Last news in Fakti

25 Август, 2018 08:12 3 193 31

Меркел избегна думата "геноцид" в Армения

  • геноцид-
  • армения-
  • германия-
  • турция-
  • ангела меркел-
  • никол пашинян-
  • арменци

Канцлерът на Германия е на посещение в Армения

Меркел избегна думата "геноцид" в Армения - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Германският канцлер Ангела Меркел спомена избиването на 1,5 милиона арменци през 1915 година след срещата в Ереван с арменския премиер Никол Пашинян, като заяви, че издевателствата над арменците няма и не трябва да бъдат забравени, предаде "Ройтерс".

Меркел избегна използването на думата "геноцид", спестявайки си повторение на напрежението с турския президент Реджеп Тайип Ердоган от 2016 година, след като германският парламент определи тези събития като геноцид. Тогава се стигна до дипломатическо напрежение между Анкара и Берлин. Ердоган дори обвини германски депутати с турски корени, че имат "нечиста кръв".

Меркел нарече възпоменателната церемония в Бундестага през 2016 година "важна стъпка в културата на възпоменанието", но подчерта, че използваният там термин "геноцид" е бил политическо, а не законово определение. Турция е особено чувствителна за използването на термина "геноцид", отричайки избиването на арменци в Османската империя през Първата световна война.

Това е първа визита на германски канцлер в Армения и тя бе определена като историческа от премиера Никол Пашинян. Той добави, че на срещата с Меркел е обсъдил важни международни въпроси, включително отношенията на Армения с ЕС. Меркел заяви, че с Пашинян са обсъдили борбата с корупцията и икономически теми. Германия е готова да съдейства на Армения за либерализация на визовия режим с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Месут

    9 20 Отговор
    Германия иска добри отношения с Турция.
    Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се надява руският му колега Владимир Путин да посети в близко време Истанбул. Това заяви днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу на среща в Кремъл с руския лидер, предаде ТАСС. Вашият скъп приятел господин Ердоган ви праща поздрави, най-добри пожелания и очаква в най-скоро време да посетите Истанбул. Вие имате уговорка да отидете в рибен ресторант", каза Чавушоглу. Това, че Ердоган е поканил Путин на ресторант в Турция, стана известно по време на срещата на върха на групата БРИКС в ЮАР през юли тази година. Тогава обаче ставаше дума за месо, а не за риба. По време на тази среща турският президент покани Путин на ресторант, но Путин отвърна, че ще приеме поканата най - голямо удоволствие само, ако Турция отвори пазара си за доставки на месо от Русия. На следващия ден руският вицепремиер Алексей Гордеев съобщи пред журналисти, че руските производители са започнали да изнасят говеждо месо на турския пазар. Въпросът за износ на руско месо в Турция дълго се обсъжда от представители на двете страни.

    Коментиран от #13, #23

  • 2 Месут

    12 17 Отговор
    Владимир Путин: Отношенията между Русия и Турция придобиват все по-задълбочен характер. Отношенията между Русия и Турция придобиват все по-задълбочен характер както в икономическата сфера, така и при разрешаването на външнополитически въпроси. Това заяви днес руският президент Владимир Путин по време на среща в Кремъл с турския външен министър Мевлют Чавушоглу и с турския министър на отбраната Хулуси Акар. На срещата присъстваха ръководителят на турската Национална разузнавателна организация Хакан Фидан, руският министър на отбраната Сергей Шойгу и специалният представител на руския президент Владимир Путин в разговорите за уреждане на сирийската криза Александър Лаврентиев. Путин обърна внимание на редовните си контакти с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Руският президент отбеляза, че отношенията между Русия и Турция придобиват все по-задълбочен характер както в икономическата сфера и военната, така и при разрешаването на въпроси, свързани с регионални проблеми като ситуацията в Сирия.

    Коментиран от #3

  • 3 Панайот Волов

    23 14 Отговор

    До коментар #2 от "Месут":

    Мислиш ли, че някой го интересува в такива подробности какво , къде и кога някакви рязани карабини са правили и казали?

    Коментиран от #4, #16

  • 4 Месут

    14 23 Отговор

    До коментар #3 от "Панайот Волов":

    Нарочно ги поставих, защото да видите вие (България), колко струвате. Когато Радев покани Путин в България за 3 март, хората на Путин ви отвърнаха, че Путин нямал време и графика му бил пълен.. Путин за България няма време, но в Турция е през месец хаха и виж какви неща говори за Турция, кога Путин ще говори такива хубави неща за България?,

    Коментиран от #5, #6, #9, #18

  • 5 Иван

    26 13 Отговор

    До коментар #4 от "Месут":

    Ами чий го дириш в български форум,фес?Ходи си при вашите като не си българин.Няма да липсваш.Само да не забравиш да си оставиш бг паспорта че да те видя с турския дали ще те пуснат в Европа безвизово.А,може да посетиш Путин като искаш,там ще те приемат......
  • 6 Бесен Язовец

    16 16 Отговор

    До коментар #4 от "Месут":

    Ти пък фесчо, си намерил с какво да се гордееш, Жужито било ходило през месец в Кюрдия , то гоооолем праз !!
  • 7 гост

    10 6 Отговор
    И защо Германия ,няма да иска добри отношения Турция,като основната им работна ръка е от там!?Те се мислят ,че вече това е тяхна държава!Вършат им най тежката работа!Малко да им намаля самочувствието!!!!!
  • 8 КироП

    10 10 Отговор
    Лицемеркел! Никакви реверанси не следва да се правят на онова самозабравило се султанче - тия разбират само от бой по мутрата - всяка дипломатичност за тях е проява на слабост особено пък когато се касае за подобни зверства.
  • 9 в час се внимава

    16 9 Отговор

    До коментар #4 от "Месут":

    Батка,ние Русия и Турция ги познаваме по-добре и от твоя милост даже.Просто искам съвсем любезно да подскажа,че когато се пише свободно съчинение по зададена тема,трябва да не се ''ИЗЛИЗА'' от темата,защото оцeнката за ''спамче'' ще е ''ЦВАЙН''.В общи линии темата се отнася до една Меркел,до една Армения,и най вече до един ГЕНОЦИД-написано е в началото на статията.Ако те е срам да коментираш ГЕНОЦИДА,зарибяването на широката публика с рибни и месни деликатеси няма да помогне.
  • 10 ха ха ха

    13 9 Отговор
    Колкото по дълго реджеп е на власт толкова по добре ще забатачи фесовете. Вече се виждат резултатите от тъпото му управление.
  • 11 Кълвач

    11 4 Отговор
    Не се карайте, германците разбират от геноцид!
  • 12 Щайнер

    16 9 Отговор
    Страхлива кучка опозори цяла Европа с това лигаво състрадание към разни циганчета
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Онур

    13 15 Отговор

    До коментар #13 от "Щайнер":

    Вие българите сте в последната Дупка на кавала, какво сте ми тръгнали да коментирате Турция, Русия, САЩ, Германия, и др. големите разбирачи, оправих те си България, че и света почнахте пишман патриоти
  • 15 гост

    5 4 Отговор
    Недей използвай чужди думи,низша форма на живот!Такъв българин и за00 не става!Аз казвам истината!Не като някой гей да си показвам нещо,люшкайки се! Лицемер!!!!!!
  • 16 ОСМАН ПАША

    17 5 Отговор

    До коментар #3 от "Панайот Волов":

    Айди да кажем две приказки и за българската икономика.
    До кога баба Меркел ще ни рани ? До кога ще ядем китайски чесън , македонски лук и полски доматес .
    Защо всичките да ставаме клюшари???
    Защо хайдуците , партизаните и мафиотите са национални герои в тази страна???
  • 17 Ставри

    14 6 Отговор
    Арменец и евреин на снимка да видиш бягай

    Коментиран от #30

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Чичо АДИ

    7 2 Отговор
    Баба е тъпа толерастка .Горката Германия
  • 20 гост

    9 3 Отговор
    Между арменци и евреи,има много богати хора!Тук се вижда само дискриминация! Избива си комплексите някой!Дано тези дето хулят,заслужават уважението от , Бог!!!!!! Има една приказка,,На човек не прилича,седнал да намира кусури на другите,,!Всички са хора на тази планета,бял или черен,само да не пречи на околните! Пречи ли,той е излишен!!!!!!
  • 21 JPower

    9 9 Отговор
    ГЕНОИДЪТ И ХОЛОКОСТЪТ НАД БЪЛГАРИТЕ

    извършен от юдеи, турци, гърци, руснаци, сърби, комунисти, масони, богоборци, глобалисти и ционисти

    От линка може да се изтегли книгата

    http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=15440.0
  • 22 Щайнер

    6 5 Отговор
    Ти па колко пъти ще повтаряш едно и също папагал измисли нещо друго тва на изуст го знам вече а и вие циганите въобще и дупка нямате място на кавала така че надувай го
  • 23 Мehmedcho

    11 8 Отговор

    До коментар #1 от "Месут":

    Партньори като Туршия по цял Свят ги ненавиждат и мразят!Преди лизаха задника на щатите,сега подхванаха и Руският,а се правят на горди и независими.Путин да не би да е забравил кой беше най големият му враг преди ,а и сега до границата на Русия.....България също лиже, но поне е на почивки и то повече на западните гъзове,а пък и не е толкова горда и ,,приказлива"като Туршията-миризлива.....
  • 24 Кскдкендк

    7 12 Отговор
    Турция на където отива, България от там се връща. Да ви е честита дружбата с Русия.
  • 25 Бг 🇧🇬

    9 9 Отговор
    АЛОООООО , ДОКАЗАХА ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА ОТ НАЙ-СТАРИТЕ ДЪРЖАВИ НА ЗЕМЯТА. ИМА ЛО Е БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ КИТАЙСКАТА ИМПЕРИЯ, ПОЧЕТИ СВЕТОВНА ИСТОРИЯ. ТАКА ЧЕ, КОГАТО БЪЛГАРИТЕ СА БИЛИ ДЪРЖАВА ЗАПАДНЯЦИТЕ СА БИЛИ ОЩЕ КАНИБАЛИ И СА ХОДИЛИ ПО КЛОНИТЕ. ЧЕТИ БЕ ЧОВЕК, НЕ СЛУШАЙ ХОДЖАТА ЗА ВСИЧКО.
  • 26 гост

    4 1 Отговор
    Наистина на някой трябва да му се повтори,ама няма файда,оти голямата глава е празна!Повтарящи приказки има от 2-3 индивида тук!500години,клони, маймуни,анали,канали......!Няма смисъл!!!
  • 27 stupid dog

    2 0 Отговор
    И аз знам нещо наизуст,ама няма да го кажа!Защото повечето се знаят ,какво представляват ! Оценка от 0 до 6!!!Дано повече поне имат 1!!!!
  • 28 Иванов

    6 7 Отговор
    Да ни пази Бог от рашки и турашки и техните тукашни ибрици! Пфу!
  • 29 сладурче

    3 1 Отговор
    Да гледаме сапунката,да четем,да пишем!Кажи къде да прочетем и за големите кавали...!Друго като не можем ,поне да прочетем,да се образоваме!!!!!!
  • 30 АЗ ЗНАМ ДРУГО

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ставри":

    А ако видиш българин на снимка , знаеш ли какво да направиш ?
  • 31 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    ГЕРМАНСКИ ГЕНЕРАЛИ СА КОМАНДВАЛИ ТУРЦИ И ЧЕРКЕЗИ
    ПРИ АРМЕНСКИТЕ КЛАНЕТА
    КАК ЩЕ СИ ПРИЗНАЕ МЕРКЕЛИНА
    И ТЯ Е ЕДНА ПОДЛОГА
    И ГЕРМАНСКИЯ НАРОД НЕ Е ОБИЧА
    БЛЕНУВАТ СИ ПО ХИТЛЕР
    И ГО ЧАКАТ ДА СЕ РОДИ