Last news in Fakti

17 Ноември, 2018 16:00 2 247 8

Мащабни протести във Франция заради цените на горивата

  • франция-
  • протести-
  • горива-
  • пътища-
  • париж

Протести срещу покачването на цените на горивата

Мащабни протести във Франция заради цените на горивата - 1
Снимка: БТА/ AP

Във Франция денят започна с транспортен хаос заради националния протест срещу по-високите цени на горивата. На много места са блокирани пътища от така нареченото движение на жълтите жилетки.

Протестът, както се очакваше, е значителен, цяла Франция днес е в ръцете на "жълтите жилетки", както се нарекоха протестиращите. Според официалните данни вече са в ход над 1000 акции, барикади, операции "охлюв" по главните пътни артерии, кръстовища, бензиностанции и търговски обекти.

В Париж първите задръствания се почувстваха още сутринта и постепенно парализираха околовръстния път, движението сега е затруднено предимно на север от столицата. Около 50 хиляди са демонстрантите из страната - това са предимно превозвачи, земеделци, но и водачи на линейки, които още снощи протестираха в Париж. Полицията получи допълнително подкрепление, за да владее ситуацията, съобщи БНТ.

Началото на протестите във Франция срещу високите цени на горивата бе белязан от трагичен инцидент, предадоха световните агенции, като цитираха вътрешния министър Кристоф Кастанер. Участничка в един от протестите беше блъсната от кола и почина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    21 1 Отговор
    Ето това е истинска държава и истински протест.
  • 2 Ванче

    18 1 Отговор
    Дано се случи у нас в понеделник и жертвата да е Боколук Тиквенски.
  • 3 Анализатор

    7 1 Отговор
    Чудя се Боко ли е дал уроци на кривия макарон, че да протестират там. За разлика от франсетата караме повече 25-годишни таратайки както казваше Фатмака. Пък за автомобилостроенето да не говорим - имат качествено производство. За въздуха какъв е също да не говорим. Няма лошо че сега е акбарска колония...
  • 4 Boxer

    3 3 Отговор
    Първо: Макрон се обяви за Общоевропейска Армия, гарантираща независимост , вкл. и от САЩ . Сега, съвсем случайно , почват да му палят чергата ... Второ : Симеонов си отива - съвсем правилно , макар и забавено решение - доволен съм !
  • 5 Антисоросоид

    2 4 Отговор
    Нали не мислите, че Сорос няма пръст в френските протести ?

    Коментиран от #7

  • 6 ХанкоБрат

    2 2 Отговор
    Само в Евро жендърският мюсюлмански съюз полицията надвишава правата на ГЕСТАПО. Само в това сататинско съюзче медиите пропагандират по поръчка и се приемат закони ограничаващи белите хора, докато изхранват талибано негърските орди с високите си данъци. Колкото по бързо БЪЛГАРИЯ напусне Еврохалифата, толкова по голям шанс има ние българите да оцелеем. Чудно защо на протестите няма от новите ЕВРОПЕЙЦИ?
  • 7 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Антисоросоид":

    Точно Сорос е най-големия поддръжник на МакАрон и неговата еврогейска политика! Ама такива тролове като теб, как да го разберат?!

    Коментиран от #8

  • 8 гост1

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Живей си в дупката и не коментирай как живеят хората във Франция.Лек ти път към ушанкия .
Новини по държави: