Last news in Fakti

15 Август, 2018 11:42 4 061 32

Пентагонът: Икономическите драми не пречат на войната

  • турция-
  • сащ-
  • сирия-
  • реджеп ердоган-
  • пентагон-
  • ислямска държава

Дипломатическите проблеми между САЩ и Турция не се отразяват на военните отношения

Пентагонът: Икономическите драми не пречат на войната - 1
Снимка: БТА/АР

Генерал Феликс Гедни, един от командващите на оглавяваната от САЩ коалиция за борба срещу "Ислямска държава", е заявил, че дипломатическите проблеми в последно време между Вашингтон и Анкара не се отразяват на военните отношения, съобщва в."Джумхуриет".

Той е посочил това в отговор на въпроси на журналисти на пресконференция в Пентагона.

Запитан дали дипломатическите проблеми между Турция и САЩ са се отразили на връзките във военен план с Анкара и дали забелязва промяна по въпроса за използването на турската военно-въздушна база Инджирлик, генерал Гедни е отговорил отрицателно. "Не, не виждаме промяна в отношенията ни с нашите съюзници от Турция", е заявил генералът.

Той е подчертал, че Турция има важна роля във военната коалиция и е ценен съюзник от НАТО и важен регионален съюзник. Гедни е изтъкнал, че в професионалните отношения, в оперативен и тактически план не се забелязва промяна в отношенията с турската страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    17 41 Отговор
    Тази година само ПРИРАСТА на икономиката на САЩ ще е ПО-ГОЛЯМ от цялата икономика на Турция !!!! Ердоган знае , че е бита карта , цялото подскачане е само да спазари по-поносими условия за капитулация !!!!

    Коментиран от #26

  • 2 стоян георгиев

    9 23 Отговор
    за съжаение това не е вярно.в северна сирия турци и американци се възприемат като противници,а турското предателство към нато съюзниците отцепи некюрдската опозиция в турска посока,което доведе до ответни мерки от страна на сащ.заради тези си деиствия асад и руснаците вече спокоино могат да нападнат протурския идлиб.преди това асад прочисти другите зони на протурската вече опозиция в югозападна сирия.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Хасан

    19 12 Отговор
    Турция си има интереси там и би трябвало «съюзниците »да се съобразяват...в Югославия бяха заедно,в Грузия бяха заедно,в Афганистан също,в Корея също ...но когато си в зона на турско влияние би трябва да се съобразяваш с съюзника си...ако не ..може да имаш втори Виетнам в историята си
  • 4 Пожелание

    20 14 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    За съжаление ти ненормален ли си???
    Само виж как говорят истинските Турци привижда им се отоманска империя, вече гледат към Дамаск дори!!!
    А България си я мислят за своя и временно отнета!!!!
    Само бомбите ще ги оправят сега Руснаците разчистват терена, първо Израел е спокоен после САЩ който ще спре УК и Макрон.
    Сега са лице в лице Асад заедно с Хизбула и Иран срещу Турция.
    Пожелавам им успех да ги изтрият от земята тези фанатици.

    Коментиран от #8

  • 5 Синан

    20 21 Отговор
    Айде, " великият българин" без армия, и икономика, буквалният смисъл на думата" гола вода" ама сте тръгнали да говорите за Турция, имайте поне 1/3 от това, което има Турция и тогава има смисъл да говорите за нея, пък до тогава до оставате най - Бедната и корумпирана държава в ЕС, поне едни румънци настигнете, че за Турция може само да мечтаете и да плюете по сайтовете, никой не ви чува, пиши те си тука против Турция, не забравяйте, че Турция не зависи от България и българите.
  • 6 Трол

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Протурска опозиция в югозападна Сирия? Десо, чуваш ли се какви ги редиш!

    Коментиран от #9

  • 7 Антони Лазаров

    20 4 Отговор
    Турците са работливи и ще се оправят.Всичко е някакви игрички на силните,а за нас остава да се омразваме само.На мен гърците са ми по противни и те заслужават да обеднеят.Тези които настройваха в БГ любов към братска русия и омраза към турция децата им са извън БГ,а те самите не ходят с обикновенните хора по улиците.Ама няма начин,нали бяхме буферен щит на пиянките и влаковете с продукция и корабите фърчаха нагоре.

    Коментиран от #28

  • 8 стоян георгиев

    5 19 Отговор

    До коментар #4 от "Пожелание":

    за съжаление съм нормален.турците винаги са искали да въстановят владенията си,българите също искаме да въстановим своите,гърците също ...въпроса е дали и до колко е възможно.дали след идването на ердоган е възможно турция да се увеличи като територия ?не мисля .турция ще остане точно толкова голяма колкото е и сега ,но ще загуби много от авторитета си както и от икономиката си.процеса е запчнал и се увеличава с всеки изминал ден.от това ще загуби пряко турския народ ,а непряко и ние неговите комшии.

    Коментиран от #13

  • 9 стоян георгиев

    1 16 Отговор

    До коментар #6 от "Трол":

    тролчо,нали знаеш че аз рядко греша бе убавец.

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 10 Трол

    20 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Малко факти:Фронтът "Ал Нусра" се счита за клон на "Ал Кайда" и е обявена от ООН за терористична група. Затова американският департамент усилно въоръжаваше до зъби групировки като прословутите главорези "Нур ал Дин ал Занки", кръстена на селджукски управител, известен с това, че изпозаклал всички арменци.
    На 19 юли "Ал Занки" пускат видео, в което обезглавяват безмилостно 12-годишно момче, а говорителят на Департамента Марк Тонър с пелтечене обясняваше, че това е отделен инцидент и индивидуална грешка. След освобождаването на Алепо бе разкрито, че същите членове на "Ал Занки" са екзекутирали стотици сирийски войници и тероризирали хиляди хора. Департаментът мълчи. Истината обаче излезе наяве. На 28-и януари "Ал Занки" официално се обедини с "Ал Нусра", обявена за терористична дори от САЩ, и така бе основана нова група – „Тахрир ал Шам”. Де факто се оказа, че САЩ са финансирали и въоръжили до зъби индиректно "Ал Кайда".
  • 11 Трол

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Мога да те зария с козяшките акита:На 27 февруари т.г. дори Първа дивизия на Сирийската свободна армия се присъедини към "Ал Нусра", която обяви сливането официално чрез съобщение, вече под новото име "Тахрир ал Шам". Това не е първото директно вливане на отряди на ССА към "Ал Нусра". На 5 октомври Втори централен батальон също се обедини с "Ал Нусра", тогава в разгара на битката за Алепо.
  • 12 Трол

    17 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Така стигаме до споменатата "Ахрар ал Шам", вероятно най-голямата бунтовническа единица в Сирия. Въпреки че Джон Кери на няколко пъти се изпусна, наричайки групата радикална и престъпна, към днешна дата тя не се счита като терористична организация. През май 2016 г. САЩ, Франция, Великобритания и Украйна блокираха предложението, внесено от Русия, в което "Ахрар ал Шам" да се определи като терористична.
    Което е нечувано лицемерие, като се има предвид, че самият основател на групата Абу Халид ал Сури е бивш член на "Ал Кайда", пратен от Афганистан, лично от лидера й Ал Зауахири, за да сдобрява ИДИЛ с "Ал Нусра", вследствие на което се появи "Ахрар ал Шам". Нещо повече, бившият лидер на групата, Абу Джабер Шейх, напусна и сега е лидер на новото формирование на "Ал Нусра", "Тахрир ал Шам".
  • 13 Пожелание

    9 10 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Турците( в Турция а не форумният плъх Хасан) смятат Идлиб и Африн за свой вече!!!
    Гледат и към България но все още доста скромно.
    За да постигнат целите си Турция не се свени дори да подкрепя Ал кайда и джихадистите. Как може да разчиташ на държава която се оглежда като огладнял глиган кого да нападне.
    Всички се надяваме УСА и Англия да спрат вече да я подкрепят тази държава защото много хора си изпатиха.

    Коментиран от #14

  • 14 стоян георгиев

    1 14 Отговор

    До коментар #13 от "Пожелание":

    само не знам защо ми публикуваш всичко това?или си забравил ча аз също съм писал по темата за радикализацията на сирииската опозиция по съвместен руско-асадиски натиск.идеята на асад и русия да се направят всички котки в сирия черни се осъществи без зоните владяни пряко от сащ,за което помогна и турция след смяната си на курса.тва теб те кефи предполагам както всеки нормален комунист и путинов трол.та в зоните зваладяни от асад преди месец около голанските възвишения и иорданската граница на опозиционерите им се даде възможност да се изтеглят към идлиб,а на някои им се позволи да се пресъединят без да се разформират към силите на асад и да атакуват зоните на идил.предполагам после ще бъдат рагромени и избити от асад ,както постъпи тои в няколко други подобни ситуации.за посредници и подмамвачи ползва руснаците които уж гарантират живота на бившите опозиционери.смях!в африн и идлиб турците имат за идея да връщат бежанците от сирия като да променят еническата картина по границата си ,демек да прогонят кюрдите за сметк на араби и туркмени,но предвид ситуацията в момента тва едва ли ще се случи.идлиб е подложен на артелирииска подготовка и ще бъде нападнат от асадисти иранци и руснаци ,а и кюрдите разбираи американците ще помагат.ердоган е удобен лош в момента и сам се вкара в този капан.та тва е в общи линии!

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Хасан

    9 5 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Стояне,ако не е тайна ти къде работиш -?бая в детайли знаеш събитията в Сирия...и по отношение на Африн ,какво лошо има в това да се създаде една протурска буферна зона поиграниците с Турция ???може да се направи държааа Северна Сирия ..да се заселят три милиона сирийци от Турция и така в Турция няма да има терористични актове

    Коментиран от #20

  • 16 Хасан

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Просто Турция трябва да направи буферна зона по южната си граница т това е...това е националния интерес ..и съюзниците трябва да се съобразят с това

    Коментиран от #17, #19

  • 17 Пожелание

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Ето го Хасан същият а защо да не направим една буферна зона между нас/Гърция и Турция против агресията на тази държава???
    А забравих щото Англия ви подкрепя, е скоро Англия ще си има достатъчно проблеми да се занимава с вас!!!!

    Коментиран от #22, #31

  • 18 ПЕНКО

    7 0 Отговор
    КАКВИ ВОЙНИ БЕ !?НАЙ- СИЛНОТО ОРЪЖИЕ НА АМЕРИКАНО БРИТАНСКАТА ДУ.ПЕ .СПОРА СА ДЖЕНДЪРИТЕ ИМ / ГЕ. ,ПЕ....СИ / !!! ДАВАТ ИМ ТУРИСТИЧЕСКИ КРЕДИТ -ГЮВЕЧ ЗА ВСИЧКИ ПОСОКИ И АТАКУВАНИТЕ СТРАНИ ЩЕ СЕ РАЗЛОЖАТ - ПО ПРЕЗУМПЦИЯ !!!
  • 19 стоян георгиев

    2 7 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    да наистина ще е добре да има буферна зона на турция и сирия,но няма да има такава заради ердоган и цялостната му полика.преди да изгради сценария че пкк и сирииските кюрди са едно реално имаше такава зона изключая идлиб.тя се потдържаше от кюрдите и филтрираше веднъж бежанците втори път терористите,но ердоган реши да се прави на мъж и я прецака,прецакваики и американците ,които го умоляваха да не го прави заради общата им политика в сирия,но ердоган отказа.турците застанахте зад него въпреки очевидните опасности и се стигна до тотална ескалация на напрежението,както и до реална воина в африн.турците и протурските части там търпят загуби всеки ден.тва сигурно го знаеш и ти,а населението на идлиб почна да бяга към турската граница предвид очакваната офанзива на асад и смазващите бомбандировки на граничните региони!!!!та тва е ситуацията към момента.сега ако асад навлезе в идлиб и почен да превзема турските блокпостове кото ердоган изгради като пунктове за спиране на асадската офанзива,турция ще бъде поставена пред сериозна дилема,а именно дали да обяви воина на русия сирия и иран или да си замълчи и да остави сирииските си съюзници на клане.да видим кво ще избере султана и как после ти ще се радваш от решението му!

    Коментиран от #25

  • 20 Може

    6 5 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Може и да се направи държава Източена Турция или накратко Кюрдистан.
  • 21 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    ТУРЦИ, МНОГО МАЛКО ОТ ВАС ХОДЯТ НА ЕКСКУРЗИЯ В САЩ , А ОБРАТНО НЕ Е ТАКА ! УДАРЕТЕ ГИ СЪС СКЪПИ ВИЗИ И ЕЛИМИНИРАЙТЕ ЦРУ ПРИСЪСТВИЕТО В ТУРЦИЯ / ОКО ЗА ОКО /!!!
  • 22 Хасан

    4 8 Отговор

    До коментар #17 от "Пожелание":

    Имаше такава държава ..Румелия ...от Турция до Македония ..и в в нея си живееха и турци,ибългари,и гърци и помаци...

    Коментиран от #23

  • 23 Пожелание

    9 5 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Имаше и Одринска Тракия ама Англия сложиха фесовете. Е сега няма кой да ви спаси в Сирия всички ви мразят и все някой ще ви види сметката.

    Коментиран от #24

  • 24 Хасан

    8 6 Отговор

    До коментар #23 от "Пожелание":

    Ами ти за година намаляш с 60 000 турците се увеличават с един милион...човека е организъм ..ако ти не искаш да се размножаваш ,турчина какво ти е виновен

    Коментиран от #27

  • 25 Хасан

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Една кюрдска държава значи насилие и хаос в региона.ще има дестабилизация на Турция,Иран,Ирак,Сирия и потоци от милиони бежанци.....към Европа...защо му трябва на европееца таково нещо??№!

    Коментиран от #29

  • 26 Турция вън от Европа

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Това е най-вярното мнение днеска от всичките тука!
  • 27 Пожелание

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Не са ми виновни Турците а Ердоган с неговата имперска политика.
    Да си гледа своята къща и да не наднича в съседа щото може да остане изненадан.

    Коментиран от #30

  • 28 Yavuz

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Антони Лазаров":

    На същите българи другарите им турци са "изгонени " от ДС и също техните деца учат и живеят в САЩ-какво съвпадение.
  • 29 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    европееца хасанчо ясно е дефинирал кво иска.то е запазване на сегашните граници в близкия изток,но ердоган има други идеи и сега се опитва типично като хитлер преди 80 години да ви продава таша.и за бъбреци на турците.лошото е че вие му се връзвате на акъла.тои иска голям турски конфликт с останалия свят за да остане като незаменим вожд.тоя филм сме го гледали в исторята много пъти,лошото е че сега ни го въртите на границата.
  • 30 Реплика ей

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Пожелание":

    Вий аааагааа много се вълнуваш ела в час?
  • 31 Ами хайде

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Пожелание":

    Да направим такава буферна държава. Примерно Кърджалийският и Пашмаклийският вилает да се самообразуват в буферна държава между България и Турция.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.