Last news in Fakti

29 Ноември, 2018 15:45 2 028 6

Косово няма доверие на Сърбия

  • косово-
  • рамуш харадинай-
  • сърбия

Рамуш Харадинай заяви, че сръбското правителство работи против неговата страна

Косово няма доверие на Сърбия - 1
Снимка: БТА/AP

Косово няма да търпи нарушенията на суверенитета на страната от страна на Сърбия. Това заяви косовският премиер Рамуш Харадинай, цитиран от The Washington Times.

В момента Косово преговаря за признаването на своя суверенитет от страна на Сърбия. На този етап няма резултат от преговорите.

Прищина дори повиши митата за сръбския внос. При споразумение двете страни ще могат да кандидатстват за членство в ЕС.

„От моята страна се иска да направи невъзможен избор. Той може да наруши стабилността на региона и да заплаши американските съюзници. Виждаме продължаваща атака от страна на Сърбия, която иска да подкопае нашия суверенитет и просперитет.

Ще се противопоставим на тези, които искат да се възползват от нас, говорейки за всеобхватен мир.

Ние изградихме модерна държава, търсеща интеграция в НАТО и ЕС. Повече от половината страни в ООН признават нашата независимост. Сърбия и нейният съюзник Русия обаче отказват да го направят и блокират нашия път към ООН.

Ние няма да нарушим нашата Конституция, да се откажем от нашия суверенитет и да унищожим териториалната си цялост, само за да може Сърбия да признае нещо, което вече е факт. Предвид нашата история, ние нямаме доверие на Сърбия, че ще изпълни ангажиментите, които вече е поела“, заяви Харадинай.

Той отново припомни, че Сърбия е блокирала присъединяването на неговата страна в Интерпол. Все пак той заяви, че Косово и Сърбия могат да преодолеят сегашните си различия в името на траен мир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ььььььь

    20 0 Отговор
    Тия пък трафиканти на дрога и развъдник на джихадисти ще говорят за доверие-айде у лево бе мазняк.

    Коментиран от #4

  • 2 goni

    13 0 Отговор
    Когато останалите страни от Европейският съюз признаят независимостта ви, сте добре дошли!:) Когато Испания признае независимостта на Каталуния абсолютно сигурно ще признае и вашата!:) За други страни няма да говоря! Ще стане много дълго!:) Сърбия и Русия не са ви проблем!
  • 3 Сеид ефенди

    9 0 Отговор
    Мразя Косово!
  • 4 хост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ььььььь":

    начи е колега на нашият?
  • 5 Барчо

    4 0 Отговор
    Това взаимно непризнаване е резултат от дадените жертви и от двете страни. Независимо кой е виновен. Същия филм може да се режисира и тук, независимо че сме в НАТО. Имал съм вземане даване с нашите български мюсюлмани и честно казано те са едни добри, честни и много работни хора. Всеки който познава такива със сигурност е на същото мнение. Лошото при тях е че са простодушни и податливи на външно влияние. Знаме колко опита имаше и сигурно продължават да бъдат насъскани срещу нас, както и нашия Сидеров, който прави същото. Не искам да си представям какво ще се случи у нас, ако се режисира подобна простотия като на съседите ни. Не искам никога да вдигна ръка срещу наши български граждани на верска основа.
  • 6 ЗАРЧО

    1 0 Отговор
    Много точен коментар БАРЧО.Жив и здрав.