22 Октомври, 2018 20:30 2 422 6

Тръмп чака „фактите“ по аферата „Хашоги“

  • джамал хашоги-
  • сащ-
  • саудитска арабия-
  • убийство-
  • доналд тръмп-
  • джаред къшнър

Вашингтон не бърза с присъдата

Тръмп чака „фактите“ по аферата „Хашоги“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп изчаква всички факти по аферата „Хашоги“, преди да вземе решение дали да наложи санкции на Саудитска Арабия. Това заяви неговият съветник и зет Джаред Къшнър, цитиран от американските медии.

Джаред Къшнър, който поддържа близки отношения със саудитския принц Мохамед бин Салман, заяви, че САЩ получават факти от няколко различни места и когато всички факти са налице, то тогава ще бъде взето решението. Вашингтон ще прецени дали събраните данни са достоверни или не.

Къшнър все пак намекна, че за американската администрация от първостепенно значение е „доброто за Америка“ и стратегическите интереси. На 2 октомври саудитският дисидент Джамал Хашоги, живеещ в САЩ, беше убит в саудитското консулство в Истанбул. Доказателствата сочат, че убийството е извършено по особено жесток начин.

Макар редица европейски страни да осъдиха убийството и съмнителната версия на Рияд, че саудитският принц няма нищо общо с екзекуцията, Доналд Тръмп е противоречив в сигналите, които изпраща. Първоначално той заяви, че смята обявеното от Рияд за „правдоподобно“. Той не бърза да налага санкции на Саудитска Арабия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    14 1 Отговор
    А стига бе !!! Това подкана към СА да побърза да внеси стоте милиарда ли ? А не ги е внесла - а ще разглеждаме доказателствата ! Ако това не е рекет - здраве му кажи.
  • 2 Николай

    16 1 Отговор
    За Скрипал не чакаха доказателства....
  • 3 а какво

    11 0 Отговор
    чака ес да наложи санкции каквито наложи на русия ??? значи при скрипал нямаме труп и няма доказателства но бързо наложиха санкции а сега нещо се ослушват . американците са ми ясни и от тях няма как да очакваме равно третиране щом на кантар са стотици млрд за продадено оръжие
  • 4 Гиги

    4 0 Отговор
    Как стават нещата ,Гадафи протести крадени пари (мотив) самолета над локърби американците пускат въдичката и бум санкции и запорирани пари в банки, Арабите ще бъдат притиснати по същия начин кашоги е мотива сега само чакат да опънат свинската опашка на принц саламин
  • 5 Bat Sande

    2 0 Отговор
    "Къшнър все пак намекна, че за американската администрация от първостепенно значение е „доброто за Америка“ и стратегическите интереси."- това е дефиницията за демокрация и справедливост според американците. Същия е бил и Хитлер, но не е можел да се изразява така.
  • 6 260

    0 0 Отговор
    Защо не изчака фактите за Скрипал