Last news in Fakti

29 Март, 2012 15:22 912 0

Експлозия в центъра на Багдад

  • ирак-
  • багдад
Експлозия в центъра на Багдад - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Силна експлозия разтърси центъра на Багдад недалеч от иранското посолство в покрайнините на строго охраняваната зелена зона. Взривът става в момент, когато в Багдад тече среща на върха на държавите от Арабската лига, предаде АФП.

Гъст дим се се издига от мястото на инцидента, където вече пристигат представители на силите за сигурност, пожарникари и линейки. За момента не се съобщава за жертви.

Експлозията става въпреки строгите мерки за охрана, взети от иракското правителство, което е разположило 100 хиляди военнослужещи в Багдад, затворило е въздушното пространство и основните магистрали.

В Багдад днес започна работа срещата на върха на Арабската лига. Подобен форум се провежда в иракската столица за пръв път от 22 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА