24 Ноември, 2018 16:35 3 015 54

"Роскосмос" се прицели в Луната

  • луна-
  • роскосмос-
  • дмитрий рогозин

Москва ще подготвя екипажи на лунни мисии за работа в екстремни условия

"Роскосмос" се прицели в Луната - 1
Снимка: Shutterstock

"Роскосмос" ще подготви екипажи на лунни мисии за работа в далеч по-сложни условия в сравнение с тези в околоземна орбита, предаде ТАСС. Това заяви ръководителят на компанията - Дмитрий Рогозин на среща с президента на Молдова Игор Додон.

Сега всички експерименти целят да бъдат създадени технологии и да бъде подготвен екипаж за работа в далеч по-некомфортни условия, т.е. в случай че например космически кораб не е пристигнал и не е донесъл вода. По думите на Рогозин лунните изследвания крият нови рискове.

"Едно е да се поддържа космическа станция с хора на борда на височина 400 км, а съвсем друго - на височина 400 хиляди км, т.е. на 1000 пъти по-голямо разстояние - каза той. - Ще създадем транспортна система, за да летим до Луната. Не просто да прелитаме край нея, а да влезем в окололунна орбита и да работим на лунната повърхност".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Ванга

    20 26 Отговор
    Русия ке стъпот на Луно кога водката в Москва стане 2 долара.

    Коментиран от #7

  • 2 българче

    19 14 Отговор
    Те хубаво са се прицелили в Луната, ама само да не уцелят пак Марианската падина.
  • 3 пРосия

    19 22 Отговор
    Според Рогозин Русия ще е готова за кацане на Луната през 2030 г.

    А според мен -никога

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Denis

    23 13 Отговор
    Все още ли има балъци, които вярват че САЩ са стъпили на луната.
    Скъсах страницата в учебника на сина си.
    Това е най-голямата измама в човешката история, до момента с тези напреднали технологии, не са измислили костюм нито сoвалка, която да издържи радиацията на луната.

    Коментиран от #9, #12, #13, #46, #49

  • 7 ТАСС

    15 12 Отговор

    До коментар #1 от "Баба Ванга":

    Всички мисии на Америка в космоса са благодарение на Русия !
    Америка използва САМО руски двигатели за ракетите.
    И са единици екипажите само от кравари.

    Коментиран от #10, #17, #18, #52

  • 8 боцмана

    9 7 Отговор
    Пази боже да не объркат ракетите , да нацелят краварчетата и да ги направят на радиоактивно стъкло.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 българче

    10 15 Отговор

    До коментар #7 от "ТАСС":

    Долна, нагла русофилска лъжа. Прословутите рушки двигатели се използват САМО на един тип ракети (и то товарни), а американците имат доста повече от един... Спейс Х с рушки двигатели ли са бе, мурзилка проста?

    Коментиран от #54

  • 11 Българин

    12 12 Отговор
    Ако руснаците кажат, че Земята е плоска безродниците русофили ще защитават тяхната гледна точка независимо от всички разумни аргументи, че тя е кръгла. Защото са руски зомбита, дпесипати от повече от век да пълзят в краката на руснаците и да им лижат ботушите. Поради известни само на тях самите причини.

    Коментиран от #22, #28, #30

  • 12 Доктор УдХаус

    12 13 Отговор

    До коментар #6 от "Denis":

    Ей от такива като теб, държавата ни е в това положение. Всички учени по света - САЩ, Европа, Русия, Китай..., всички признават, че американците са стъпвали на Луната, при това - няколко пъти (да, дебилите дори не знаете, че САЩ имат няколко мисии до там, чували сте само за първата и винаги говорите само за нея...). Всички използват като основа за изследванията си пробите и измерванията, които САЩ са взели от Луната. И само няколко дебила, дето с късмет сте стигнали до осми клас, си вярвате на абсурдните конспиративни теории, че всичко е било изфабрикувано в Холивуд. Че и късал на детето страницата на учебника, за да стане и то тъпо като него... Да не забравиш да му скъсаш и страницата, че Земята е кръгла. Късай и страницата за кондезията, че да вярва и то като теб в кемтерйлс... Бе, я го спри направо от училище - виж какви глупости ги учат там - тинтири-минтири, шменти-капели. Дай му да чете Винету, а като стане на 16, му купи книжка, за да стане таксиметров шофьор, като теб. Вие - шофьорите знаете най-добре всичко, от вас трябва да се учат децата!...

    Коментиран от #21

  • 13 С таз малка книжцица

    9 7 Отговор

    До коментар #6 от "Denis":

    Въпреки усилията Ви има голям шанс синът Ви да стане интелигентен и след време да се срамува от Вас.
  • 14 Само питам

    9 10 Отговор
    Как ли ще квичат порусначените боклуци ако се пусне материал, че Гагарин не е летял в Космоса и всичко е руска измама?

    Коментиран от #20

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 македонеца

    6 1 Отговор
    луно луно земльо македонска
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост1

    4 9 Отговор

    До коментар #7 от "ТАСС":

    Русия не е космическа държава и нито имат двигатели нито ракети с които да правят като американските мисии

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 кремълски орки

    5 10 Отговор
    Щяли да кацат на Луната тея неандарталци.По-голяма фантазия не бях чел.Толкова са изостанали милите ,че възможностите им стигат само до това да наблюдават с телескопи от Земята.

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Borislav Popov

    5 8 Отговор
    Русия ще проверява стъпвали ли са американците на Луната!!! Директорът на руската държавна корпорация "Роскосмос" Дмитрий Рогозин е предложил да се провери, дали американците са стъпвали на Луната, съобщават руските медии.

    "Поставихме такава задача - да летят (до Луната), за да се провери: дали са били или не са били (...) Те казват, че са били, ние ще проверим", коментирал Рогозин, отговаряйки на въпрос.

    Коментиран от #50

  • 28 Чичо

    11 10 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Скоро показваха по Discovery филмче за евентуалния пръв полет до Марс. И в него специалист от НАСА обясняваше, че един от най-сериозните и нерешими засега проблеми пред тази мисия е, че не знаят как да предпазят екипажа от мощната радиация при преминаването през пояса на Ван Ален.
    Та се питам - днес не могат, а как са можели през 1969 година?
    По-нататък във филмчето същият специалист сподели, че НАСА не е в състояние да произведе отново ракетата Сатурн-5, тъй като, видите ли, цялата документация (3 милиона страници) се била...изгубила!
    Та си задавам въпроса - имало ли е наистина полет до Луната?

    Коментиран от #32, #53

  • 29 Borislav Popov

    5 10 Отговор
    Архивите проговарят сензационно! Нийл Армстронг не бил стъпвал на Луната! (ВИДЕО)
    НАСА платила огромна сума пари на режисьора Стенли Кубрик, за да заснеме "кацането" !!!!................Сензационно интервю, направено с култовия режисьор Стенли Кубрик, е на път да взриви световната общественост със скандалното разкритие - астронавтът Нийл Армстронг не е първият човек, стъпил на Луната. Според записа, направен преди 18 години от журналиста Патрик Мюри, знаменитата първа стъпка не е заснета в открития Космос, а в студио на Земята. Журналистът трябвало да подпише с режисьора договор от 80 страници, че няма да разгласява съдържанието на разговора им 15 години след смъртта на Кубрик. По време на интервюто режисьорът признава, че видеото, на което американците Нийл Армстронг и Едуин Олдрин стъпват на Луната, е чиста проба постановка, заснета от Кубрик, съобщава Yournewswire.com. "Извърших огромно мошеничество пред американската общественост с участието на правителството на САЩ и НАСА. Кацането на Луната беше фалшифицирано, всичките снимки бяха фалшиви и аз бях човекът, който засне това", признал Стенли Кубрик.
  • 30 Denis

    8 7 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    До: Доктор УдХаус

    Истината боли.

    Не съм таксиметров шофьор, но няма нищо лошо в тази професия.
    На 30 години съм ,занимавам се с дизайн на златна бижутерия, имам бизнес, интересувам се от политика, интересувам се от История.
    Има доста статии и включително литература за това колко силна гравитация на луната, за това че няма вятър който да вее знамето. От 1969г човешки крак не е стъпвал там. Не съм нито Руски трол нито Американски, нито меркилеским не работя за никога, работя за себе си.
    Детинско е да мислиш за луната,това си е една романтична история господин "Доктор УдХаус" който не ползва дори истинското си име.

    Коментиран от #45

  • 31 Borislav Popov

    8 9 Отговор
    Всеки здравомислещ човек, който следи събитията, свързани с изследването на Космоса, разбира, че американците не са могли да стигнат до Луната през 60-те години на миналия век. Не могат и сега да стъпят на лунната повърхност, твърди проф. Дейвид Гелернтер от Йейлския университет, съобщава esoreiter.ru, цитиран от Флагман. Според него, дори и сега американците не могат да изолират космическите кораби от космически излъчвания. Тъй като няма как да преодолеят пояса на Ван Алън или т.н. радиационен пояс на Земята, е ясно, че астронавтите биха загинали, обяснява ученият. Как тогава е осъществена мисия Аполо, пита той.
  • 32 287

    7 3 Отговор

    До коментар #28 от "Чичо":

    Не задаваш въпроси ,а питаш пълни глупости.Незнам какво филмче си гледал,но това е несериозно.Най-вероятно никой от тези дето е говорил ,си няма никакво понятие от радиацията.Да не е било филмче за плоската Земя ? Както и да е.Пояса на Ван Ален е преминат изключително лесно.Това става когато се премине през точно определено време и час.Фаталната доза е ако си подложен на над 200 едици в продължение на няколко часа.Астронавтите са получили 18 единици радиация ,което е равно на рентгенова снимка и е абсолютно безопасно.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 287

    7 7 Отговор
    Такива конспиративни теоритици са просто смехотворни.Никоя друга държава няма възможност да стъпи на Луната освен САЩ.Американците не само ,че са стъпвали ,ами са го правили цели 6 пъти.Това е потвърдено лично от СССР ,Китай (с техния роувър) и от Япония, но явно троловете са по-достоверни.Те САЩ вече ще правят ексурзии до Луната ,какво остава за другото.Доказателствата са много,а конспиративните теории могат да бъдат оборени на момента.На Луната също така е разположен специален рефлектор с който се измерва постоянно разстоянието от Земята с лазер.Това неможе да се сложи без участието на човек.Пак казвам ,СССР го потвърдиха ,Китай също го потвърдиха ,както и Япония.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Българин

    5 4 Отговор
    Ако руснаците кажат, че Земята е плоска безродниците русофили ще защитават тяхната гледна точка независимо от всички разумни аргументи, че тя е кръгла. Защото са руски зомбита, дпесипати от повече от век да пълзят в краката на руснаците и да им лижат ботушите. Поради известни само на тях самите причини.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Четиво за русофили

    6 4 Отговор
    Общият брой на мисиите през периода от 1961 г. до 1975 г. по програмата Аполо на НАСА е тридесет и три. От 1968 до 1975 г. са изстреляни 15 космически кораба от серията Аполо с екипаж на борда. От тях девет са достигали до Луната, успешно са се прилунили шест, като на Луната са се разхождали общо 12 астронавта

    Коментиран от #42

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Руските свине

    8 6 Отговор
    Представяте ли си каква антиамериканска пропаганда щяха да развихря руските свине ако американците не бяха стъпвал на Луната. Но вече 50 години официално те не са опроверга ли факта, че САЩ са стъпили първи на спътника на Земята. Оставят мръсната работа по разпространяване на опровержение на своите слуги, от типа на създанията пишещи за това тук.
  • 44 Borislav Popov

    7 10 Отговор
    82-годишен бивш директор на NASA нарече «слабоумни» онези, които вярват в полетите на американците на Луната!!!!.........................„Ние, слава Богу, живеем не във времената на някаква тотална цензура. Разбира се, има официална версия, и тя, беше измислена не за развлечение. Но никой не забранява да включваме собствения си мозък, да слушаме умните хора, да анализираме“ - каза той в интервю пред журналист от Huffington Post.................................„Като човек, в някаква степен причастен към този грандиозен спектакъл, ще кажа едно: ние тогава допуснахме толкова глупави грешки... Но на нас ни казаха, че това не е толкова важно, че въпросите се решават на политическо ниво, а не в киностудиото. Днес виждам, че са били прави“ - каза Спаркълс.

    Коментиран от #47, #48

  • 45 Доктор УдХаус

    7 3 Отговор

    До коментар #30 от "Denis":

    Първо, ако наистина четеше литература, правописът ти нямаше да е на ниво 3-ти клас (имам племеница в 4-ти клас и правописът ѝ е значително по-правилен от твоя). Нямаш абсолютно никаква идея къде се пишат запетаи, кои думи са с главна буква, кои - не... Под всякаква критика си, но остави поне сина ти да се образова, като ти си изпуснал тази възможност. Относно Луната - опитвайки се да защитиш тезата, че американците не са кацали на Луната с аргумента, че от 1969-та година човешки крак не е стъпвал там, показва, че и логическото ти мислене е като правописа... А, истината е, че американски мисии са кацали успешно на Луната и през 1970-та, 1971-ва, и 1972-ра... Ако наистина се интересуваш от такива неща, вземи прочети малко сериозна литература по въпроса, вместо блогове и сайтчета за конспиративни теории. Знам, че жанрът "конспиративна теория" е изключително притегателен за хора с по-скромни умствени възможности и сериозни пропуски в образованието, като теб, но той си остава в сферата на художествената измислица и опитвайки се да представяш истории от него като факти, просто ставаш за смях.

    Коментиран от #51

  • 46 Голем смях

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Denis":

    Не се притеснявай матрьошка.Синът ти все някога ще отиде да учи в САЩ или изостанала Европа.Тя и Курнелия е мислела като тебе и десетки знайни и незнайни товарищи партийни функционери .На конец ,все дети едут в США.Наздаровья.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Доктор УдХаус

    8 2 Отговор

    До коментар #44 от "Borislav Popov":

    Би ли потърсил това интервю в Huffington Post, за да го споделиш с нас? Няма как да стане това и знаеш защо, нали? Защото такова интервю не съществува. 100% фалшива новина, разпространявана от сайтове и блогове за фалшиви новини, и руска пропаганда. Но всички знаем, че на теб това ти е специалността и така си изкарваш прехраната, така че продължавай смело да лъжеш и манипулираш, пък накрая може някой като Denis и да се хване...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Усмивката

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    Ако до тогава не кацнат ....американците
  • 51 Denis

    3 4 Отговор

    До коментар #45 от "Доктор УдХаус":

    Ти си изключително наивен човек, а фантазията ти е надминава граници. Човече ти май идваш от бъдещето и получаваш факсове. Това което казваш дори в учебника не го пише.
    Трябва лекар пич.
  • 52 русофилска наивност

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "ТАСС":

    Кажи кой е руския двигател в Сатурн 5? Кой руския двигател в спрените вече Титан и Шатъл? Кой е руския двигател в действащата Делта, която пред няколко месеца прати сонда към Слънцето. Кой е руския двигател в СпейсЕкс? Кой е руския двигател в разработващата се SLS? Толко сте жалки и смешни с тоя РД180 в Атлас, ама щото друго няма и само тоя биберон ви е в устата.
  • 53 русофилска наивност

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Чичо":

    По-голяма глупост не можа ли да измислиш? Ако малко поне се интересуваш щеше да знаеш, че в момента се разработва точно свръх тежка ракетна система SLS, като Сатурн 5, която е в напреднал етап и е с планиран първи полет до 2-3 години. Много интересно как стигнаха до тук с разработката, след като си били изгубили страниците и с това явно цялата наука и познание. Това русофилята сте уникални ....... .
  • 54 Борислав

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "българче":

    Искат им се руски двигатели. Ама рашките не им ги дават. И им дерат кожите за всяко парче.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания