Last news in Fakti

25 Септември, 2018 20:02 2 318 16

Тръмп към Германия: Не бъдете зависими от Русия

  • сащ-
  • германия-
  • доналд тръмп-
  • русия-
  • зависима

Призив към Берлин

Тръмп към Германия: Не бъдете зависими от Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди европейските страни да не бъдат зависими от руските енергоносители, предадоха световните агенции. "Германия ще стане тотално зависима от руската енергия, ако не промени курса си незабавно", каза Тръмп, похвалвайки Полша за разработването на алтернативни тръбопроводи, информира ДПА.

Да се разчита на само един чуждестранен доставчик на енергоносители, означава страната да стане уязвима. Затова приветстваме страни като Полша, заради излизането им от редиците на участниците в строителството на Балтийския газопровод (Северен поток 2), за да не зависят повече от Русия, заяви Тръмп, цитиран от ТАСС.

Той също така порица ОПЕК, заявявайки, че цените на петрола трябва да се понижат.
САЩ са станали най-големият износител на енергоносители в света, заяви американският президент, допълвайки, че Америка е готова да доставя петрол, природен газ и въглища. По думите му "страните от ОПЕК, както обикновено, обират целия останал свят". "Защитаваме много от тези страни безплатно, а в замяна от тях получаваме високи цени на петрола, това не е хубаво", подчерта Тръмп. "Искаме те да спрат да повишават цените и да започнат да ги понижават", каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОНЧО ЛИ СИ

    32 6 Отговор
    МОНЧО ЛИ СИ ? ЩО НЕ СИ ЕБЕШ МАЙКАТА ? ПО НАХАЛЕН И ОТ ТУРЧИН СИ.
  • 2 Керемидчиев

    31 4 Отговор
    Те са силно зависими но от янкити, колко военни бази имат там и икономически са ги хванали за топките.
  • 3 Дончо шоумена

    28 5 Отговор
    Хахахаха, "защитавали" ги, при това безплатно.......тва явно ще е най-големия политически виц напоследък. От високите цени на петрола ще спечелят руснаците, както и страните от ОПЕК. А тъпите кравари ще духат постната супа хахаха!

    Коментиран от #6

  • 4 Джудже

    27 2 Отговор
    Германия, за разлика от България е зависима от своите интереси. Ако САЩ могат да и предложат енергия на конкурентни цени, германците щяха да купуват от тях
  • 5 vvvvv

    25 3 Отговор
    ЛУД, а и ние, че го коментираме.
  • 6 Диди

    8 23 Отговор

    До коментар #3 от "Дончо шоумена":

    Грешиш.,,Супата я духаме ние ".Руснаците не са единствените които искат да си продават ресурсите на Европа.Не ги възвишавай толкова.

    Коментиран от #11

  • 7 НКВД

    14 3 Отговор
    Не можеш да спасиш някого който няма нужда от спасяване!
  • 8 българина

    14 3 Отговор
    бъдете от САЩ и израел, нъл тъй????
  • 9 jambazina

    18 0 Отговор
    То и ние така, за да сме независими от Русия спряхме Ю. Поток, и в резултат сме зависими и от Турция
  • 10 ТОЧКАТА

    12 0 Отговор
    Този АГРЕСИВЕН ,НАЗИДАТЕЛЕН ТОН на най-силният!!!! въобще не е в тон с ОСНОВНАТА ТЕМА на тази сесия на ООН.
  • 11 Румяна Костова

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Че кой пречи на онези желаещи,които искат да продават на Германия газ?Нека се пробат.И все пак руския газ си остава най-евтин.
  • 12 Румяна Костова

    13 0 Отговор
    Добре де,часта от тази реч как Тръмп предупреждава Германия да не зависи от руския газ,я слушаме вече за n-ти път.На мен ве че ми досади.В Германия има способни икономисти,които умеят да смятат.Нека Тръмп не ги подценява!
  • 13 Изток

    11 1 Отговор
    От какво ги защитават като 1991г. СССР се разпадна изтеглиха огромни части и техника срещу условието НАТОда не се разширява на изток.Кол и Буш са били готови да дават пари за това /милиарди/човека с белега дето се чуди що не го обичат у дома гордо отказал.Иначе ако не бяха последните събития можеше да има ЕС доКитай от самосебе си.Руснаците сами се бяха обурнали на запад.Само ги консолидираха повече
  • 14 олала

    13 0 Отговор
    Чичо Тръмп, какви други тръбопроводи, бе човек? Плевнята и Бойко щяха да карат Катарски, даже Плевнята огиде, с мешка и консерви, но не докара, а Бойчо Велики за да ни правел енергонезависими от руска Ойл, спря Соуч Стрийм и сега не зависим от руска газ от Русия, а горим руска газ през Турецкий поток. И какво им пука на дойчовците дали е руска газта, щом е газ? Даже понеже не са прости като нас, си спрятат и Северен поток 2. А ние станахме от премудрата Бокова политика тотално независими и от нас нищо не зависи
  • 15 Българина

    8 0 Отговор
    А бъдете зависими от сащ и израел, както последните 60г и за това европа я докара до тук. Евразийски съюз от португалия до япония. Сащ да си е ат майката
  • 16 патриотъ

    3 0 Отговор
    Крайно време е целия свят да застане срещу САЩ и да ги постави на мястото им с отговорност за всички направени от тях злини!