Last news in Fakti

3 Февруари, 2019 12:50 3 789 7

Deutsche Bank отказала заем на Доналд Тръмп

  • доналд тръмп-
  • заем-
  • deutsche bank

Банката се опасявала, че средствата могат да отидат за предизборната кампания на републиканеца за президент на САЩ

Deutsche Bank отказала заем на Доналд Тръмп - 1

През март 2016 г. Deutsche Bank е отхвърлила искането на американския президент Доналд Тръмп за увеличаване на заема. Това съобщава в. "Уолстрийт джърнъл".

Според вестника компанията на Тръмп е планирала да инвестира в голф клуб в Шотландия, но банката не е била сигурна как ще се изразходват парите. Източници отбелязват, че искането е отхвърлено от банкова комисия, която се занимава със заемите, които биха представлявали риск за репутация ѝ.

Deutsche Bank се опасявала, че средствата могат да отидат за предизборната кампания на Доналд Тръмп за президент на САЩ.

Връзките на Тръмп с банката поставят редица въпроси в САЩ. През юни 2017 г. в. "Вашингтон поуст" писа, че месец преди президентските избори в САЩ зетят на Тръмп - Джаред Кушнър е получил кредит от Deutsche Bank за $285 млн. Заемът е бил предназначен за финансиране на операции с недвижими имоти.

Паралелно с това стана ясно, че американският специален прокурор Робърт Мълър е поискал от банката данни за сметките на американския президент Доналд Тръмп и неговото семейство. Това се случва в рамките на разследването му за връзките на Тръмп с Русия.

През 2017 самата Deutsche Bank проведе вътрешно разследване с цел проверка на сметките на американския президент за връзки с Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    18 4 Отговор
    Някоя по вехта новина нямаше ли ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Емил

    7 18 Отговор
    Ми трябваше да поиска от Путин! Велика Русия дава на всички, ама след това изнася златото. Ама нали 1917-18 САЩ направиха така с Русия и затова Тръмп иска от Германия!
  • 4 плевен

    10 0 Отговор
    Случая с ДБ само показва докъде се простира заговорът срещу Тръмп. Финансисти, медии, военни и всички политици се обединиха срещу тези които работят и хранят останалите.
  • 5 Ай стига бе

    23 0 Отговор
    Тоя Тръмп се излага бе, ще иска от германците. Да си беше поискал заем от Кредисимо. Хората дават заем само лична карта и одобрение до 15 минути.
  • 6 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Дрън, дрън ярина ! Златният резерв на "великата" Германия е на Уолстрийт - Ню Йорк. Той галиба бе оттатък Голямата локва !? Прах и пепел в очите на шараните като мен .......
  • 7 бомбата

    0 0 Отговор
    швеабите пари за ограда не дават....какво разузнаване само....
Новини по държави: