Last news in Fakti

20 Август, 2018 20:11 5 775 41

Русия показва унищожител на дронове

  • силок-
  • дрон-
  • сирия-
  • война

"Силок“ сам търси целта и може да неутрализира безпилотници на няколко километра разстояние

Русия показва ново оръжие - "изтребител на дронове", съобщи Дир.бг.

На пръв поглед машината прилича на лек танк, а това се дължи предимно на нейното 57-милиметрово оръдие, което е и най-важното оръжие на Деривация-ПВО.

Изтребителят на дронове се казва "Силок", съобщава Министерство на отбраната на Руската федерация. В публикация на сайта на министерството се казва, че „Силок“ сам търси „целта“ и определя координатите й, може да неутрализира безпилотници на няколко километра, като използва излъчване с различна честота.

Оръдието е изключително скорострелно и може да следва бързо движещи се мишени. На практика то може да сваля ниско летящи крилати ракети, ракети въздух-земя, както и дронове или дори самолети. Но най-важното му предимство е, че е роботизирано.

Деривация-ПВО е снабдена с най-модерните руски системи, използващи машинно обучение, в резултат на това машината сама може да избира какви муниции да зареди, спрямо разпознатата цел.

Ефективността на оръдието е до 12 000 метра височина.

Именно заради все по-честата употреба на дронове - били те разузнавателни или бойни, малки или големи, то Деривация-ПВО би се оказала много полезна за всяка армия, като в разработването й е отчетен опитът на Русия от Сирия.

Освен за свалянето на дронове, ракети, вертолети или самолети, Деривация-ПВО може да се използва и за удари върху наземни цели.

Последният коз в ръкава на новото руско оръжие е фактът, че целият купол, на който е разположен оръдието е необитаем, а екипажът на Деривация-ПВО е доста добре защитен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ристе

    21 63 Отговор
    А клипче от мосфилм няма ли да пуснете, да се подмокрят русоробите родни.

    Коментиран от #9, #15, #23

  • 2 Емил

    15 51 Отговор
    Тая машина мяза на разработка за лек танк от хитлерова Германия! Вероятно руснаците са решили да вкарат в употребаото заграбеното от ВСВ (поради поредния срив на рублата)! Смешници - само с военна техника се хвалят - плашат гаргите!

    Коментиран от #3, #6

  • 3 НКВД

    43 11 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    С тая джаджа ще разтрелват амерските дронове като катрички с флоберка!

    Коментиран от #5, #11

  • 4 бат мишо

    14 14 Отговор
    57 мм вото не може да закара проестил на 12 км нагоре дупарата да си съдере
    явно има и ракети ......
    шилките и зсу тата 57 мм са със максималния възможен заряд и от 4 км нагоре не могат да смъкнат фъркатото...да се утрои обхвата на 57 мм снаряд от шилка е НЕВЪЗМОЖНО

    Коментиран от #19, #33

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Инкогнито

    19 7 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Май САЩ ще си модернизират 40 фехтории ф16 защото кинтите от военния бюджет стигат само за пътни такси и разходи

    Коментиран от #13

  • 7 Подлого

    9 8 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    Мноо си злие ши знаиш провицио!
  • 8 1944

    11 15 Отговор
    оръдие ще стреля на 12 км височина от лек танк? лъжат като дърти комунисти.
  • 9 Бесен Язовец

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Ристе":

    Не, от Мосфилм няма да има, в съюзмултфилм снимат филмчето в момента.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 965

    8 18 Отговор

    До коментар #3 от "НКВД":

    Тая руска теникия е абсолютно безсилна срещу американските дронове.Да не говорим ,че няма никакъв шанс да види новия американски дрон като x-47b който е и стелт и може би е по-модерен от всеки един самолет в руската авиация.
  • 12 Иванов

    9 17 Отговор
    Като вземем предвид, че руските Калибър са префасонирани Томахоук, незнайно как попадвали в Раша, то и това оръдие действа до 3 000 м. височина, каквато е и хамерската практика. Май в Раша продължават със старата практика да се хвалят сами, защото просто няма кой друг да го направи!
  • 13 коментарче

    9 16 Отговор

    До коментар #6 от "Инкогнито":

    Искаш да ни убедиш ,че най-богата и развита държава в света ,няма пари така ли ? САЩ имат повече пари за военни цели от останалите 10 най-силни държави взети заедно.Мислиш ли ,че някой въобще ще ти се върже на глупостите ,копейко ?

    Коментиран от #17

  • 14 CL500

    8 8 Отговор
    12 км височина може, само ако има автономно задвижване! Няма как с подобен лек снаряд да се стигне до тази височина, че и да запази пробивна и поразяваща сила. Дори няма как да стане, ако има и осколъчни снаряди. Да не говорим, че за такова разстояние прицелването ще е мега трудно без да има прихващане и следене на целта, както е с ракетите. Стрелецът дали ще е наясно, какъв точно по сила и посока е вятъра на тая височина, за да знае за корекциите? Трябва да държи целта прихваната и да насочва снаряда, т.е. с конвенционален такъв просто няма как да стане.

    Коментиран от #28

  • 15 Заратустра

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ристе":

    Нямам време да си сменя памперса. Непрекъснато се подмокрям като си птедставя колко тъжни физиономии имате ти, оня с коня, ксаниба, иванов и други Сороси....

    Коментиран от #18, #26

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Сорос

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "коментарче":

    Слабо коментарче ! Не струва и половин цент !
  • 18 Иванов

    1 6 Отговор

    До коментар #15 от "Заратустра":

    Нямам вземане даване със Сорош даже и хамерите едва ги изтърпам и то заради Жужи и Ердо.

    Коментиран от #22

  • 19 Симо

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "бат мишо":

    12 км. Е по хоризонтал, не по вертикал. А по вертикал може да достигне до 6 км. Оръдието е аналогично на С-60 познато от зенитните установки . Само че е променено подаването на снарядите. В оригинала снарядите се подават с клипове по 5 или 6 снаряда. В този модул обаче се използва морския вариант на С-60 с лентово подаване. За това не е необходимо до се подават ръчно снаряди и модула е роботизбиран. В купуват няма хора, необитаем е.

    Коментиран от #20

  • 20 CL500

    3 7 Отговор

    До коментар #19 от "Симо":

    Е, да де, ама в статията пише 12 км. височина, значи нагоре, бая нагоре :-) Не знам, как ще я стигне тая височина, ама дори да я стигне, поради неточността, трябва, както казваш за тези с морско базиране да направи стена от куршуми пред целта и тя да се наниже там. Иначе няма как. Ама това не е кораб и не знам, колко муниции може да носи това нещо със себе си. Да не свършат за 1 цел всичките. Но пак си остава основния въпрос - как ще стигне тези 12 км.?!?

    Коментиран от #21

  • 21 НКВД

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "CL500":

    Със мерак ще ги стигне! Ти случайно да си чувал за зенитна картечница? Изглежда не си! То не може цял ден да прелистваш ,,Некермана " от 1982 г.и да знаеш нещо за новите технологии.
  • 22 Заратустра

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "Иванов":

    Аз нямам лошо мнение за хамерите, но онези кръгове дето ни мачкат хич не ми допадат. Извинявай, но някой пишеше и с твоя ник.... Кефят ме руснаците, защото с 12 пъти по-нисък бюджет от САЩ успяват да направят такива оръжейни системи, което според мен е а Гинес. Ако и ние отделяхме по 65 млрд. Долара за БА, бас държа, чд щяха да ходят по чехли и с прашки... Щото Генерал Вайнийтуу щеше да построи детски площадки и в гората и магистрали на 9 бала вълни от усвоители... Брадърите от север не се шегуват... Яки системи са глобили. Акл закичат един маркер на банските на Плевнята, докато спи на плажа и тоя робот го засече като дрон, няма да свари да вземе завоя към Катар. Все се питам, защо Господ ни наказа от 10 века насам с такива управници и отговор нямам? Май е садомазо.

    Коментиран от #29

  • 23 Българин

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ристе":

    Може и да не ти е приятно, но ще трябва да преглъщаш!
  • 24 Алекс

    4 3 Отговор
    брех какви диванни експерти сме имали,НАТО ряпа да яде с военните лаборатории дето работят най-големите мъдреци за милиарди...
  • 25 mediator37

    3 0 Отговор
    57мм скорострелно корабно оръдие е преработено в боен модул (БМ) "Байкал" за поставяне на сухопътна техника. Целта е постигане на превъзходство в далекобойност и поразяваща мощ, тъй като западните БМП са въоръжени с 30мм оръдия. Предвижда се БМ "Байкал" да се постави на БМП "Армата" Т-15. На снимката виждаме изпитания на бойния модул качен на по-леката БМП-3.
    Не е решен проблемът с баланса при повишаването на калибъра. При повишаване на калибъра с 50% се увеличава обема на боеприпасите с 200%.

    Коментиран от #27

  • 26 отговорен другар

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "Заратустра":

    Ще те кажа на кварталния, че си вярващ. Вие нали само в ЛеЛин вярвате.
  • 27 ей отличник

    0 5 Отговор

    До коментар #25 от "mediator37":

    Туй инфо от ''Техника Маладежи'' ли го изкопа?
  • 28 jforfk

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "CL500":

    В характеристиките дето са дават за "Байкал" никъде не съм срещал колко е поражението по височина, дават далекобойност 12 км. За корабни оръдия това е малко. Там далекобойността е 30 и повече км. Но всичко зависи от заряда и дължината на цевта. Ако са увеличили, който и да е от тези показатели, е възможно да се направи. Колкото до точността за 2-3 секунди се изстрелват 4-6 снаряда, при това с диаметър близо 5,7 см. Демек вътре може да се сложи доста повече заряд и осколки от сегашните 23 и 30мм зенитки. Но не ми е ясно как се командва взривяването. Щото ако дрона е на примерно 7000м, а снаряда се взриви на 6700 или 7300 не става - осколките няма да достигнат. Друго е при пряко попадение. Ама при движеща мишена и такива разстояния е трудно. През ВСВ едно войниче настройваше височината на взрива. Как става автоматично при такава скорострелност не зная.
  • 29 796

    2 5 Отговор

    До коментар #22 от "Заратустра":

    В голяма грешка си.Руснаците не постигат нищо ,освен ,че си обричат народа още повече на глад.Реално Русия не произвежда нищо.Не само ,че изостават военно ,но вече дори и не са в тази надпревара,като почти по всеки показател са след Китай.В момента руснаците наблягат само на ракети и никакви други модерни технологии ,камо ли в големи бройки.Не си ли се питал защо ? Защото нямат пари и знаят ,че немогат да се гонят със САЩ,а в повечето сфери им липсват и знания.Именно ракетите излизат най-евтино ,а и е ефикасно оръжие.Има една приказка и тя е ,че докато САЩ правят най-модерните военни технологии ,Русия прави ракети ,за да се пази от тях.

    Коментиран от #31, #32

  • 30 jforfk

    7 1 Отговор
    Ами направете някаква справка преди да пишете. Хайде да сравним.
    Русия последните 80 години произвежда само оръжие. Та за сравнението. По долу сравнителните данни са само по авторитетното американско издание "The National Interes". Без аналози в САЩ: Сухопътне войски. Пример РСЗО, Т14, САУ Мста и т.н. По хеликоптери най-добри, пак според американците 1. К52, 2. Ми 24, 3. Апач. По системи РЕБ американците сега 2018 почват да изпитват своя система, а Красуха 4 е четвърто поколение. По авиация бомбардировачи 1. Ту160, 2. В2, 3. Ту22М3 В1В, Ту95М. По изстребители. 1.Су57, 2.Ф22, 3. Су35, 4.Су30МКИ, 5. Рафал. /за Ваше сведение Ф35 в същата класация е СЛЕД Ф15/. Далекобойност на ракетите въздух въздух руски 1-420 км, американски 1-180. Далекобойност на ракетите въздух - земя руски до 5500км, американски 2500 км. По подводници. 1. Борей, 2. Северодвинск, 3. Сийулф, 4. Вирджиния, 5. Охайо. Къде видяхте Китай в тази класация само вие си знаете.

    Коментиран от #34

  • 31 jforfk

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "796":

    Продължавам. По ПВО едва ли си струва да се сравнява. Пейтриът е две поколения назад от руските и едно от китайските. По ОТР руснаците си имат Искандер в САЩ - една ракета изстрелвана от РСЗО, производство 60-те години. СЯС пълно превъзходство като качество на руснаците. САЩ - Минитмън 3 /разработка 60-те!!?? години/, Трайдънт 2 /разработка 70-те години/ и двете балистична крива никакви средства за преодоляване на ПРО. Русия - Сатана /разработка 80-те/, Топол-М, Ярс, Синева, Лайнер лъжливи бойни глави и маневриращи бойни глави. Стратегическа авиация. Руската СА стреля от разстояние 4500-5500км. Американската 2500км - В52/последният произведен е през 1963 год/ В1В и В2 трябва да преодолеят ПВО - не носят крилати ракети с голяма давност. И накрая и единствено - пълно превъзходство на САЩ по надводен ВМФ. Но. Трудно използваемо. Нито една АУГ не би се приближила да руска територия на по-малко от 2000 км. Щото Х32 и Кинжал на въоръжение на Су22М3 и Миг31 имат радиус на поражение около 3000км. И ако ще ме ограматявате нека е с факти, а не с пропагандни материали.
  • 32 jforfk

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "796":

    За да бъда честен. Голяма част от руските образци, дето цитирам са в малки количества. Като пример Северодвинск - 1 /очаква се до догодина да станат 2/ срещу 3 Сийулф и 14 Вирджиния. Но за компенсация в Русия има 636-3 подводници Варшавянка и 877 Палтус. Те са си въоръжени "до зъби" и ако са на бойно дежурство трудно биха допуснали американска подводница до руските брегове. Руският надводен флот е съставен от малки корабчета като тези за океански плавания са едва 3-8 броя. Но пък далекобойността и точността на ракетите, който носят ги правят много опасни за АУГ. Още от преди минимум 5 години АУГ не може да се скрие от спътниковата система Лиана. И значи руските кораби и подводници могат да стрелят отдалече. А АУГ може да разчита единствено но самолетите Ф/А18. По данни на NI само 40% от тях са способни да излетят. Огромните количества томахавки и са неспособни да поразяват подвижни цели. А Харпуните, само последните модели летят на 280 км. А руските на 300-1000км. 12 Су57 и 50 Су35 едва ли могат да се преборят с 180 Раптора при това с АУАКС като подкрепа. На едва ли руската ПВО би допуснала АУАКС в условията на война да лети до техните граници. За борба с АУАКС Русия си има МиГ 31М. А без АУАКС Ф22 е уязвим, а Ф35 си е направо мишена. А да, ... а къде е на САЩ лазерното оръжие? Опитни образци. А в Русия и Китай на въоръжение.
  • 33 Мммм

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "бат мишо":

    Сравняваш нещо създадено със съвременното ниво на наука и технологии през 21-ви век, и такива създадени през 50-60-те години на миналият век. Щом са го написали,че може,значи наистина може. И цялата установка е създадена на базата на "Армата", за тези,които казват,че тя не се произвежда.
  • 34 992

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "jforfk":

    Преровил си сигурно над 20 статии ,за да изкарваш това което ти изнася на тебе ,но никой няма да се върже на тези партенки.Всеки един сайт или военен източник би посочил обратното.Откъм сухопътни сили и ако говорим за танкове ,САЩ просто нямат конкуренция.Руснаците имат почти два пъти повече танкове ,но 90% от тях са старо желязо ,което е правено във време на война с евтини материяли ,за да може да бъде хвърлено по най-бързия начин на бойното поле,а в момента 50% от тях се нарязват за скрап.При САЩ абсолютно всичките им танкове са най-доброто което може да направиш и най-доказалото се на бойното поле.Откъм авиация Апаче безспорно е най-добрия и доказал се хеликоптер ,като от него има над 2000 бройки.Някъде надолу се нарежда и КА-52 ,който откъм бройка е в малко количество.Относно изтребителите няма как да ми сложиш на първо място СУ-57 при положение ,че нито е виждал битка ,нито е във въоръжение и има няколко прототипа от него ,че даже е и прекратен проект.Първо е Ф-22 който е изтребител на над 20г. и все още няма конкуренция ,после е Ф-35 ,след това Тайфуна/Рафал и може би СУ-35.САЩ имат 500 броя самолети от 5-то поколение срещу 0 на Русия.В момента дори Китай вече мина руснаците откъм авиация и със сигурност напредват много по-бързо.Дори не ми се занимава да пиша повече ,но е хубаво да си свалиш малко очилата и да видиш очевидното,а не русофилите да живеете в някакъв ваш розов свят.Единственото качествено на Русия са ракетите ,но само това им остана.Държ
  • 35 992

    4 2 Отговор
    Държава като Русия която е без пари и индекс на развитие ,няма как да е преди държава като САЩ ,която има най-силната и модернизирана армия за всички времена.Руснаците вече трябва да се борят да настигнат Китай ,а не да се състезават със САЩ.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 992

    1 2 Отговор
    Трябват да ровим по статиите ,за да ти покажем като факт, че СУ-57 е прототип ,прекратен проект ли ? Трябва да ровим по сайтовете ,за да ти докажем ,че Апаче е най-добрия и доказал се хеликоптер ,както и танка М1 Ейбръмс ли ? Трябва да ровим статиите ,за да ти докажем ,че САЩ има най-силната авиация ли и като цяло ,че са най-голямата военна сила ли ? Ако не го знаеш това ,значи най-вероятно въобще не трябва да ти се обръща внимание, но все пак ,ще ти дам източници ,въпреки че това го има буквално в който и сайт да влезеш.Ето ти да си четеш. 1.http://kolevn38.blog.bg/politika/2018/03/28/pri-realen-voenen-konflikt-sys-sasht-rusiia-shte-zagubi-voin.1601321
    2. https://www.military1.com/army/article/402211-how-much-stronger-is-the-us-military-compared-with-the-next-strongest-power/ 3. https://www.businessinsider.com/most-powerful-militaries-in-the-world-ranked-2018-2#3-china-23 4. http://www.military-today.com/helicopters/top_9_attack_helicopters.htm Ето ти малки примери, защото не ми се занимава много много с безмислени спорове.Има и един интересен факт ,а той е ,че Въздушните сили на САЩ са най-силните в света ,а след това са Военноморските сили на САЩ ,а след тях Китай/Русия.

    Коментиран от #38

  • 38 jforfk

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "992":

    Много интересни предложения. Аз цитирам водещо списание при това американско и там пишат /интервюират/ водещи американски генерали като ген. Дж. Данфорд, Бен Ходжис и др. аВие четете блогове?! Та значи да не вярваме на американските генерали, а да вярваме на блоговете?!

    Коментиран от #39, #41

  • 39 992

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "jforfk":

    Оф пичага ,безинтересен си просто.Във всяка една статия ти се дават фактите които толкова искаш.Всеки един източник може да ти го посочи и ти пак си намираш някъв нелеп отговор ,като няма какво да кажеш ? Айде стига ти се е отделяло толкова внимание.Искаш ли нещо ,ще го намериш ,няма да те отварям как търсиш в гугъл.
  • 40 Вакуум

    2 0 Отговор
    Не се надлъгвайте. Англо-американската стратегия никога не е била за преки военни действия срещу Русия. Пък защо не споменавате космическите сили, а те съвместно си споделят МКС.
  • 41 Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "jforfk":

    Този National Interest ви го изплюха тука от Факти преди време, превеждайки част от техните статии, естествено под формулата написа Блиц, особенно често спестявайки крайните изводи.
    Пък и ти толкоз си го и чел де. Нито пък си струва да говорим че то е най-реномираното. Вътре се въртят в общи линии 3 имена по статиите и на седмица има по 2-3. И такива класации изобщо , които цитираш няма, а да не говорим, че това е доста глупаво да се правят. Но ако не си чувал за Jane's Defence, както ти е казал 992 да си свалиш червените очила и да търсиш инфо не от 1-2 източника. Само че там класации няма а има доста сухи факти и почти нацяло никакви внушения или изводи кой е по по-най....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания