17 Септември, 2018 12:29 4 299 9

Китай: Тръмп да не ни опира пистолет до главата

  • китай-
  • доналд тръмп-
  • сащ

Затруднения за търговските преговори

Преговорите между САЩ и Китай може да бъдат възпрепятствани от последните заплахи от страна на американския президент Доналд Тръмп, съобщи „Уолстрийт Джърнъл“.

Финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин вече предложи нови търговски преговори на Китай. Китайските представители обаче не са доволни от последните изказвания на Тръмп.

От там са заявили, че Китай няма да преговаря с „допрян до главата пистолет“. Обмислят се и ответни мерки.

Тръмп вече е инструктирал своите съветници да работят върху налагането на нови санкции срещу Китай. Тази процедура обаче се бави, заради недоволството от страна на представителите на бизнеса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    55 4 Отговор
    И първолаците днес знаят!
    Импелията на злото и лъжата - фащ!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Borislav Popov

    39 2 Отговор
    На полето на Източния икономически форум ръководителят на Кремъл повдигна едва ли не най-важния въпрос, който ще позволи на държавите да излязат от диктата на САЩ и зависимостта от долара.
    Предложението на руския лидер беше подкрепено от много делегати, пристигнали във Владивосток. В частност от председателя на КНР Си Цзинпин. Стокооборотът между Москва и Пекин расте с всяка изминала година. За да може да се възползват от партньорството с още по-голяма изгода и да укрепят националната си валута, страните стигнаха до единното мнение – постепенно да се отказват от долара и да разплащат в рубли и юани.За американците такава тенденция в света може да бъде „убийствена“. На днешен ден външният дълг на САЩ съставлява примерно 20 трлн. долара. При това никой не може да гарантира, че „сапуненият мехур“ няма да се спука още утре. Отказът от разплащане в долари и използването на системата SWIFT, вероятно ще приближи краха на икономиката на САЩ.
  • 3 123

    9 18 Отговор
    Китайската икономическа мощ се крепи на стотиците милиони бачкатори, дето работят за жълти стотинки.

    Коментиран от #9

  • 4 Винету от Банкя

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Бравос -хайде сега бягай на училище да не изпуснес първия учебен ден
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Нещо си се заблудил. Китайците отдавна не работят за жълти стотинки