Last news in Fakti

25 Януари, 2019 07:19 3 123 12

Сенатът на САЩ обърна гръб на Тръмп

  • сащ-
  • сенат-
  • доналд тръмп

Отново не се събраха гласове за стената

Сенатът на САЩ бламира президента Доналд Тръмп за решаването на бюджетната криза в правителството, съобщи Fox News.

Искането на Тръмп за финансиране на строежа на стена по границата в Мексико не събра необходимата подкрепа от 60 гласа. Той настоява за финансиране от $ 5.7 млрд.

Демократите в Конгреса вече обявиха, че са готови да отпуснат само $ 1.3 млрд. За да ги притисне, Тръмп частично блокира работата на правителството на САЩ.

Около една четвърт от правителството остана без финансиране в САЩ, по-специално Държавния департамент, Министерството на финансите, Министерството на търговията и Министерството на вътрешната сигурност.

Конгресът предварително отпусна разпределение на средства за някои агенции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ььььььь

    32 4 Отговор
    Разтурайте това змийно гнездо наречено САЩ-разтурайте го..
  • 5 Дядо доню трътката

    10 2 Отговор
    🛩️простамол уно💺
  • 6 гост

    4 15 Отговор
    Все пак се вижда там как работи истинската политиката. Той се опитва да ги сплаши, но сенаторите не му се дават, макар и държавният им апарат да е в агония от месец. Лошото е, че държавните служители го отнасят, защото не си получават заплащането, а американците както живеят на кредит и нямат кеш пари те си посрещнат такива нужди, доста сериозно са я закъсали хиляди хора заради Тръмп. Той действа на принципа: удряй и се отдръпни, което го отнасят ударените хора.
  • 7 среднощен

    25 2 Отговор
    И Тръмп и Сената започнаха да си "изпускат" нервите..!? Нали не вярвате, че причината е някакви си шест милиарда..!? Само да не запалят света..!!
  • 8 Геро

    13 3 Отговор
    Тръмп може да вземе парите от Фолксваген. Само трябва да си измисли причина. Че слагат 4 цилиндъра по-малко, например.
  • 9 арджентата

    5 6 Отговор
    Никога до сега не съм се изказвала негативно за американски президент, но Тръмп е заплаха ! Реално може да подпали Планетата. Ме му пука за бъдещето и за човечеството!

    Коментиран от #12

  • 10 Джери краварчето

    7 3 Отговор
    Сещате ли се , приятели , защо сенатът на САЩ е обърнал гръб на Тръмп ? .. защото са сестрици ! В държавата на злото - САЩ преобладават джендърите с леви наклонности .. особено по високите етажи на властта .. от 100-те сенатори 90 са с меки китки ! .. по-принцип меко-киткте са русофоби.. поздрави от мен.. чао..
  • 11 Баба Вуна

    10 0 Отговор
    Същото като да притиснеш бесно куче до стената ( имам в предвид сената) или да кажеш на нашите депутати 240, че от утре няма да получават заплата за 3 месеца и ще ходят с градски траспорт на работа! А храната трябва да да си я плащат по цени в ресторантите Дони е предприемач и не иска пари да се харчат за търъеи!
  • 12 Геро

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "арджентата":

    Много точно.
    Ако сте чели “Мъртвата зона” по Стивън Кинг... Има сходен момент. Ако някой не му сложи прът в спиците, кой знае каква ще я свърши накрая. Като че наистина Тръмп е част от схема за руско господство. Той не е президент а цяло недоразумение в световен мащаб. Не само за САЩ