Last news in Fakti

3 Януари, 2019 17:31 2 701 14

В Италия скочиха в защита на мигрантите

  • матео салвини-
  • италия-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • палермо

Градоначалници няма да прилагат декрета против имиграцията на Матео Салвини

В Италия скочиха в защита на мигрантите - 1
Снимка: BGNES/EPA

Кметове на големи италиански градове заявиха, че няма да прилагат декрета за сигурността и миграцията на крайнодесния вътрешен министър Матео Салвини. Кметът на Палермо дори нарече този акт нехуманен и пораждащ престъпност, съобщи Франс прес.

Левоцентристкият кмет на сицилианската столица Леолука Орландо провъзгласи съпротивата срещу декрета, като обясни днес пред италианското национално радио, че "спира прилагането на закона, що се отнася до компетенцията на общините".

"Това е нехуманен текст, защото нарушава човешките права, и поражда престъпност, защото превръща в нелегални хора, намиращи се законно на наша територия", добави той.

Кметът оспорва забраната да се предоставя жителство на хора с разрешително за временно пребиваване, която лишава кметствата от възможността да издават документи, необходими за получаване на медицинска помощ.

Матео Салвини веднага отговори с видеоклип във Фейсбук: "Искаш да не се подчиниш ли? Няма да ти пратя войски". Министърът заяви, че скоро ще пристигне в Палермо, "за да предостави на гражданите вила с изглед към морето, конфискувана от един мафиот".

По инициатива на Салвини, лидер на крайнодясната Лига, бе приет декрет, основната мярка в който е да се премахнат хуманитарните разрешителни за престой, издавани досега на по-уязвими групи хора - семейства или самотни жени с деца, травматизирани при пътуването им към Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерастията е вредна

    50 1 Отговор
    "...намиращи се законно на наша територия" И какво му е законното да доплуваш с лодка на трафиканти без документи и т.н. в държава в която никой не те е канил ? Ужасяваща и потресаваща е вече наглоста на толерастите организиращи и подкрепящи инвазията на Европа от икономически пришълци ! Разбираме, че въпросните толерасти имат извратени нужди за задоволяване, но никой не е длъжен да им търпи и приема извращенията! Колко италиански момичета бяха изнасилени и убити, като кучета от имигранти от 3-я свят миналата година, толкова ли им е къса паметта ? Не просто плана по унищожаване на континента продължава, хуманност, толерантност глупости !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ха ха ха

    39 1 Отговор
    Такива кметове трябва незабавно да бъдат отстрянени от постаси и по бързата процедура натикани в панделата доживот. Тяхното действие трябва да се счита за престъпление против народа и националната сигурност на държавата. Впрочем питали ли са дали хората одобряват действията им.
  • 4 хххл

    19 1 Отговор
    Дъртият Сорос започва да влага пари в мутри,както в БГ...Мутрите в Италия всеки знае ,че са най-силни в Сицилия.
  • 5 Брат ми

    18 1 Отговор
    Мафията натиска кметовете,защото им трябват безплатни бачкатори.На юг е огромен бизнес.

    Коментиран от #13

  • 6 NikNay

    22 0 Отговор
    Как няма да скочат, нали ще изгубят комисионните които им снасят каналджиите. Смята, че на всички вече трябва да му е станало ясно, че бежанците са цяла индустрия.
  • 7 Митьо

    16 0 Отговор
    Жабарски идиоти....
    Ама те в тази част са почти цигани!!
  • 8 антисоросоид

    14 0 Отговор
    Интересно дали така кметовете шяха да се държат ако беше на власт Мусолини ?
  • 9 плевен

    6 1 Отговор
    Какво очаквате от социалисти?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 впечатлен

    1 0 Отговор
    Радостна новина! Всички мигранти директно в Италия! Там ги чакат с отворени обятия! Най-после мигрантският ислямски проблем е решен. Радвай се, Европа!
  • 13 отговор

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Брат ми":

    Какви бачкатори са арабите? Веднага ще ти кажа, НИКАКВИ! Арабинът е като циганинът, който можел да работи, но можел и да не работи. С тази разлика, че арабинът може само да не работи! Единственото, което му се удава без грешка, е убийството в гръб, колкото по-масово, толкова по-добре за тези, които му дърпат конците!
  • 14 впечатлен

    2 0 Отговор
    Като чета какви защитници на ислямистите са лявоцентристките италиански кметове, си мисля докъде стига популизмът. И какво би станало, ако нашата "лява" партия БСП превземе властта. Пълна защита на горките терористчета и тяхната "кауза", репресии срещу, несъгласните с "левите" идеи на столетницата българи и преследване, безследно изчезнали многознаещи и така нататък. Все неща познати до болка от недалечното минало! И ми звучи гласът на фюрера в червени костюмчета госпожата Корнелия.
Новини по държави: