Last news in Fakti

30 Август, 2018 12:20 1 361 6

Западните Балкани ще завършат ЕС - Август 2018

  • ес-
  • федерика могерини-
  • западни балкани

Според Федерика Могерини само така проектът ще бъде пълноценен

ЕС не може да се смята за пълноценен, докато Западните Балкани не станат част от него. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и политиката на сигурност Федерика Могерини, цитирана от ТАСС.

ЕС вече обяви ангажираност към европейската интеграция на страните от Западните Балкани. Смята се, че първите от тях може да станат членки през 2025 г.

„Проектът на ЕС няма да бъде завършен, докато страните от Западните Балкани не станат част от европейското семейство. За това говорят географията и икономиката, като е в наш интерес да оставим вратите отворени“, заяви Могерини.

На 29-ти август във Виена започна неформалната среща на европейските министри на отбраната. Очаква се да се разгледа мисия „София“, целяща спасяването на имигранти в Средиземно море.

Смята се, че от Западните Балкани най-близо до ЕС на този етап са Албания и Македония. В момента Сърбия и Косово водят преговори за признаването на статута на страната. Те са ключови за тяхното бъдеще в ЕС. Европа посредничи в преговорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дааа

    8 4 Отговор
    Точното заглавие е Западните балкани ще довършат ЕС.....

    Коментиран от #4

  • 2 куку руку ку

    2 0 Отговор
    "Когато над Европа има 28 звезди и държавата пред вратата й влезе, ще падне като Йерихон" Нострадамус. В момента звездите (членките на EU) са 28...
  • 3 ТОЧКАТА

    3 1 Отговор
    така,така--то ЗАПАДНИТЕ Балкани ВИ интерисуват...НЕ ИЗТОЧНИТЕ....ТЯХ вече ги преебахте...
  • 4 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "дааа":

    НЕДЕЙ да си толкова сигурен,,,,,ТЕ ги считат за ,,ТЕХНИ,,....За разлика от НАС....
  • 5 Pompev

    0 0 Отговор
    що пък да са разпада Еу,хората искат да си пътуват,да поработват И поебават в други близки страни.То не е лошо
  • 6 Аз съм

    1 0 Отговор
    Ще завърши ЕСто като се разпадне ако не се промени политиката където да се избират пряко бюрокрацията в Брюксел а не Ротшилдовите да ми ги назначават ,да живее лева да заминава €