Last news in Fakti

25 Януари, 2019 15:53 466 2

Над 350 демонстранти са арестувани във Венецуела

  • венецуела-
  • полиция-
  • арестувани-
  • протести-
  • николас мадуро-
  • оон

Кървави събития във Венецуела

Над 350 демонстранти са арестувани във Венецуела - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Над 350 души са арестувани тази седмица във Венецуела при протестите срещу режима на президента Николас Мадуро, заяви днес Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет, цитирана от Франс прес.

В комюнике Бачелет посочи, че службата й е получила информация за масови арести - общо над 350 души тази седмица, като само на 23 януари са били задържани 320 души.

Позовавайки се на достоверни местни източници, тя отбеляза, че във вторник и сряда са били убити най-малко 20 души, които "изглежда са били улучени при стрелба от страна на силите за сигурност или членове на подкрепящи режима въоръжени групи". Според венецуелската неправителствената организация за наблюдение на социалните конфликти, за четири дни са били убити 26 души.

Бачелет настоя за независимо и безпристрастно разследване дали властите не са упражнили прекомерна сила и дали не са извършени престъпления от членове на проправителствени или други въоръжени групировки". "Крайно обезпокоена съм от ситуацията във Венецуела, която би могла бързо да излезе от контрол и да има катастрофални последици", подчерта тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бари

    0 0 Отговор
    Да се обесят !!!
  • 2 Патриот

    0 0 Отговор
    Е те искат да взимат парици от САЩ, пък да не ядат палки.
    Няма как да стане. Това не е България.

    Там знаят за какво иде реч.