24 Август, 2018 13:48 5 715 79

Турция: Без Русия няма стабилност!

  • стабилност-
  • турция-
  • русия-
  • мевлют чавушоглу-
  • сергей лавров-
  • москва

Русия е наш стратегически партньор, заяви турският външен министър

Турция: Без Русия няма стабилност! - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че добрите отношения между Турция и Русия са важни за стабилността в региона, предаде „Дейли Сабах“.

Турският дипломат каза това след среща с руския си колега Сергей Лавров в Москва, където е на посещение. Чавушоглу подчерта, че двустранните отношения между Анкара и Москва се подобряват всеки ден, и описа Русия като „стратегически партньор“ на Турция.

Междувременно Лавров каза, че Русия отдава голямо значение на продължаващото сътрудничество с Турция по отношение на редица международни въпроси. Военното сътрудничество между двете страни също се развива силно по думите му.

Сергей Лавров добави, че Русия и Турция са се споразумели да създадат общ механизъм за облекчаване на визовия режим за турски граждани. Положителните сигнали след срещата между двамата дипломати идват в момент на обтегнати отношения между Турция и САЩ. Турция очаква руски зенитно-ракетни системи С-400 през следващата година, което се приема негативно от Вашингтон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Факт

    30 11 Отговор
    Яки теманета пред руснаците...Бяха много йоклии като свалиха самолета-а после биха чалмите в земята ...и сега продължават...

    Коментиран от #11

  • 3 Емексиз пехливан

    18 20 Отговор
    Нашия и рушняка подготвят православно-ислямска, Руско-турска федерация. Никой няма да ни спре! Ще възстановим руско-турската империя в старите граници. Само българските родолюбци и евроатлантици, като, Бойко, Радев, Корнелия, Сидеров може да попречат на амбициите ни.

    Коментиран от #7

  • 4 638

    29 42 Отговор
    Турция е една изостанала разрушена държава с фанатични неграмотни ислямисти и е опасна за света. Никой не трябва да й дава подкрепа, пари, оръжия. Престъпленията на тези вечни диви геноциди, изнасилвачи и мъчители, са престъпления срещу човечеството.

    Коментиран от #22, #53

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Синан

    31 20 Отговор
    Русия и Турция са сила, особено обединени! Две могъщи империи.
  • 7 mediator37

    13 6 Отговор

    До коментар #3 от "Емексиз пехливан":

    Трябва да смениш тревата, тази ти е много силна.
  • 8 Синан

    18 10 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Поредната боза от български трол

    Коментиран от #18

  • 9 Онур

    16 12 Отговор
    " Сергей Лавров добави, че Русия и Турция са се споразумели да създадат общ механизъм за облекчаване на визовия режим за турски граждани." Браво, Браво!
  • 10 Мерт

    31 23 Отговор
    България пак остана в 9 дупка на кавала, докато Велика Турция е до Русия!

    Коментиран от #16

  • 11 ми да

    21 24 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    това е турчинът, малък, незначителен, страхлив псевдопобойник , васал на великите, мъж от трета класа

    Коментиран от #13

  • 12 българче

    27 14 Отговор
    Слава России! Яшасън Тюркийе! Русия и Турция, рамо до рамо, сърце до сърце. Напред с братски Русия и Турция!
  • 13 Месут

    29 13 Отговор

    До коментар #11 от "ми да":

    Не се обиждам от хора без армия и икономика, хора в който държава им е от третия свят, вие колко време лизахте Русия за някой части, сега и САЩ, и то поне файда да имахте.. Русия постави България на мястото и, в обора.

    Коментиран от #17, #20

  • 14 Фифа

    4 3 Отговор
    А кога ще е следващата контролна среща, другия петък ли?
  • 15 Русия опора на правослвието

    15 7 Отговор
    Да ,да така е ! Сега в училищта в Турция задължително ще се учи Вазов ( щото - "... кат Русия няма друга ,тъй велика по света ,тя е нашата (турска) опора - тя е наш'та висота") и ще обяняват на учениците ,как ще дойде дядо Иван и ще ги избави от американо-европейското иго.
  • 16 Тост

    21 15 Отговор

    До коментар #10 от "Мерт":

    От кога пък толкова много заобичахте Русия бе?С великата Турция е свършено!Джендърите знаят и кътните ви зъби!Ще ви разкатаят фамилията,защото сте техен продукт!С такава ориенталска политика няма да стане.Ту при единия , ту при другия.И руснаците и американците си играят с вас,гледат ви сеира!Никой от тях няма полза от силна държава в този регион.Ще кретате някак си!Понимаеш?

    Коментиран от #21, #36

  • 17 ми да

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "Месут":

    значи не се обиждаш от турци, и ти се справиш добре
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 верно бе

    11 5 Отговор
    ..щели руснаците да облекчават визовия режим...нормално ,носят се слухове ,че Пут.ин щял да строи БАМ-2....та му трябвала работна ръка за мъртвите сибирски полета...и за турските си събратя отварял ГУЛАГ-ол инклузив с нововъведение -сибирска маса ( работещите ще рупат сено заедно с елените)...
  • 20 Тост

    8 10 Отговор

    До коментар #13 от "Месут":

    С това се е заела сега и спрямо Турция!Мислиш ли ,че не знаят колко струва думата на един циганин?Те обичат да играят на шах!Те винаги са с няколко хода напред.
  • 21 Мерт

    18 16 Отговор

    До коментар #16 от "Тост":

    Заобичахме Русия тогава, когато ви прати вас българите на ма*нат*ви. Вие, навремето бяхте с Русия бяхте васала на Русия, после се, надупихте към Сащ, и естествено Сащ ви го вкараха, нито армия остана нито икономика нито нищо. България е има няма 7 милиона, на другите държави градовете им са с толкова население, не сте фактор в нито една сфера, нищожни сте, докато Турция е огромна, с огромна армия и икономика, 82+ милиона население, добре въоръжена и подготвена, ако не вярваш, пробвайте се.

    Коментиран от #23, #26, #28, #46

  • 22 Опълченец

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "638":

    Лично ли си засегнат или това е политически коментар?
  • 23 657

    12 17 Отговор

    До коментар #21 от "Мерт":

    ...кво да ви се пробваме бе,40 години кюрдеците ви е***ат м***ата,та както я е подкарал,май Ернасран ще става''бащата''на Кюрдистан..па нека стане патакламата ,да видим от коя страна ще е Русия...много си вярваш,ама накрая ще те боли...вервай ми

    Коментиран от #27, #48

  • 24 123

    16 7 Отговор
    Сближението между Русия и Турция е лошо за България. Преди можехме поне на теория да лавираме между интересите на двете сили в региона, не че нашите пишман политици го правеха често. Сега двете сили могат да се споразумеят за общи действия и зони на интереси на балканите, без да си пречат.
  • 25 Абу Даби

    15 15 Отговор
    Турчинът няма достойнство, няма чест. Вчера той псуваше и унижаваше руснаците, днес преклонява глава пред тях. Утре ще направи същото и с американците, които сега псува и обижда. Той е като неблагодарните кучета. Не можеш да му се довериш. Такъв служител, никой не го иска за приятел. Като ти върши работата, веднага шут, за да си спокоен.
  • 26 Тост

    14 16 Отговор

    До коментар #21 от "Мерт":

    82 милиона неграмотни и одрипани бедняци!Между другото ти какво общо имаш с Турция?Сигурно много ти се иска , но си чул ,че през 1989 такива ,като теб ги обиждаха на границата и се държаха с тях , като с животни!Няма да ви огрее , за тях не сте никакви турци!Трябва да си голям , като Наим , за да те уважават!Но ти си мишка , абе и ти не знаеш какъв си!

    Коментиран от #29

  • 27 Мерт

    19 8 Отговор

    До коментар #23 от "657":

    Много неадекватен коментар! Ако не беше пкк и тези примати кюрдите, и да отиват милиярди за войни с тях, между икономиката на Германия и Турция нямаше да има разлика. И ти, и аз, и всеки знае, че кюрдите нямат шанс срещу Турция или турската армия, и това си проличава, в Турция изчистиха пкк, сега в Сирия и Ирак го правят турците.

    Коментиран от #30

  • 28 Тост

    9 8 Отговор

    До коментар #21 от "Мерт":

    Прочети за голямата екскурзия!Има и документален филм!А може би баща ти вече ти е разказвал,освен ако разликата ви не е 12 години!
  • 29 Мерт

    25 12 Отговор

    До коментар #26 от "Тост":

    То за вас българите, целият свят е неграмотен само вие сте "вишистите" на този свят, за това сте на това отчаиващо положение. Яд те е, че вие сте има няма 7 милиона, докато в Турция градовете им са по 6-7 милиона ли.. Тези "необразовани турци" си сглобяват собствени модерни танкове, хиликоптери, бронирани машини, в момента се строи първия турски самолетоносач, собствени кораби, собствени марки камиони, коли, автомати, и още много много.. Вие, като сте толкова грамотни, защо един домат няма на кого да продадете?

    Коментиран от #32, #39, #40, #52

  • 30 Тост

    12 8 Отговор

    До коментар #27 от "Мерт":

    Нищо не правят,поддържат огъня!20 милиона кюрди не са игла , да я скриеш в купа сено!

    Коментиран от #33

  • 31 Аз съм

    3 6 Отговор
    А що им свалите самолета?щото УСА ги беше подвела
  • 32 Тост

    13 13 Отговор

    До коментар #29 от "Мерт":

    Ние когато сме правили автомати и танкове турците са ходели в царевицата по голяма нужда!Имам един познат,такъв като тебе,който през 1993 се хвалеше,че вЕскишехир правят градска канализация

    Коментиран от #34, #44, #59

  • 33 Мерт

    9 8 Отговор

    До коментар #30 от "Тост":

    До сега в турско - кюртският конфликт са убити около 50 000 души, и*аси "поддържане на огъня" е това.. Турция, за това има проблеми с правата на човека, заради тези от пкк, лошото е, че покраи терористите си патят и невинните кюрди
  • 34 Мерт

    15 10 Отговор

    До коментар #32 от "Тост":

    Отивал ли си в Турция да видиш за какво става въпрос? Аз, имам роднини там и всяко лято отивам, нещо като екскурзия. Нищо общо с това, което ти пишеш. Просто като направиш едно сравнение България - Турция, и майка България губи по всичко, не го казвам защото съм турчин, а защото такива са фактите, даже приятели българи, който са отивали в екскурзии в Турция показват същото.

    Коментиран от #41, #42, #55

  • 35 Русия греши

    5 5 Отговор
    Следващата снимка не е нито от Саудитска Арабия, нито от Пакистан http://tourkikanea.gr/wp-content/uploads/2018/08/39940285_2068743179805514_6993263813764055040_n.jpg Οт съседната Гърция е, от село на Помаци, където малки деца "се опитват" с мечове срещу ... гяури, в рамките на турски празник. Ако тези неща са обществени, помислете какво ще се преподава в помещенията в уроците на Корана ... Тоз е турчинът това изучава децата си в 21-и век.

    Коментиран от #38

  • 36 А ти

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Тост":

    Защо креташе?
  • 37 Дили дили дишка

    6 4 Отговор
    Дива ревност обзе потомствените ратаи.
  • 38 Дили дили дишка

    7 3 Отговор

    До коментар #35 от "Русия греши":

    Това е фолклор бре, ти какво очакваш?
    Не на всички фолклорът им включва песни като дили дили дишка мома свири на пи_шка. Някои имат и танци със саби.
  • 39 657

    7 8 Отговор

    До коментар #29 от "Мерт":

    Публикувано във факти.бг: Тези "необразовани турци" си сглобяват собствени модерни танкове, хиликоптери, бронирани машини, в момента се строи първия турски самолетоносач, собствени кораби, собствени марки камиони, коли, автомати, и още много много....то това добре,само че вече се приключи с тая история ...и за това вината си е само и единствено на много образованите турци...друго ще пееш след година две ,след като инвеститорите се изнесат...какво ли ще остане тогава от великатаТуркия???..а...ако дотогава не са я разпарчетосали Володя и Доналд...след някоя ''пролетна революцийка''...

    Коментиран от #45

  • 40 Тост

    9 9 Отговор

    До коментар #29 от "Мерт":

    Преди американците да разбият нашата икономика, вие на кого продавахте домати,от къде вземахте електричество бе пещерняци?Имаш ли представа колко мегаватчаса електроенергия годишно изнасяше България за тъпата ти Турция?Можеш ли да направиш сметка колко години сме били напред , след като тепърва руснаците ще ви правят АЕЦ?Всичко това американците го разбиха за да прокарат тук своите и турските интереси,а вие неверниците скачамена против джендърите вашите създатели!Циганин и на снимка да го видиш удари му един шамар!

    Коментиран от #47

  • 41 Тост

    8 6 Отговор

    До коментар #34 от "Мерт":

    Очевидно не знаеш нищо за голямата екскурзия.Не става въпрос за такава екскурзия.Простено ти е все пак си турчин.Средата определя индивида!
  • 42 Тост

    4 7 Отговор

    До коментар #34 от "Мерт":

    Отвън гиздава отвътре гнидава
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Смятай

    10 6 Отговор

    До коментар #32 от "Тост":

    Значи в далечната'93 в затънтеният Ескишехир са имали канализация, а ти сега през'18 нямаш в някои квартали във Варна. Смятай в каква кочина живееш...

    Коментиран от #75

  • 45 Събуди се

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "657":

    Сънуваш просо...
  • 46 ganio

    8 8 Отговор

    До коментар #21 от "Мерт":

    Кой си пък ти бе сопол, че се мислиш за турчин. И ти си роден в България, и всички негативни неща се отнасят за теб. ''Турците'' в БГ сте по-зле и от нас защото сте дори по-бедни и по-необразовани. Вие българските ''турци'' сте най-нещастното и некадърно племе.

    Коментиран от #49

  • 47 Хаха

    1 5 Отговор

    До коментар #40 от "Тост":

    Колко години сте били напред....ами николко. Само в някаква паралелна реалност. Никога колониите не са били пред метрополията.

    Коментиран от #71

  • 48 ganio

    6 5 Отговор

    До коментар #23 от "657":

    Кво да ги пробваме? Българските ''турци'' ги пробвахме вече, видяхме че са овце. Сменяш им имената, а те мълчат. Отиват на ''екскурзия'' в Турция, там ги обиждат, но пак мълчат. Те не са инстински турци, а достойни синове на Бай Ганьо...

    Коментиран от #51, #74

  • 49 Хаха

    3 1 Отговор

    До коментар #46 от "ganio":

    И по-добра зова и по-богат съм от тебе :)
  • 50 ТОНИ

    1 2 Отговор
    И ние трябва да се включим в този съюз
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ganio

    2 5 Отговор

    До коментар #29 от "Мерт":

    Именно, в Турция се произвежда почти всичко, те имат кадърни хора. Докато вие българските турци сте пълни некадърници, дори и там работите единствено като общаци...Това е още едно доказателство че не сте никакви турци, защото никой от вас не работи в тези места в които се правят хеликоптери, самолети ф-16 и т.н.т...

    Коментиран от #56

  • 53 Кур1954

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "638":

    Без Русия, няма тирания.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Али

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "Мерт":

    Къде си Отивал ти бе братчед .Баткооо имаш роднини в Столипиново и там сте сила ,произвеждате чаавета и горите кабеел.
  • 56 Хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "ganio":

    Ганчо, по-некадърен от теб няма.
  • 57 Бастун

    6 3 Отговор
    Турция си изигра картите перфектно.Шапка им свалям а ние от завист ще умрем

    Коментиран от #58

  • 58 Доктор Ох Боли

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Бастун":

    ..... ха ха ха.... казах ти , че не си си пила лекарствата.... ха х аха.... Ти може да свалиш.... нещо друго.... ха ха ха..... Ердоган не знае къде се намира ми сеструва..... ха ха ха..... Лирата пада ...и... ше пада.... ха ха ха... ми така са получава.... Ние в Евро Съюза.... гледаме Шампионската Лига.... на живо.... . ха хаха.....
  • 59 Турчин

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "Тост":

    Българите са най неблагодарната нация, вместо да сте благодарни на Русия сега ги плюете и завиждате на съседите от българите по големи продажници няма по българските радио канали масово слушат гръцка музика защо не идат в Гърция да слушат българска музика или да идат в Сърбия да поръчате българско меню.

    Коментиран от #61, #66

  • 60 за плюене

    4 0 Отговор
    срам за руснаците да подкрепят ислямско-фашистките джихадистки зверове!!!
  • 61 Доктор Ох Боли

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Турчин":

    ... ха хаха....Аз знам, че ти си ограничена.... Разбира се , че сме благодарни на Русия....но... те пишат с нашите букви... нещо друго... не знам ква туркиня си ... иле само се правиш.... ха х аха...ама Русия малко ви сече в наща освободителна война.... ха ха ха... са кви приятели ше сте .... ни знам... ха хаха.... и... накрая.... българите сме у Шампионската Лига... тва трее ти е ясну... лева не пада...у Евро зоната ше влеземе .... там където Турция никога нема да бъде!.... разбириши ма ... ха ха хах...

