Last news in Fakti

26 Септември, 2018 19:32 1 985 9

Идва ли краят на ерата Меркел

  • германия-
  • парламент-
  • ангела меркел

Ключова промяна в германския кабинет

Идва краят на ерата на Ангела Меркел. Това обяви германският вестник „Билд“.

Новината идва, след като приближен до германският канцлер беше свален от ключов парламентарен пост. Фолкер Каудер беше свален от мястото на лидер на консерваторите в германския парламент.

Някои издания определят това като най-тежкия ден в кариерата на Меркел. Смята се, че вотът е ускорил нейната загуба на авторитет.

Германските медии подчертават, че Меркел е подкрепяла до края Каудер. В крайна сметка тя не е успяла да го задържи на поста.

Съобщава се и че гласуването показва, че стабилният преход вече е трудно постижим за канцлера. Според представители на нейната партия промяната не е голяма драма. Според експерти обаче така се правят опити да се омаловажи решението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 среднощен

    14 0 Отговор
    Промяната вече се случва..! Въпросът е - дали тя ще е за добро..!?

    Коментиран от #3

  • 3 олала

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    За добро е без Меркел. Меркел срина ЕС. Тя домъкна милиони непознати без докумебти африканци, араби, афганистанци и други. Сред тях има и много терористи от ИД, има и животни по манталитет, бандюги, има и почтенни хора, има какви ли не. Но тя срина монолитността, доверието в ЕС, а ЕК показажистинската си тоталитарна същност, налагайки интересите на глобалиститд, а не на есронародите. Меркел срина ЕС, от нея започва края на ЕС, а не от националистите, те просто се защитават. Меркел е краяг на ЕС, макар и не веднага. Ще видиш.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Elif

    5 0 Отговор
    Краят на Германия идва. Диктаторът, който затвори и измъчва невинни, след като нарече германците фашисти, иска отново да бъде приятел, след като турската икономика се срива. Германия го приема, предавайки така всички, които вярват в свободното, демократично и светско общество.

    Коментиран от #6

  • 6 Месут Озил

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Elif":

    И Ердоган с 180 градуса завой който прави върши предателство.
  • 7 АзГ

    6 1 Отговор
    Хайде докога, ще чакаме злото да си иде ? Тази жена не само трябва да си ходи, а трябва да бъде съдена заради бедствието, което докара в Европа ! След няколко години вече дори няма да се спори, кой е съсипал повече Европа, Хитлер или Меркел ? Арабските нашественици паметник, ще й вдигнат, а малцината оцелели бели коренни жители, ще я проклинат !
  • 8 Filo

    3 0 Отговор
    Дай Боже да дойде краят на гробокопача на Германия и Европа.
  • 9 ХанкоБрат

    2 0 Отговор
    Големият въпрос е дали не е твърде късно?
Новини по държави: