Last news in Fakti

8 Декември, 2018 10:45 2 083 5

"Жълтите жилетки": Премиерът ни чу, чакаме президента

  • жълтите жилетки-
  • протести-
  • франция

Седемчленна делегация на "жълтите жилетки" се срещна с премиера на Франция Едуар Филип снощи и заяви, че очаква отговор от президента Еманюел Макрон на своите предложения, предаде Асошиейтед прес.

"Премиерът съзнава сериозността на ситуацията. Той ни изслуша и обеща да предаде нашите искания на президента на Републиката. Надявам се, че той ще говори на народа на Франция като баща, с обич и уважение, и че ще вземе силни решения", заяви на излизане Кристоф Шалансон, говорител на движението.

По думите на Шалансон пред репортерите делегацията на протестиращите е поискала мерки за подобряване на заплащането на работещите и на покупателната способност на французите.

"Премиерът ни чу, сега чакаме президента да говори", каза Жаклин Моро, друга участничка в срещата. Тя бе представена от правителството като опит за постигане на диалог преди очакваните днес масови демонстрации и опасенията от насилие, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    2 17 Отговор
    Сега вие ще чувате жандармерията.

    Коментиран от #3

  • 2 ....

    15 0 Отговор
    Бат Бойко, не издавай твойте методи!
  • 3 ГосТ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Ще чуе, няма къде да ходи ;)
  • 4 соросоидна джендъризция

    13 0 Отговор
    Във Франция не обвиняват тяхната "БСП" за организирането на протестите. Нарекоха ги "жълтите жилетки", защото не можаха да им лепнат партиен етикет! Макрон скоро ще "познае" народната любов. Колкото и полиция и жандармерия да хвърля срещу тях!
  • 5 Голям прос

    1 1 Отговор
    На мен ми зеленеят нещо...
Новини по държави: