сега Рено-Ниссан, ВАГ, ПСА-ОПЕЛ, Даймлер... ще ни свалят цените и ще караме само нови коли, а ние ще им вдигндм оборота. Ти, прияъелю ни направи голяма услуга, ще караме ню Аутос. А нашите олигарси мило и драго дават да ни дозатрият и докато се случи да караме Секънд Едишън. Обичаме те, Дони, ТенкЮ!