20 Януари, 2019 08:55 1 786 28

Поредни протести в Белград срещу Вучич

  • сърбия-
  • протест

Сърбите са недоволни от управлението

Поредни протести в Белград срещу Вучич - 1
Снимка: БГНЕС

Най-малко 20 000 души излязоха по улиците на Белград за седма поредна събота, съобщи Ройтерс.

Те протестират срещу сръбския президент Александър Вучич. Исканията им са за оставка на Вучич, оставка на вътрешния министър и спиране на натиска върху медиите.

Протестите са предизвикани от нападението срещу опозиционен политик, извършено през миналия ноември.

Протестите се провеждат под надслова "1 от 5 милиона", появил се, след като Вучич се зарече, че няма да се поддаде на исканията "ако ще и да сте 5 милиона".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alpha_Lone_Wolf

    10 11 Отговор
    Тия и те са соросоиди нали?
  • 2 Само питам

    16 12 Отговор
    Нали Путя беше ходил да му помпа рейтинга? Май Вучич издиша от някъде.

    Коментиран от #4

  • 3 гларус кръстоносец

    21 9 Отговор
    Не, тези не са платени от Сорос. Тези са сдиректно финансиране от ЦРУ директно , както беше и фойната в Югославия. Целта е да го свалят от власт и да сложат марионетно правителство като нашето българското За да пресекат пътя на южния поток и да си купуваме от САЩ газ. Пък може после и да им продадат някой друг чертеж за F-16 Тухла за 2-3 милиарда знае ли човек !!!

    Коментиран от #7, #10, #11, #24, #25

  • 4 ....

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Само питам":

    Издиша тии .... Абе мозък, що не пръднеш да освободиш от налягането, че ще твземе да ти гръмне празната тиква

    Коментиран от #8

  • 5 Alpha_Lone_Wolf

    7 14 Отговор
    Пенсионерите приветстваха Путин, а работищите и младите хора са против Вучич.
    Туп, туп, туп, туп, туп, не го ли чувате заслушайте се? Всеки ден, всеки час тупва по един в земята от електората на тоталитарните партии и лидери.

    Коментиран от #9

  • 6 123

    8 4 Отговор
    И на Вучич ще му спретнат майдан.
  • 7 Румяна Костова

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "гларус кръстоносец":

    Не е толкова просто .Протестират обикновените хора ,защото Вучич и лакеите му наистина се самозабравиха.Те приемат ред безумни закони ,които вече идват до криточната точка на адекватност.Не зная дали сте наясно ,но в Сърбия има някаква акцияпод шапката на Запада, да им взимат всички планински потоци и реки и да ги превръщат в някакви мини електроцентрали. Печалбата от тях е съмнителна ,но затова пък пълно унищожение на природата около тях.Говори се, че това е само претекст ,истинската цел е просто чужди Западни компании да завземат всички водоизточници.Хората от селата около Пирот около година и повече протестират ,но никой от правителството дори не иска да ги чуе и да дойде на място да разговаря по проблема.Дори имаше изявления в медиите им ,че българите там са се вдигнали да протестират.В Сърбия е наистина трудно са си намериш добра работа, ако не си член на ,,Напредна странка" на Вучич..А това нервира обикновените хора.Тук не съм чула някой да има проблем да го вземат да работи в производствения сектор ,ако не членува в ,,Герб".
  • 8 Само питам

    3 11 Отговор

    До коментар #4 от "....":

    В Русия си се образовал, нали. Веднага си личи руската школа и култура.

    Коментиран от #12

  • 9 ....

    15 4 Отговор

    До коментар #5 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Младите са били на бащите си в топките когато старите ги бомбардираха за това. Наще фабрики изглеждат като след бомбардировки и сме по-зле от тях, да дойдат да видят какво ги чака!
  • 10 Румяна Костова

    2 11 Отговор

    До коментар #3 от "гларус кръстоносец":

    Ще Ви напиша за още един весел закон ,който обсъждат сръбските управници.Когато някой наема оркестър за сбадба или друго събитие ,музикантите трябва да имат специално разрешение, а организаторът да плаща такса на общината конкретно за този ангажимент. А ако си спретнеш тържество в къщи и си платиш на музиканти да те веселят ,пак трябва да се бръкнеш в джоба и да дадеш една сумичка и на Вучич за лукса,че ти се е прищяло да слушаш я музика на живо.Аз не зная колко сърби са платежоспособни за подобно културно мероприятие ,но законът е безумен.
  • 11 Borislav Popov

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "гларус кръстоносец":

    Финансирани от ЦРУ, дрън, дрън, хайде стига с тези изтъркани опорки бе, каскет, протестират понеже Вучич и той е един чифутин, краде и той на поразия с подръжката на ментора си другаря Путен ! Самолети им давал, въртолети им давал, простотийки всякакви, еае ще помгнат тези самолети и въртолети на сръбската икономика ?? Хората там не искат да ядат самолети и ракети, а искат достоен живот с достойни заплати ! От край време сърбите и руснаците са гооолеми дружки... Е, и, кел файда от тъз дружба ? Загубиха Косово, останаха и без море (черногорците се отделиха) а като територия станаха по малка държава и о България, нека още да се братуват с руснаците !!!

    Коментиран от #15, #16

  • 12 ....

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Само питам":

    Непозна в Бавария, докато живеех там мислех че само немското е стока всичко останало боклук, но се оказа не съвсем така. Ако в спортно състезание немец е спечелил второ място, първи не се съобщава, ако не е в тройката новините са .... Нашия отпадна нищо че първия може да е българин, не си заслужава да се споменава! Новините са такива каквито искат да знаеш!

    Коментиран от #14

  • 13 майкъл джексън

    4 3 Отговор
    неблагодарници на тези подаръци от сърце де се казва от страна на Путин ще ми протестират И там има значи много фашисти Какво ще кажат рублофилите е интересно
  • 14 Само питам

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "....":

    Защото манталитета ти е русофилски.

    Коментиран от #18

  • 15 гларус кръстоносец

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Протести без пари не стават Трябва организация и финансиране . Търсете от къде идват парите ,кой плаща . Те и в София тръгнаха да протестират ама 3 дни - без пари толкова. Обикновените хора си имат работа за вършене а младите и агитките могат да скачат докато има кой да раздава чайче с добавка и някой долар отгоре де. Илюзорно е да се мисли че някой ще финансира претенциите на хората заради ВЕЦовете. Липсва интерес при хората които дават парите , но целта се припокрива сваляне на правителството.

    Коментиран от #17

  • 16 Румяна Костова

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Вучич краде с поддръжката на Путин?А защо не с тази на Джо Байден, който също посети Белград и го посрещнаха с хляб и сол?Ами секретарят на НАТО ,тържествено посрещнат в Сърбия?И той по тази логика трябва под масата да деле долари с Вучич.Сръбският президент играе двойна игра .Той е и с руснаците и със Запада ,но не е толкова умен колкото Лукащенко, който отдавна я играе тази игра.
  • 17 Румяна Костова

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "гларус кръстоносец":

    По принцип сте прав.Справка Украйна.При Порошенко живеят в пъти по -зле от колкото при Янукович, но сега никой не протестира.Само,че изглежда в Сърбия на хората вече им е писнало наистина.А и те имат подозрения,че Вучич се е съгласил да признае Косово, което си е наистина удар по националното им самочувствие.
  • 18 ....

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Само питам":

    Да отценяваш действителността реално е русофилско? Излиза, че русофобите изкривяват действителността!
  • 19 onq s konq

    1 0 Отговор
    Вучич е ВСЕОТДАЕН ПРИЯТЕЛ НА ПУТИН...
  • 20 onq s konq

    4 1 Отговор
    Вучич е ВСЕОТДАЕН ПРИЯТЕЛ НА ПУТИН...поне според думите и уверенията му.Факт е,че Путин е в Сърбия!Излиза че Протестиращите ПРОТЕСТИРАТ ВСЪЩНОСТ СРЕЩУ ПУТИН И РУСИЯ,С КОИТО Е СЪОБРАЗЕНА ПОЧТИ ИЗЦЯЛО ВЪНШНАТА И ВЪТРЕШНА СРЪБСКА ПОЛИТИКА...И те не само протестират,но И МУ ИСКАТ ОСТАВКАТА,ПРИ ТОВА МАКСИМАЛНО НАСТОЯТЕЛНО,което пък значи СКЪСВАНЕ С РУСИЯ И ПРЕКРАТЯВАНЕ НА РУСКОТО ОБСЕБВАНЕ НА СТРАНАТА!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 майкъл джексън

    4 0 Отговор
    до убедените комунисти Не разбрахте ли че светът и хората в него не искат диктатури и режими и някой да им казва какво да правят или да не правят На първо място искат СВОБОДА а вече кой как ще си подреди къщичката си е негов проблеч
  • 23 малко са им подаръците на чичко

    1 0 Отговор
    Що така бе, нали чичко Путин скоро ви беше на гости, че и подаръци ви дава, а тоя крачун е негов човек, той затова дойде, за да го подкрепи.
  • 24 Димитърд

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "гларус кръстоносец":

    Май много си бягал от часовете по български. Три войни проведе социалиста Милошевич и трите ги загуби, той свърши в затвора в Хага. Паравоенните формирования начело с Аркан основно от криминалния контингент избиха много мюсюлмани като ги ограбиха. След като си свършиха мръсната поръчка службите на Милошевич, убиха Аркан. Най големите убийци се намират в Сърбия начело със шовинисти. Така е като диктува дневният ред Путин. Сърбите тепърва ще сърбат руската попара. Дано не стане късно. Не може да седиш на 2 стола. Хем ЕС, хем Кремъл. Които се е събрал с Русия хаир не е видял.
  • 25 Димитърд

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "гларус кръстоносец":

    Май много си бягал от часовете по български. Три войни проведе социалиста Милошевич и трите ги загуби, той свърши в затвора в Хага. Паравоенните формирования начело с Аркан основно от криминалния контингент избиха много мюсюлмани като ги ограбиха. След като си свършиха мръсната поръчка службите на Милошевич, убиха Аркан. Най големите убийци се намират в Сърбия начело със шовинисти. Така е като диктува дневният ред Путин. Сърбите тепърва ще сърбат руската попара. Дано не стане късно. Не може да седиш на 2 стола. Хем ЕС, хем Кремъл. Които се е събрал с Русия хаир не е видял.

    Коментиран от #26

  • 26 АЛБАНЕЦ АМА РЕАЛИСТА МОЛЯ

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Димитърд":

    моите поздравления пич, искам
    румето да читее твоя коментар и нека помни некои неща че много е
    взела при сърце да брани сърбия-сърбите без да е информирана ......
  • 27 Димитърд

    2 0 Отговор
    Май много си бягал от часовете по български. Три войни проведе социалиста Милошевич и трите ги загуби, той свърши в затвора в Хага. Паравоенните формирования начело с Аркан основно от криминалния контингент избиха много мюсюлмани като ги ограбиха. След като си свършиха мръсната поръчка службите на Милошевич, убиха Аркан. Най големите убийци се намират в Сърбия начело със шовинисти. Така е като диктува дневният ред Путин. Сърбите тепърва ще сърбат руската попара. Дано не стане късно. Не може да седиш на 2 стола. Хем ЕС, хем Кремъл. Които се е събрал с Русия хаир не е видял. Сърбите си убиха един от читавите премиери Зоран Джинджич, убиецът му бе от сръбските барети, а сега лежи в затвора поне 25 години ще търка наровете.

    Коментиран от #28

  • 28 АЛБАНЕЦ АМА РЕАЛИСТА МОЛЯ

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Димитърд":

    За сажеление нисам имал нито един
    единсвен час по БЪЛГАРСКИ език ,но нели нисъм много зле.....сепак се разбираме...
Новини по държави: