Last news in Fakti

25 Юли, 2018 07:42 4 963 13

САЩ и ЕС се сблъскват челно

  • сащ-
  • ес-
  • доналд тръмп-
  • жан-клод юнкер

Тръмп не е обнадежден за преговорите с Юнкер по търговските въпроси 

САЩ и ЕС се сблъскват челно - 1
Снимки: БТА/АР

Американският президент Доналд Тръмп изказа песимистични възгледи за насрочените за днес преговори с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, целящи избягване на търговска война, съобщи Reuters.

Той заяви снощи в Twitter, че САЩ и ЕС трябва да се откажат от всички мита, бариери и субсидии. "Това най-сетне ще може да се нарече Свободен Пазар и Свободна Търговия! Надявам се, че ще го направят, но няма!", каза той.

Тръмп обвинява ЕС в нечестни търговски практики и заплаши да увеличи митата на колите, внасяни от блока. Еврокомисарката по търговията Сесилия Малстрьом, която ще придружи Юнкер, каза миналата седмица, че ЕС изготвя списък от американски продукти, които да обложи с мита, ако САЩ вземат под прицел европейските автомобили.

САЩ и ЕС се сблъскват челно

Еврокомисията каза в понеделник, че Юнкер няма да отиде във Вашингтон с конкретни търговски предложения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крадец

    40 3 Отговор
    Юнкер само да не е пак на 5 ракии,че не го виждам какво ще свърши,освен да разцелува Тръмп!

    Коментиран от #2

  • 2 ГосТ

    34 2 Отговор

    До коментар #1 от "Крадец":

    Аз пък си мисля, че точно това е правилното поведение с тоя клоун тръмп,да го нацелува едно хубаво на пияна глава и да си ходи ;)
    ЕС трябва да мисли за източните хоризонти -Япония, Китай и Русия. англосаксите са подли и коварни и освен това бавно , но сигурно потъват ;)

    Коментиран от #3

  • 3 Max

    5 33 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    Че Русия къв хоризонт може да е. Колко руснаци могат да си позволят да купуват нови коли?

    Коментиран от #4, #6, #7, #8, #13

  • 4 Санчо

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "Max":

    Тез дето хранят бьлгарското и турското крайбрежие могат.
  • 5 Лех Валенса

    7 8 Отговор
    Тръмп трябва час по-скоро да го махат, прави само глупости. Даже опасни.
  • 6 Сексуално главоболие

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Max":

    Ти гледай себеси. Ти колко коли можеш да купиш, Българино!
  • 7 Баш майстора

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "Max":

    Те щото не са никакъв пазар, затова Шкода и БМВ си направиха заводи там, а Рено купи Лада със всичките им косури. Преди санкциите руския пазар беше четвърти в Европа ако не се лъжа. За Китай няма да коментирам, защото за някои европейски производители това е най-големия пазар. А колкото до твърдението на Тръмп, че ЕС цака американските коли с 10% мито, докато европейските се облагат само с 3.5% в САЩ, то нека му се припомни, че и до сега митото за пикапите от ЕС е 25%, тъй като те съставляват основните продажби в щатите. Освен това ВАГ, БМВ и Мерцедес имат заводи в САЩ, точно за да произвеждат на място това, което се търси най-много(джипове и седани). Нямам статистика колко от "милионите" европейски продавани в САЩ идват като внос, но нека не пропускаме, че и много от моделите се произвеждат само там и се изнасят за ЕС.
  • 8 Тодор

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Max":

    Ти недей!По българското Черноморие,лятно време не можеш да се разминеш от луксозни руски джипове!
  • 9 Asо

    9 1 Отговор
    Абе Тръмпчо сложи му една домашна с шопска ако нямаш един блек джак д. и ще готов всякакви хартийки да подписва този.550 млн. в ръцете на един съмнителен трагикомичен ишиас.И после що Европа слаба,ами каква да е с тези лидери?Както каза Ердоган има 3 ма лидери той,Путин и Си Дзин.Другото са марионетки на банкерите евреи.
  • 10 Така де

    7 0 Отговор
    Сценария е ясен! ФАЩ скарват ЕС с Русъ, после ФАЩ се оттеглят от подкрепата към ЕС и я оставят да воюва сама с Русъ. Точно както през 2рата Световна Война. Всичко е военни сценарии. Войната и болестите носят най-много пари и власт на политиците и плутократите. Затова всички страни са в конфликти и болестите стават все повече
  • 11 Грантаджийче

    3 6 Отговор
    сиганска им работа и на тръмп и на путьо с тая търговска война и двамата са с интелект на човекоподобна маймуни и представа си нямат какво правят сиганина си е сиганин и не става за президент дори и рускоговорящ или пък англоговорящ
  • 12 Пламен

    2 0 Отговор
    Няма ли кой да му каже, че без шапка не се козирива!!!???
  • 13 ГосТ

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Max":

    Руснаците освен Мерцедеси купуват и Мистрали,за няколко милиарда. И TGV искаха да купят,обаче французите сами си го набиха с тия санкции. Чест им прави де. Поне не са като германците, хем така,хем така