Last news in Fakti

4 Февруари, 2019 10:08 1 292 4

Пентагонът изпраща още войници на границата

  • сащ-
  • мексико-
  • граница-
  • войници-
  • митници-
  • пентагон

Допълнителна подкрепа на граничните служители

Пентагонът изпраща още войници на границата - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съединените американски щати ще изпратят 3750 военни на югозападната граница с Мексико за три месеца, за да окажат допълнителна подкрепа на митническите и граничните служители, съобщи вчера министерството на отбраната, цитирано от Ройтерс.

С това общият брой на военнослужещите на активна служба, изпратени там в помощ на агенцията "Митници и гранична охрана", ще стане приблизително 4350. Президентът Тръмп обеща да издигне стена по границата с Мексико, но до момента не получава нужното финансиране от правителството, което доведе до блокиране работата на федералните служби.

Операцията на Пентагона "Верен патриот" за противодействие на нелегалната имиграция се осъществява по указание на президента на САЩ Доналд Тръмп. На 9 ноември 2018 г. той подписа указ, с който разпорежда да се отказва предоставяне на убежище на чуждестранни граждани, пресекли нелегално границата с Мексико.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    2 4 Отговор
    Патока накрая ще обяви военно положение за районите по границата и ще бъде прав тоя път. Къв х..й търсят 3000 човека тръгнали организирано с автобуси през няколко държави в Щатите. Стената е безсмислица защото тогава ще тръгнат с лодки. По добре - стрелба на месо. Разставя автоматични системи по границата реагиращи на движение и топловизори. Показва как действат и който иска да натори пустинята да заповяда. Всеки има право да си пази къщата от наглеци.

    Коментиран от #2

  • 2 Бай хой

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Дженди а почему каниш още по радикал ите ислямисти в България.
  • 3 Хасан

    3 2 Отговор
    А Мелани????..трябва ли всеки емигрант да спи с възрастни за да получи американско гражданство
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    не бе не...дайде да се пазим от руската агресия, тея войници ще помагат на възрастни хора да пресичат улицата