Last news in Fakti

21 Август, 2018 08:55 1 293 6

САЩ: Няма да преговаряме с талибаните

  • ашраф гани-
  • талибани-
  • афганистан-
  • преговори-
  • майк помпео

Член на бунтовническата групировка се е срещнал с американски служители в Доха

САЩ: Няма да преговаряме с талибаните - 1
Снимка: БТА/АР

Преговори за мир в Афганистан могат да се водят само с участието на правителството в Кабул, но не пряко между Вашингтон и талибаните, заяви висш американски дипломат, предаде АFP.

"Преговорите трябва да се водят между афганистанското правителсто и талибаните", каза пратеникът на САЩ за Южна Азия - Алис Уелс.

Според непотвърдени официално информации Уелс се е срещнала с представители на афганистанските талибани миналия месец в Катар, за да сондира почвата за мирен процес в Афганистан.

"Не мога да кажа нищо повече, освен че сме готови да направим каквото можем, за да съберем различните страни около масата за преговори. Но Съединените щати не преговарят с талибаните вместо афганистанския народ и неговото правителство", подчерта тя.

Член на ръководството на талибаните каза през АFP, че представители на бунтовническата групировка са се срещнали с американски служители миналия месец в Доха.

Държавният департамент на САЩ потвърди само, че Алис Уелс е била в Доха, където талибаните откриха представителство през 2013 г., за да преговарят дискретно със САЩ.

САЩ: Няма да преговаряме с талибаните

Талибаните отказват да преговарят с правителството на президента Ашраф Гани, което според тях е нелигитимно, и настояват за преки преговори с Вашингтон.

Вчера държавният секретар на САЩ Майк Помпео изрази силна подкрепа за предложението на Гани да бъде прекратен огънят и за призива му към талибаните да сложат оръжие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    11 1 Отговор
    Само да напомня, че талибаните, както и всички терористични организации по света, са си отрочета на САЩ
  • 2 чалма тв

    8 0 Отговор
    Хасан пуснал брада.
  • 3 jforfk

    3 0 Отговор
    Значи събират се едни хора и преговарят. Но няколко групи от хора са забравени. И точно те не искат мир. Ами тогава за какво са преговорите? То това си е като преговори на Тръмп с Помпео.
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    хора гледайте филма War Machine с Брад Пит, много е почуителен за американската политика изобщо. Особено е подходящ за коне, язовци, дидита, сссерсеми и само питащи.

    Коментиран от #5

  • 5 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    ...музиката-също е страхотна.
  • 6 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Чудно...що не си харесвате отрочетата?!!!Па ваша лика/прилика са...Няма нужда от ДНК анализ...