Last news in Fakti

15 Септември, 2018 11:30 2 851 18

САЩ обвиниха руснаците в саботаж

  • сащ-
  • русия-
  • северна корея-
  • саботаж-
  • майк помпео

Вашингтон не иска Пхенян да има ядрени оръжия

САЩ обвиниха руснаците в саботаж - 1
Снимка: БТА/ AP

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео обвини Русия, че активно работи за подкопаване на международните санкции срещу Северна Корея и напомни, че прилагането на мерките е от ключово значение, за да бъде убеден Пхенян да се откаже от ядрените си оръжия, предаде Ройтерс.

По думите на Помпео Русия активно се е опитвала да подкопае изпълнението на резолюциите на Съвета за сигурност, работата на комитета на ООН, който оценява спазването на санкциите, каза дипломатът на брифинг в Държавния департамент.

Основната цел на Съединените американски щати е да накара режима на Ким Чен-ун да се откаже от ядрения си арсенал. Напрежението на Корейския полуостров се увеличи до червено след ядрените и ракетни изпитания на Пхенян, но се стигна и до положителни сигнали след историческата среща между американския президент и севернокорейския лидер в Сингапур.

Помпео обвини Русия, че се е опитала да промени формулировките в доклада на Комитет 1718. Той добави, че се надява комитетът на ООН по санкциите срещу КНДР да публикува оригиналния документ, който показва ясни действия, свързани с нарушения на санкциите. По думите му САЩ остават твърдо решени да продължат прилагането на резолюциите на Съвета за сигурност, защото са убедени в ключовото им значение за усилията на президента Тръмп да убеди председателя Ким, че пълната, окончателна денуклеаризация на Корейския полуостров е необходима.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 несведущ

    31 3 Отговор
    Абе защо ракетите на сащ, Русия, Израел, Индия, Пакистан, Франция, Англия ... да добри, а тези на Ким лоши!?
  • 2 Kcaniba

    6 21 Отговор
    Защо Северна Корея трябва да помни какво стана с Украйна Руският президент настоява за компромиси спрямо Пхенян в преговорите за денуклеаризиране на страната. "Разумно" било да се дадат гаранции за сигурността на Северна Корея. Само че може ли да се вярва на руските гаранции?

    Коментиран от #11

  • 3 СССРБАРЕТА

    28 6 Отговор
    А вие дебели тлъсти кравари кво очаквате! Катерите му се на Путин и на Си и после що Русия и Китай саботират краварските интереси в Северна корея!
  • 4 НКВД

    21 4 Отговор
    Въпроса на САЩ е защо Русия не е част от коалицията обявила геноцид на С.К ?
  • 5 Kcaniba

    4 23 Отговор
    Едва ли, защото Ким Чен Ун и неговите генерали не са забравили, че вече веднъж една държава се отказа от ядрените си оръжия срещу международна гаранция за своята териториална цялост. И тази държава се казва Украйна.

    Един от гарантите беше Русия. През 2014 година обаче тя окупира и анексира Крим, нарушавайки не само Будапещенския меморандум. Продължаващата война на Путин в Източна Украйна също не може да служи за доказателство, че Москва уважава териториалната цялост на съседната държава, камо ли пък да се застъпва за нея.

    От случая с Украйна притежателите на ядрени оръжия могат да си извадят само една поука: в никакъв случай не се отказвай от ядрените си оръжия! Камо ли пък срещу московски гаранции!

    Коментиран от #8, #10, #13, #14, #18

  • 6 я па тия

    16 1 Отговор
    Ми чичо Сам отдавна НЕ е полицай №1 на света и трябва да се примирят с това !Как и на какво основания едни ще имат ядренно оръжие а други не, кой го решава това ? И нима тия които го имат в момента не са по опасни за света от тия които го нямат и каква е гаранцията М значи едни ще имат а други не, защо ?
  • 7 Х.Г.Н.

    2 1 Отговор
    Хайде филофоби ,че голяма скука на работа днеска.🇱🇷🇸🇮🇸🇰🇬🇧🇭🇺🇪🇺
  • 8 регулировчик

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Едва ли Ким е пропуснал факта, че сащ извършиха кървав преврат в Украйна, убиха Садам, Кадафи, Милошевич...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Х.Г.Н.

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Тя и една друга държава се отказа от ядрената си програма.Че и гаранции имаше,ама дойде един с перчем и вика "Кви договори бе .На мен нефт ми трябва ,че тия големи джипки дето ги караме у нашенско знаеш ли колко бензин горят"."И от договора за въглерода се отказвам щото на брачеда Илон му трябва за теслите.Ааааааа ще ви дам едни договори.Само аз мога да имам договор."И те така с договорите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ахъ

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Гаранциите не важат ако Усрайна се управлява от фашисти след преврат платен от САЩ!
  • 14 Румяна Костова

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Украйна има право да парадира за ядрени оръжия колкото и всички останали бивши съветски републики.Те са били собственост и разработка на всички ,не само на Украйна. А това,че е имало на нейна територия от тях,нищо не значи.Тръгнали са си доброволно от СССР,прав им път,нека се борят за правото си в ООН да притежават такива !Ама на куково лято някой ще им разреши.
  • 15 комшия

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Дидо":

    Три в едно. Плюс джендър.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Помнещ

    8 2 Отговор
    То ,,краварите" обещавха и на Иран , а ма после Тръмп се отметна
  • 18 Пешо

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Ким ясно заяви, че знае кой е водил война срещу родината му и изстрелване ракети в правилната посока - ФАЩ!