    Коментиран от #63, #67

  • 62 Онур

    0 1 Отговор
    Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се надява руският му колега Владимир Путин да посети в близко време Истанбул. Това заяви днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу на среща в Кремъл с руския лидер, предаде ТАСС. Вашият скъп приятел господин Ердоган ви праща поздрави, най-добри пожелания и очаква в най-скоро време да посетите Истанбул. "Вие имате уговорка да отидете в рибен ресторант", каза Чавушоглу. Това, че Ердоган е поканил Путин на ресторант в Турция, стана известно по време на срещата на върха на групата БРИКС в ЮАР през юли тази година. Тогава обаче ставаше дума за месо, а не за риба. По време на тази среща турският президент покани Путин на ресторант, но Путин отвърна на шега, че ще приеме с най-голямо удоволствие поканата само, ако Турция отвори пазара си за доставки на месо от Русия. На следващия ден руският вицепремиер Алексей Гордеев съобщи пред журналисти, че руските производители са започнали да изнасят говеждо месо на турския пазар. Въпросът за износ на руско месо в Турция дълго се обсъжда от представители на двете страни.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Багабонтин

    1 1 Отговор
    Е по-прости олигофрени от американците и руснаците просто няма
  • 65 Багабонтин

    1 3 Отговор
    Не грешка само циганите са по-прости и след това руснаците и американците
  • 66 Багабонтин

    0 4 Отговор

    До коментар #59 от "Турчин":

    Аз нямам спомен руснаците да са направили нещо за мен , откъде си ги измисляш тия ?

    Коментиран от #68

  • 67 Турчин

    3 2 Отговор

    До коментар #61 от "Доктор Ох Боли":

    Аз съм международен шофьор обикалям цяла Европа от България по мизерна държава няма да знаеш. Западните Балкани които не са членове на Европейския съюз са много по добре от България.

    Коментиран от #69, #72

  • 68 Турчин

    3 2 Отговор

    До коментар #66 от "Багабонтин":

    Защото си неблагодарен не си знаеш историята в България освен завист и неблагодарност друго нищо няма
  • 69 ganio

    1 2 Отговор

    До коментар #67 от "Турчин":

    А в България по-мизерни краища от Разградско, Кърджалийско и Шуменско няма...
  • 70 Педя човек лакът брада !

    2 0 Отговор
    СВЕТА РАЗБРА, че в града има и друг снажен юнак, който може да наложи волята си ! А какво ще се случва по-нататък, ще научите утре вечер по същото време. А сега лека нощ добри деца, ЗАЩОТО нищо лошо не ще се случи докато я има РУСИЯ И МОСКВА !
  • 71 Тост

    3 3 Отговор

    До коментар #47 от "Хаха":

    Битката при Одрин!Прочети кой за първи път в света използва самолет , като бойно средство?Гледали сте , като луди когато ги подстригват! Разбра ли сега колко сме били напред?Германците са ви направили непревземаема укрепление,но и то не ви е помогнало!Маймуната си е маймуна!Хубава работа ама циганска!Дрънкайте си броениците и мълчете , от друго не разбирате!И в днешно време сте такива тъпунгери!Кръвта вода не става!
  • 72 Доктор Ох Боли

    1 3 Отговор

    До коментар #67 от "Турчин":

    ...... неква злоба усещам в тебе .... Що така?.... Тука пак трее се повтарям за такива като тебе... Нема как теа държави дето ги обикаляш и... не са членове на Евро Съюза да са по-добре от България.... тва трее ти е ясно.... Турция нема как де е по-добре от България.... и.... тя никога не е и била.... Западните балкани.... там ли имаше държави... да речеме дето немаха сабствена валута...а .... евро.... Слагай българското знаме на тира...и... един кръст отпред..... да свети..... нема да сбъркаш.... вервай ми....
  • 73 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    само дето точно в момента текат едни много тежки преговори между русия и турция за прецакването на турците в сирия.офанзивата в идлиб е на дневен ред.
  • 74 1453

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "ganio":

    Мълчахме, защото бяхте с Русия. И стига си писал глупости. Никой не ни е обижда в Турция.
  • 75 Тост

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Смятай":

    Във Варна канализация има навсякъде отдавна!Там , където живеят подобни на теб турски цигани се излива вода по улиците и се носи зловоние!Това е така наречения квартал Максуда!Колкото до Ескишехир ,през 93г там не е имало канализация,а тепърва са започвали да я строят!Освен това този мой познат се хвалеше , че там американците строят завод за сглобяване на ф16,та не знам дали е бил затънтен този град.

    Коментиран от #76, #77

  • 76 1453

    1 1 Отговор

    До коментар #75 от "Тост":

    Те тия цигани са всичко, но не и турски. Говорят си на техен език. А на някои места във Варна канализацията е от римско време. И стига си ръсил само простотии.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 vasik atanasova

    0 1 Отговор
    Тръмп оправи турция сега е ред и на русия
    да свие платната
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.