Last news in Fakti

16 Ноември, 2018 10:10 951 6

Пентагонът намалява броя на войниците в Африка

  • пентагон-
  • сащ-
  • войници-
  • африка-
  • брой-
  • мисии-
  • русия

Вашингтон измества фокуса

Пентагонът намалява броя на войниците в Африка - 1
Снимка: Shutterstock

Пентагонът ще съкрати броя на военнослужещите си в Африка в момент, в който САЩ се фокусират върху Китай и Русия, предаде Ройтерс.

Стотици американски военнослужещи, които сега участват в контратерористични операции в Африка, ще бъдат съкратени през следващите няколко години. По-рано тази година Пентагонът постави противопоставянето на Китай и на Русия в центъра на новата национална стратегия за отбраната. Това бе поредният знак, че САЩ променят приоритетите си след повече от десетилетие и половина фокусиране върху борбата срещу ислямистите.

Планира се намаляването на военните да бъде по-малко от 10 процента от 7200-те военнослужещи, които са сега в Африка, уточни говорителката на Пентагона, командир Кендис Триш. Тя каза, че съкращенията до голяма степен няма да засегнат операциите срещу екстремистките организации в редица страни, в това число Сомалия, Либия и Джибути. В други части на региона, в това число Западна Африка, вниманието ще бъде насочено от тактическо подпомагане към споделяне на разузнавателни данни и консултиране.

Според пожелал да запази анонимност американски представител намаляването на военните ще стане в идните три години и може да включва страни като Кения, Камерун и Мали. Тези стъпки на Пентагона идват в момент, в който Русия и Китай се стремят да увеличат влиянието си в Африка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фащ е кочина

    8 1 Отговор
    Няма пари.
  • 2 ****

    6 2 Отговор
    Около 30% от американските военни които са се уволнили от армията,нямат пари да се лекуват от постравматичен шок,и откачат,то и за това има ако не всеки ден,поне през ден стрелби,убити и ранени,нация от збърканяци.
  • 3 Пешо

    5 1 Отговор
    ФАЩ създадоха условията за появата и възхода на ислямския тероризъм в Африка и предизвикаха огромната имигрантска вълна към Европа, което си е чисто враждебно действие. Европа се осъзнава и скоро европейските и националните интереси ще се разбере, че са съвсем различни от тези на ФАЩ.
  • 4 Borislav Popov

    3 2 Отговор
    Голяма сила са краварите в Сомалия , Джибути , Кения ,Камерун и Мали !!!!! За там са направо свръхсила !

    Коментиран от #6

  • 5 Мария

    1 0 Отговор
    ВСЯКО НЕЩО РАНО ИЛИ КЪСНО СИ ИДВА НА МЯСТОТО.БАЛАНС ВЪВ ВСЕЛЕНАТА ИМА,ДОРИ ПРОРОЦИТЕ ГО ВИЖДАТ.
  • 6 Гошо

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Абе тарикат,ти дето гледаш Африка по атласите и нейшъл географик,я ми кажи де са русите в тоя континент че нещо ми се губят?... Едно време се биеха в Намибия с наемници на Питър Бота и ядяха постоянно пердах от тях...После се прибраха като посрани в Москва и пуснаха кубинците в Ангола те да им чистят лайната... Африка не е това красивото и екзотично място та да се пресмиваш на американцитеГрозно е и не е достойно да се подиграваш с хора които се бият с ислямисти, бандити и кожодери!