Last news in Fakti

30 Септември, 2018 12:59 4 758 8

Силен натиск върху Ангела Меркел

  • германия-
  • партия-
  • ангела меркел

Искат тя да остави лидерския пост на своята партия

Германският канцлер Ангела Меркел е подложена под натиск да се оттегли от лидерския пост на партията си, съобщи Daily Express.

Меркел предизвика недоволство, след като обеща да се кандидатира за президент на германските консерватори. В момента тя кара трети мандат като лидер на партията, но бе призована да се оттегли, заради спад в одобрението.

„За партията и страната ще е по-добре, ако тя проправи път за така необходимото обновление във властта. Тя трябва да понесе отговорност за допуснатите от нея грешки, особено що се отнася за политиката по предоставяне на убежище. Така ще бъде възможно интегрирането на по-консервативното крило в групата“, заяви представителят на консерваторите Александър Мич.

По-рано дългогодишният съюзник на Меркел Фолкер Каудер беше заменен като лидер на парламентарната група на консерваторите. Неговият заместник Ралф Брнихаус обяви, че ще подкрепи Меркел. Според него тя може да продължи да заема поста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпиц

    35 1 Отговор
    Не знаех, че да довлечеш в страната си милиони африканци, араби, афгани, и други е символ на консерватизма в Германия и изобщо? Или са си сменили пола либерали и консерватори или са ни учили погрешно, кой какъв е? Парадокс? Все едно на Трабанта, да кажа Мустанг?

    Коментиран от #2

  • 2 Мъка,мъка....

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шпиц":

    При такива консерватори,какво ли ще стане с Германостан при управлението на ,,Зелените" --представителите на най миролюбивата религия??

    Коментиран от #4

  • 3 агент Меркелица

    14 4 Отговор
    Такъв консерватор беше и Хитлер. Милееше за Германия и до последно хвърляше на смърт в боя всички германци, дори младежи и деца . Още се спори кой доброжелател помогна на този откачен ефрейтор да направи партия и го финансира. А Германия стои на колене до ден днешен.
  • 4 куку руку ку

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мъка,мъка....":

    Kak какво ще стане, ще променят химна и вместо да пеят "Дойчланд юбер алес", ще каканижат "Дойчланд унтер алес"
  • 5 Мария

    8 0 Отговор
    Моите уважение към г-жаМеркел,но за политик он нейното ниво подобна грешка е недопустима.

    Коментиран от #8

  • 6 Канцлер

    2 0 Отговор
    Както ги е приела !!!! Така и да си ги изпрати по родните места Най вече Кюрди и Турци забулените Фереджета
  • 7 ГЕРМАНИЯ

    1 1 Отговор
    В Конституцията на Германия и в други документи е заложено да се приемат емигранти. Това е направено още след Втората световна.Тако че Меркел не може да не приема емигранти. Няма полезен ход.
  • 8 питанков

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Мария":

    УВАЖЕНИЯ??????????????????????
Новини по държави: